Вернуться назад Распечатать

Креветки в клярі - рецепт

Креветки в клярі - рецепт
Не варто чекати якогось особливого випадку для того, щоб побалувати себе новим смачненьким стравою. Приготуйте для себе креветки в клярі і насолоджуйтеся божественним і вишуканим смаком і ароматом цієї чудової закуски.

Креветки в клярі з пивом


Інгредієнти:

  • пиво світле - 05 ст.;

  • борошно пшеничне - 05 ст.;

  • очищені креветки - 600 г;

  • олія - 05 склянки;

  • сіль.


  • Приготування
    У мисці змішуємо до однорідної маси борошно з сіллю і вливаємо поступово світле пиво. Креветки промиваємо холодною водою і просушуємо на паперовому рушнику. У сковороду наливаємо масло, нагріваємо його, потім креветки в кляр і обсмажуємо швиденько з усіх боків. Потім, використовуючи щипці, обережно перекладаємо їх на паперовий рушник, просушуємо і подаємо смажені креветки в клярі з будь-яким соусом і овочами.

    Рецепт смажених креветок в клярі


    Інгредієнти:

  • олія рослинна;

  • яйце - 4 шт.;

  • креветки - 1 кг;

  • борошно - 15 склянки;

  • крохмаль кукурудзяний - 1 ст.;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • соус чилі - 05 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Отже, беремо 3 мисочки: в одній змішуємо всі інгредієнти для соусу і прибираємо в холодильник. В інший гарненько збиваємо яйця, а в третій з'єднуємо кукурудзяний крохмаль, борошно і спеції. У сотейник наливаємо масло і ставимо його розігріватися. Креветки промиваємо, очищаємо, обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і знову опускаємо в борошно. Кидаємо креветки в гаряче масло і смажимо близько 2 хвилин до золотистого кольору. Потім поливаємо морепродукти охолодженим соусом і подаємо до столу.

    Королівські креветки в клярі


    Інгредієнти:

  • вода - 1 ст.;

  • картопляний крохмаль - 120 г;

  • заморожені креветки - 500 г;

  • масло рослинне - 250 мл;

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач - 10 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити креветки в клярі. Для цього морепродукти відварюємо протягом 2 хвилин в киплячій воді. Потім промиваємо, остуджуємо і очищаємо креветки так, щоб хвостик залишався недоторканим. Борошно змішати з крохмалем і сіллю, потроху вливаємо холодну воду і замішуємо тісто середньої густоти.
    Прибираємо готовий кляр на 30 хвилин у холодильник, а цим часом ставимо розігріватися масло. Далі кидаємо в тісто розпушувач і розмішуємо. Креветки паніруємо в борошні, потім в тісто і обсмажуємо на маслечко до рум'яного кольору. Тепер акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо на паперовий рушник, а потім подаємо до столу.

    Тигрові креветки в клярі


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 10 шт.


  • Для маринаду:

  • імбир;

  • цибуля-порей - 1 пучок;

  • рисове вино - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки.


  • Для кляру:

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 3 ст. ложки;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Креветки акуратно очищаємо від панцира, розрізаємо вздовж по спинці, виймаємо нутрощі і злегка відбиваємо тушку плоскою поверхнею ножа. Далі переходимо до приготування маринаду. Для цього змішуємо
    Креветки в клярі - рецепт
    у мисці подрібнений зелений лук, тертий імбир, вливаємо соєвий соус , рисове вино і солимо за смаком. Поливаємо цим соусом наші креветки і залишаємо їх маринуватися на 30 хвилин.
    Тепер переходимо до кляру: яєчні білки добре збиваємо, акуратно додаємо до них крохмаль і просіяне борошно. У глибоку посудину наливаємо рослинне масло, нагріваємо його і чекаємо, поки на дні з'явиться «димочек». По черзі виймаємо креветки з маринаду, опускаємо їх у кляр, обвалюємо в кунжутного насіння і обсмажуємо на гарячому маслі до хрусткої скоринки.