Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рисову крупу у воді або на пару. Але чи вам доводилося ласувати традиційним східним гарніром з смаженого рису? Ні? Тоді дерзайте і експериментуйте на кухні, використовуючи рецепти з нашої статті.
Інгредієнти:
відварений рис - 4-5 ст.;
креветки - 1 ст.;
заморожений горошок - 3/4 ст.;
зелена цибуля - 3 пера;
часник - 3 зубчики;
яйце - 1 шт.;
червоний чилі - за смаком;
устричний соус - 1 пт. Ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
рибний соус - 1 ст. ложка;
сік лайма - 1 ст. ложка;
цукор - 2 ч. ложки;
кайенский перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Для приготування рису краще брати не свежеотваренную крупу, а постоявшую пару-трійку днів.
Отже, спочатку полийте рис столовою ложкою олії і ретельно перемішайте. У невеликій мисці змішуємо устричний , рибний і соєвий соус , додаємо трохи соку лайма, цукру і кайенского перцю.
У сковороду наливаємо масло і швидко обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Як тільки часник дасть аромат, додаємо до нього горошок, креветки і готуємо все ще 1-2 хвилини. Додаємо на сковороду яйце і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга рису і соусу. Засипаємо крупу на сковороду і поливаємо підготовленій сумішшю соусів. Вогонь під час смаження повинен бути досить сильним. Смажимо рис 1-2 хвилини і подаємо, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
бекон - 2 смужки;
морква - 1 шт.;
цибулю-шалот - 2 шт.;
зелений горошок - 1/2 ст.;
соєвий соус - 1 ст. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати смажений рис, сам рис відварюємо до готовності, зливаємо зайву вологу і даємо повністю охолонути. Яйця злегка збиваємо. Рослинне масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо яйця близько 2 хвилин, а отриманий омлет остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Нарізаємо Бекон і також обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, після чого додаємо до нього нарізану цибулю і моркву з горошком. Готуємо все до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, після чого висипаємо на сковороду рис. Смажений рис з овочами і беконом буде готовий через 2-3 хвилини, після чого його залишається лише заправити соєвий соусом і подати з омлетом.
Інгредієнти:
відварений рис - 5 ст.;
яйця - 3 шт.;
креветки - 15 шт.;
кальмари - 2 тушки;
крабові палички - 4 шт.;
зелений горошок - 1/2 ст.;
зелена цибуля;
кунжутне масло - 2 ч. ложки;
рибний соус - за смаком;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
У сковороду наливаємо олію так, щоб повністю покрити дно. У гаряче масло кладемо креветки і смажимо до готовності, після чого викладаємо на тарілку і готуємо залишилися морепродукти таким же чином. Як тільки всі морепродукти будуть обсмажені, повертаємо їх на сковороду, додаємо горошок і рис і готуємо всі разом 5 хвилин. Яйця збиваємо і виливаємо на рис з морепродуктами, швидко все перемішуємо, заправляємо олією і рибним соусом до смаку, додаємо сіль і перець. Прикрашаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Інгредієнти:
рис - 1 1/2 ст.;
зелений горошок - 100 г;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
цибулю-шалот - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
імбир (тертий) - 1 ч. ложка;
зелена цибуля - 3 пера;
куряче філе - 225 г;
яйця - 4 шт.;
кунжутне масло - 2 ч. ложки;
соус чилі - за смаком;
рибний соус - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо готової крупі охолонути. Зелений горошок також швидко відварюємо. Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і наливаємо в неї 1 1/2 ст. ложки масла і коли воно розігріється, починаємо обсмажувати нарізану цибулю-шалот, часник і імбир близько хвилини. Після закладаємо до обсмаженою інгредієнтів курку, нарізану смужками, і приправляємо все сіллю і перцем.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і швидко обсмажуємо, перемішуючи. Додаємо на сковороду рис і готуємо все ще 3 хвилини. Змішуємо курку та овочі з рисом і яйцем, приправляємо рибним соусом і чилі за смаком.
Рецепт смаженого рису по-тайськи з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рису краще брати не свежеотваренную крупу, а постоявшую пару-трійку днів.
Отже, спочатку полийте рис столовою ложкою олії і ретельно перемішайте. У невеликій мисці змішуємо устричний , рибний і соєвий соус , додаємо трохи соку лайма, цукру і кайенского перцю.
У сковороду наливаємо масло і швидко обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Як тільки часник дасть аромат, додаємо до нього горошок, креветки і готуємо все ще 1-2 хвилини. Додаємо на сковороду яйце і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга рису і соусу. Засипаємо крупу на сковороду і поливаємо підготовленій сумішшю соусів. Вогонь під час смаження повинен бути досить сильним. Смажимо рис 1-2 хвилини і подаємо, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Простий рецепт смаженого рису з соєвим соусом і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати смажений рис, сам рис відварюємо до готовності, зливаємо зайву вологу і даємо повністю охолонути. Яйця злегка збиваємо. Рослинне масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо яйця близько 2 хвилин, а отриманий омлет остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Нарізаємо Бекон і також обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, після чого додаємо до нього нарізану цибулю і моркву з горошком. Готуємо все до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, після чого висипаємо на сковороду рис. Смажений рис з овочами і беконом буде готовий через 2-3 хвилини, після чого його залишається лише заправити соєвий соусом і подати з омлетом.
Смажений рис з морепродуктами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду наливаємо олію так, щоб повністю покрити дно. У гаряче масло кладемо креветки і смажимо до готовності, після чого викладаємо на тарілку і готуємо залишилися морепродукти таким же чином. Як тільки всі морепродукти будуть обсмажені, повертаємо їх на сковороду, додаємо горошок і рис і готуємо всі разом 5 хвилин. Яйця збиваємо і виливаємо на рис з морепродуктами, швидко все перемішуємо, заправляємо олією і рибним соусом до смаку, додаємо сіль і перець. Прикрашаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Смажений рис з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо готової крупі охолонути. Зелений горошок також швидко відварюємо. Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і наливаємо в неї 1 1/2 ст. ложки масла і коли воно розігріється, починаємо обсмажувати нарізану цибулю-шалот, часник і імбир близько хвилини. Після закладаємо до обсмаженою інгредієнтів курку, нарізану смужками, і приправляємо все сіллю і перцем.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і швидко обсмажуємо, перемішуючи. Додаємо на сковороду рис і готуємо все ще 3 хвилини. Змішуємо курку та овочі з рисом і яйцем, приправляємо рибним соусом і чилі за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Рис з креветками - рецепт
Рис з креветками - досить екзотичне блюдо, яке, однак, оцінять багато. Смак страви дуже незвичайний, яскравий і насичений, а тому спробувати
Смажений рис з часником
Зварити рис може будь-яка господиня. А як щодо того, щоб його посмажити? Так-так, ви не помилилися. Смажений рис - дуже відоме в країнах Азії блюдо.
Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
Зелений горошок - рецепти
Зелений горошок смачний і сам по собі, але якщо додавати її в різноманітні страви, то можна надати їм якусь оригінальність і пікантність. Давайте