Креветки під соусом можуть стати як самостійною стравою, так і доповненням до пасти з морепродуктами , або картоплі. Така закуска готується моментально, так як м'ясо креветок дуже ніжне і не потребує тривалої теплової обробки.
Креветки під вершково-часниковим соусом
Креветки під вершковим соусом - це класика поєднання морепродуктів з ніжними вершками, а додавання часнику зможе перебити нав'язливий молочний смак і вигідно виділить креветки.
Інгредієнти: оливкова олія; часник - 5 зубчиків; цибуля шалот - 4 головки; біле вино - 2 ст.; петрушка (нарізана) - 2 ст. ложки; базилік - 2 ст. ложки; чебрець - 2 ст. ложки; вершки - 2 ст.; креветки - 700 г; сир «Пекоріно» (тертий) - 1/2 ст. Приготування У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на ньому часник і шалот близько 2 хвилин, потім додаємо вино і нарізану петрушку, базилік і чебрець. Тушкуємо вміст сковороди, до тих пір, поки кількість рідини в ній не зменшиться вдвічі. Проціджуємо рідину в іншу сковороду, додаємо вершки і тримаємо на маленькому вогні до загусання.
На сковороду, в якій тушкувалися трави, наливаємо 2 столові ложки олії і злегка обсмажуємо креветки. Заливаємо креветки вершковим соусом і посипаємо блюдо тертим «Пекоріно».
Креветки під часниковим соусом - ідеальне доповнення до пасти.
Королівські креветки під соусом теріякі
Інгредієнти: королівські креветки - 500 г; соус теріякі - 1/4 ст.; ананасовий сік - 1/4 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; ананаси (нарізані) - 1/4 ст.; кунжутне масло - 1 ч. ложка; зелена цибуля для прикраси. Приготування Креветки чистимо і заливаємо маринадом із суміші соусу теріякі і ананасового соку. Залишаємо морепродукти в холодильнику на 10-20 хвилин.
Нагріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо королівські креветки протягом 2 хвилин з кожного боку. Залишки маринаду також виливаємо на сковороду, додаємо нарізану ананас і тримаємо на невеликому вогні до тих пір, поки соус не загусне.
Перед подачею заправляємо кунжутним маслом блюдо і прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею.