Не варто чекати якогось особливого випадку для того, щоб побалувати себе новим смачненьким стравою. Приготуйте для себе креветки в клярі і насолоджуйтеся божественним і вишуканим смаком і ароматом цієї чудової закуски.
Креветки в клярі з пивом
Інгредієнти: пиво світле - 05 ст.; борошно пшеничне - 05 ст.; очищені креветки - 600 г; олія - 05 склянки; сіль. Приготування У мисці змішуємо до однорідної маси борошно з сіллю і вливаємо поступово світле пиво. Креветки промиваємо холодною водою і просушуємо на паперовому рушнику. У сковороду наливаємо масло, нагріваємо його, потім креветки в кляр і обсмажуємо швиденько з усіх боків. Потім, використовуючи щипці, обережно перекладаємо їх на паперовий рушник, просушуємо і подаємо смажені креветки в клярі з будь-яким соусом і овочами.
Рецепт смажених креветок в клярі
Інгредієнти: олія рослинна; яйце - 4 шт.; креветки - 1 кг; борошно - 15 склянки; крохмаль кукурудзяний - 1 ст.; спеції. Для соусу:
майонез - 3 ст. ложки; соус чилі - 05 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик. Приготування Отже, беремо 3 мисочки: в одній змішуємо всі інгредієнти для соусу і прибираємо в холодильник. В інший гарненько збиваємо яйця, а в третій з'єднуємо кукурудзяний крохмаль, борошно і спеції. У сотейник наливаємо масло і ставимо його розігріватися. Креветки промиваємо, очищаємо, обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і знову опускаємо в борошно. Кидаємо креветки в гаряче масло і смажимо близько 2 хвилин до золотистого кольору. Потім поливаємо морепродукти охолодженим соусом і подаємо до столу.
Королівські креветки в клярі
Інгредієнти: вода - 1 ст.; картопляний крохмаль - 120 г; заморожені креветки - 500 г; масло рослинне - 250 мл; борошно - 1 ст.; розпушувач - 10 г; спеції. Приготування Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити креветки в клярі. Для цього морепродукти відварюємо протягом 2 хвилин в киплячій воді. Потім промиваємо, остуджуємо і очищаємо креветки так, щоб хвостик залишався недоторканим. Борошно змішати з крохмалем і сіллю, потроху вливаємо холодну воду і замішуємо тісто середньої густоти.
Прибираємо готовий кляр на 30 хвилин у холодильник, а цим часом ставимо розігріватися масло. Далі кидаємо в тісто розпушувач і розмішуємо. Креветки паніруємо в борошні, потім в тісто і обсмажуємо на маслечко до рум'яного кольору. Тепер акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо на паперовий рушник, а потім подаємо до столу.
Тигрові креветки в клярі
Інгредієнти: тигрові креветки - 10 шт. Для маринаду:
імбир; цибуля-порей - 1 пучок; рисове вино - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки. Для кляру:
кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка; кунжут - 3 ст. ложки; яєчні білки - 3 шт.; борошно - 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Креветки акуратно очищаємо від панцира, розрізаємо вздовж по спинці, виймаємо нутрощі і злегка відбиваємо тушку плоскою поверхнею ножа. Далі переходимо до приготування маринаду. Для цього змішуємо
у мисці подрібнений зелений лук, тертий імбир, вливаємо соєвий соус , рисове вино і солимо за смаком. Поливаємо цим соусом наші креветки і залишаємо їх маринуватися на 30 хвилин.
Тепер переходимо до кляру: яєчні білки добре збиваємо, акуратно додаємо до них крохмаль і просіяне борошно. У глибоку посудину наливаємо рослинне масло, нагріваємо його і чекаємо, поки на дні з'явиться «димочек». По черзі виймаємо креветки з маринаду, опускаємо їх у кляр, обвалюємо в кунжутного насіння і обсмажуємо на гарячому маслі до хрусткої скоринки.