Вернуться назад Распечатать

Смажений рис

Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рисову крупу у воді або на пару. Але чи вам доводилося ласувати традиційним східним гарніром з смаженого рису? Ні? Тоді дерзайте і експериментуйте на кухні, використовуючи рецепти з нашої статті.

Рецепт смаженого рису по-тайськи з креветками


Інгредієнти:

  • відварений рис - 4-5 ст.;

  • креветки - 1 ст.;

  • заморожений горошок - 3/4 ст.;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • часник - 3 зубчики;

  • яйце - 1 шт.;

  • червоний чилі - за смаком;

  • устричний соус - 1 пт. Ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • рибний соус - 1 ст. ложка;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • кайенский перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Для приготування рису краще брати не свежеотваренную крупу, а постоявшую пару-трійку днів.
    Отже, спочатку полийте рис столовою ложкою олії і ретельно перемішайте. У невеликій мисці змішуємо устричний , рибний і соєвий соус , додаємо трохи соку лайма, цукру і кайенского перцю.
    У сковороду наливаємо масло і швидко обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Як тільки часник дасть аромат, додаємо до нього горошок, креветки і готуємо все ще 1-2 хвилини. Додаємо на сковороду яйце і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга рису і соусу. Засипаємо крупу на сковороду і поливаємо підготовленій сумішшю соусів. Вогонь під час смаження повинен бути досить сильним. Смажимо рис 1-2 хвилини і подаємо, посипавши нарізаною зеленою цибулею.

    Простий рецепт смаженого рису з соєвим соусом і яйцем


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • бекон - 2 смужки;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • зелений горошок - 1/2 ст.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смажений рис, сам рис відварюємо до готовності, зливаємо зайву вологу і даємо повністю охолонути. Яйця злегка збиваємо. Рослинне масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо яйця близько 2 хвилин, а отриманий омлет остуджуємо і нарізаємо соломкою.
    Нарізаємо Бекон і також обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, після чого додаємо до нього нарізану цибулю і моркву з горошком. Готуємо все до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, після чого висипаємо на сковороду рис. Смажений рис з овочами і беконом буде готовий через 2-3 хвилини, після чого його залишається лише заправити соєвий соусом і подати з омлетом.

    Смажений рис з морепродуктами


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 5 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • креветки - 15 шт.;

  • кальмари - 2 тушки;

  • крабові палички - 4 шт.;

  • зелений горошок - 1/2 ст.;

  • зелена цибуля;

  • кунжутне масло - 2 ч. ложки;

  • рибний соус - за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо олію так, щоб повністю покрити дно. У гаряче масло кладемо креветки і смажимо до готовності, після чого викладаємо на тарілку і готуємо залишилися морепродукти таким же чином. Як тільки всі морепродукти будуть обсмажені, повертаємо їх на сковороду, додаємо горошок і рис і готуємо всі разом 5 хвилин. Яйця збиваємо і виливаємо на рис з морепродуктами, швидко все перемішуємо, заправляємо олією і рибним соусом до смаку, додаємо сіль і перець. Прикрашаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.

    Смажений рис з куркою


    Інгредієнти:

  • рис - 1 1/2 ст.;

  • зелений горошок - 100 г;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • куряче філе - 225 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • кунжутне масло - 2 ч. ложки;

  • соус чилі - за смаком;

  • рибний соус - за смаком.


  • Приготування
    Смажений рис
    Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо готової крупі охолонути. Зелений горошок також швидко відварюємо. Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і наливаємо в неї 1 1/2 ст. ложки масла і коли воно розігріється, починаємо обсмажувати нарізану цибулю-шалот, часник і імбир близько хвилини. Після закладаємо до обсмаженою інгредієнтів курку, нарізану смужками, і приправляємо все сіллю і перцем.
    Яйця збиваємо з дрібкою солі і швидко обсмажуємо, перемішуючи. Додаємо на сковороду рис і готуємо все ще 3 хвилини. Змішуємо курку та овочі з рисом і яйцем, приправляємо рибним соусом і чилі за смаком.