Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рисову крупу у воді або на пару. Але чи вам доводилося ласувати традиційним східним гарніром з смаженого рису? Ні? Тоді дерзайте і експериментуйте на кухні, використовуючи рецепти з нашої статті.
Рецепт смаженого рису по-тайськи з креветками
Інгредієнти: відварений рис - 4-5 ст.; креветки - 1 ст.; заморожений горошок - 3/4 ст.; зелена цибуля - 3 пера; часник - 3 зубчики; яйце - 1 шт.; червоний чилі - за смаком; устричний соус - 1 пт. Ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; рибний соус - 1 ст. ложка; сік лайма - 1 ст. ложка; цукор - 2 ч. ложки; кайенский перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Для приготування рису краще брати не свежеотваренную крупу, а постоявшую пару-трійку днів.
Отже, спочатку полийте рис столовою ложкою олії і ретельно перемішайте. У невеликій мисці змішуємо устричний , рибний і соєвий соус , додаємо трохи соку лайма, цукру і кайенского перцю.
У сковороду наливаємо масло і швидко обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Як тільки часник дасть аромат, додаємо до нього горошок, креветки і готуємо все ще 1-2 хвилини. Додаємо на сковороду яйце і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга рису і соусу. Засипаємо крупу на сковороду і поливаємо підготовленій сумішшю соусів. Вогонь під час смаження повинен бути досить сильним. Смажимо рис 1-2 хвилини і подаємо, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Простий рецепт смаженого рису з соєвим соусом і яйцем
Інгредієнти: рис - 1 ст.; яйця - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; бекон - 2 смужки; морква - 1 шт.; цибулю-шалот - 2 шт.; зелений горошок - 1/2 ст.; соєвий соус - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати смажений рис, сам рис відварюємо до готовності, зливаємо зайву вологу і даємо повністю охолонути. Яйця злегка збиваємо. Рослинне масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо яйця близько 2 хвилин, а отриманий омлет остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Нарізаємо Бекон і також обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, після чого додаємо до нього нарізану цибулю і моркву з горошком. Готуємо все до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, після чого висипаємо на сковороду рис. Смажений рис з овочами і беконом буде готовий через 2-3 хвилини, після чого його залишається лише заправити соєвий соусом і подати з омлетом.
Смажений рис з морепродуктами
Інгредієнти: відварений рис - 5 ст.; яйця - 3 шт.; креветки - 15 шт.; кальмари - 2 тушки; крабові палички - 4 шт.; зелений горошок - 1/2 ст.; зелена цибуля; кунжутне масло - 2 ч. ложки; рибний соус - за смаком; рослинна олія; сіль, перець. Приготування У сковороду наливаємо олію так, щоб повністю покрити дно. У гаряче масло кладемо креветки і смажимо до готовності, після чого викладаємо на тарілку і готуємо залишилися морепродукти таким же чином. Як тільки всі морепродукти будуть обсмажені, повертаємо їх на сковороду, додаємо горошок і рис і готуємо всі разом 5 хвилин. Яйця збиваємо і виливаємо на рис з морепродуктами, швидко все перемішуємо, заправляємо олією і рибним соусом до смаку, додаємо сіль і перець. Прикрашаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Смажений рис з куркою
Інгредієнти: рис - 1 1/2 ст.; зелений горошок - 100 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; цибулю-шалот - 2 шт.; часник - 2 зубчики; імбир (тертий) - 1 ч. ложка; зелена цибуля - 3 пера; куряче філе - 225 г; яйця - 4 шт.; кунжутне масло - 2 ч. ложки; соус чилі - за смаком; рибний соус - за смаком. Приготування Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо готової крупі охолонути. Зелений горошок також швидко відварюємо. Розігріваємо Сковороду на сильному вогні і наливаємо в неї 1 1/2 ст. ложки масла і коли воно розігріється, починаємо обсмажувати нарізану цибулю-шалот, часник і імбир близько хвилини. Після закладаємо до обсмаженою інгредієнтів курку, нарізану смужками, і приправляємо все сіллю і перцем.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і швидко обсмажуємо, перемішуючи. Додаємо на сковороду рис і готуємо все ще 3 хвилини. Змішуємо курку та овочі з рисом і яйцем, приправляємо рибним соусом і чилі за смаком.