Креветки в клярі - рецепт
Не варто чекати якогось особливого випадку для того, щоб побалувати себе новим смачненьким стравою. Приготуйте для себе креветки в клярі і насолоджуйтеся божественним і вишуканим смаком і ароматом цієї чудової закуски.
Інгредієнти:
пиво світле - 05 ст.;
борошно пшеничне - 05 ст.;
очищені креветки - 600 г;
олія - 05 склянки;
сіль.
Приготування
У мисці змішуємо до однорідної маси борошно з сіллю і вливаємо поступово світле пиво. Креветки промиваємо холодною водою і просушуємо на паперовому рушнику. У сковороду наливаємо масло, нагріваємо його, потім креветки в кляр і обсмажуємо швиденько з усіх боків. Потім, використовуючи щипці, обережно перекладаємо їх на паперовий рушник, просушуємо і подаємо смажені креветки в клярі з будь-яким соусом і овочами.
Інгредієнти:
олія рослинна;
яйце - 4 шт.;
креветки - 1 кг;
борошно - 15 склянки;
крохмаль кукурудзяний - 1 ст.;
спеції.
Для соусу:
майонез - 3 ст. ложки;
соус чилі - 05 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик.
Приготування
Отже, беремо 3 мисочки: в одній змішуємо всі інгредієнти для соусу і прибираємо в холодильник. В інший гарненько збиваємо яйця, а в третій з'єднуємо кукурудзяний крохмаль, борошно і спеції. У сотейник наливаємо масло і ставимо його розігріватися. Креветки промиваємо, очищаємо, обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і знову опускаємо в борошно. Кидаємо креветки в гаряче масло і смажимо близько 2 хвилин до золотистого кольору. Потім поливаємо морепродукти охолодженим соусом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
картопляний крохмаль - 120 г;
заморожені креветки - 500 г;
масло рослинне - 250 мл;
борошно - 1 ст.;
розпушувач - 10 г;
спеції.
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити креветки в клярі. Для цього морепродукти відварюємо протягом 2 хвилин в киплячій воді. Потім промиваємо, остуджуємо і очищаємо креветки так, щоб хвостик залишався недоторканим. Борошно змішати з крохмалем і сіллю, потроху вливаємо холодну воду і замішуємо тісто середньої густоти.
Прибираємо готовий кляр на 30 хвилин у холодильник, а цим часом ставимо розігріватися масло. Далі кидаємо в тісто розпушувач і розмішуємо. Креветки паніруємо в борошні, потім в тісто і обсмажуємо на маслечко до рум'яного кольору. Тепер акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо на паперовий рушник, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
тигрові креветки - 10 шт.
Для маринаду:
імбир;
цибуля-порей - 1 пучок;
рисове вино - 3 ст. ложки;
соєвий соус - 2 ст. ложки.
Для кляру:
кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;
кунжут - 3 ст. ложки;
яєчні білки - 3 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
олія рослинна.
Приготування
Креветки акуратно очищаємо від панцира, розрізаємо вздовж по спинці, виймаємо нутрощі і злегка відбиваємо тушку плоскою поверхнею ножа. Далі переходимо до приготування маринаду. Для цього змішуємо у мисці подрібнений зелений лук, тертий імбир, вливаємо соєвий соус , рисове вино і солимо за смаком. Поливаємо цим соусом наші креветки і залишаємо їх маринуватися на 30 хвилин.
Тепер переходимо до кляру: яєчні білки добре збиваємо, акуратно додаємо до них крохмаль і просіяне борошно. У глибоку посудину наливаємо рослинне масло, нагріваємо його і чекаємо, поки на дні з'явиться «димочек». По черзі виймаємо креветки з маринаду, опускаємо їх у кляр, обвалюємо в кунжутного насіння і обсмажуємо на гарячому маслі до хрусткої скоринки.
Креветки в клярі з пивом
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо до однорідної маси борошно з сіллю і вливаємо поступово світле пиво. Креветки промиваємо холодною водою і просушуємо на паперовому рушнику. У сковороду наливаємо масло, нагріваємо його, потім креветки в кляр і обсмажуємо швиденько з усіх боків. Потім, використовуючи щипці, обережно перекладаємо їх на паперовий рушник, просушуємо і подаємо смажені креветки в клярі з будь-яким соусом і овочами.
Рецепт смажених креветок в клярі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, беремо 3 мисочки: в одній змішуємо всі інгредієнти для соусу і прибираємо в холодильник. В інший гарненько збиваємо яйця, а в третій з'єднуємо кукурудзяний крохмаль, борошно і спеції. У сотейник наливаємо масло і ставимо його розігріватися. Креветки промиваємо, очищаємо, обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і знову опускаємо в борошно. Кидаємо креветки в гаряче масло і смажимо близько 2 хвилин до золотистого кольору. Потім поливаємо морепродукти охолодженим соусом і подаємо до столу.
Королівські креветки в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити креветки в клярі. Для цього морепродукти відварюємо протягом 2 хвилин в киплячій воді. Потім промиваємо, остуджуємо і очищаємо креветки так, щоб хвостик залишався недоторканим. Борошно змішати з крохмалем і сіллю, потроху вливаємо холодну воду і замішуємо тісто середньої густоти.
Прибираємо готовий кляр на 30 хвилин у холодильник, а цим часом ставимо розігріватися масло. Далі кидаємо в тісто розпушувач і розмішуємо. Креветки паніруємо в борошні, потім в тісто і обсмажуємо на маслечко до рум'яного кольору. Тепер акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо на паперовий рушник, а потім подаємо до столу.
Тигрові креветки в клярі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для кляру:
Приготування
Креветки акуратно очищаємо від панцира, розрізаємо вздовж по спинці, виймаємо нутрощі і злегка відбиваємо тушку плоскою поверхнею ножа. Далі переходимо до приготування маринаду. Для цього змішуємо у мисці подрібнений зелений лук, тертий імбир, вливаємо соєвий соус , рисове вино і солимо за смаком. Поливаємо цим соусом наші креветки і залишаємо їх маринуватися на 30 хвилин.
Тепер переходимо до кляру: яєчні білки добре збиваємо, акуратно додаємо до них крохмаль і просіяне борошно. У глибоку посудину наливаємо рослинне масло, нагріваємо його і чекаємо, поки на дні з'явиться «димочек». По черзі виймаємо креветки з маринаду, опускаємо їх у кляр, обвалюємо в кунжутного насіння і обсмажуємо на гарячому маслі до хрусткої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені королівські креветки
Всі ми звикли до варених креветок, адже вони так часто подаються до пива, використовуються в приготуванні канапе. Але рідко де можна спробувати
Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Креветки в паніровці
Креветки - це смачний морепродукт. І якщо ви вирішили здивувати своїх близьких або гостей вишуканим десертом, то приготуйте їх в паніровці.
Креветки в мультиварці
Креветки можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати. А ще їх можна помістити в каструлю і зробити на парі, щоб вони залишилися