Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Креветки під соусом

Креветки під соусом

22-03-2015, 10:03
941
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть стати як самостійною стравою, так і доповненням до пасти з морепродуктами , або картоплі. Така закуска готується моментально, так як м'ясо креветок дуже ніжне і не потребує тривалої теплової обробки.

Креветки під вершково-часниковим соусом


Креветки під вершковим соусом - це класика поєднання морепродуктів з ніжними вершками, а додавання часнику зможе перебити нав'язливий молочний смак і вигідно виділить креветки.
Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • часник - 5 зубчиків;

  • цибуля шалот - 4 головки;

  • біле вино - 2 ст.;

  • петрушка (нарізана) - 2 ст. ложки;

  • базилік - 2 ст. ложки;

  • чебрець - 2 ст. ложки;

  • вершки - 2 ст.;

  • креветки - 700 г;

  • сир «Пекоріно» (тертий) - 1/2 ст.


  • Приготування
    У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на ньому часник і шалот близько 2 хвилин, потім додаємо вино і нарізану петрушку, базилік і чебрець. Тушкуємо вміст сковороди, до тих пір, поки кількість рідини в ній не зменшиться вдвічі. Проціджуємо рідину в іншу сковороду, додаємо вершки і тримаємо на маленькому вогні до загусання.
    На сковороду, в якій тушкувалися трави, наливаємо 2 столові ложки олії і злегка обсмажуємо креветки. Заливаємо креветки вершковим соусом і посипаємо блюдо тертим «Пекоріно».
    Креветки під часниковим соусом - ідеальне доповнення до пасти.

    Королівські креветки під соусом теріякі


    Інгредієнти:

  • королівські креветки - 500 г;

  • соус теріякі - 1/4 ст.;

  • ананасовий сік - 1/4 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ананаси (нарізані) - 1/4 ст.;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка;

  • Креветки під соусом

  • зелена цибуля для прикраси.


  • Приготування
    Креветки чистимо і заливаємо маринадом із суміші соусу теріякі і ананасового соку. Залишаємо морепродукти в холодильнику на 10-20 хвилин.
    Нагріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо королівські креветки протягом 2 хвилин з кожного боку. Залишки маринаду також виливаємо на сковороду, додаємо нарізану ананас і тримаємо на невеликому вогні до тих пір, поки соус не загусне.
    Перед подачею заправляємо кунжутним маслом блюдо і прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Креветки у фритюрі
    Креветки у фритюрі
    Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів
    Варені креветки - рецепти
    Варені креветки - рецепти
    Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
    Креветки в паніровці
    Креветки в паніровці
    Креветки - це смачний морепродукт. І якщо ви вирішили здивувати своїх близьких або гостей вишуканим десертом, то приготуйте їх в паніровці.
    Як готувати королівські креветки?
    Як готувати королівські креветки?
    Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато
    Креветки в клярі - рецепт
    Креветки в клярі - рецепт
    Креветки в клярі - це чудова закуска з вишуканим смаком і ароматом чудово підійде для будь-якого святкового столу. Давайте детально розберемося, як
    Як приготувати тигрові креветки?
    Як приготувати тигрові креветки?
    Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.