Зелений горошок - рецепти
Почалася пора дозрівання свіжого зеленого горошку, а значить, саме час поповнити асортимент рецептів з цим чудовим бобовим. Корисний зелений горошок смачний і сам по собі, але куди цікавіше урізноманітнити його поїдання, зробивши його частиною різноманітних цікавих рецептів.
Рецепт різотто з зеленим горошком
Інгредієнти:
вершкове масло - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелений горошок - 300 г;
овочевий бульйон - 17 л;
рис для різотто - 350 г;
біле сухе вино - 200 мл;
тертий пармезан - 25 г;
оливкова олія.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю. Через 10 хвилин обсмажування додаємо на сковороду рис і продовжуємо готування ще хвилину. Тим часом можна зайнятися зеленим горошком, його слід покласти в блендер і збити з овочевим бульйоном .
Поверх рису і цибулі наливаємо вино і даємо йому повністю випарується. Зверху виливаємо першу невелику порцію бульйону, достатню для того, щоб покрити рис. Варимо рис , помішуючи, до повного випаровування вологи, і знову додаємо рідина. Готовий рис з зеленим горошком, приготований за цим простому рецептом, посипаємо пармезаном і скроплюємо оливковою олією.
Рецепт страви з зеленим горошком
Інгредієнти:
зелений горошок - 450 г;
бекон - 5-6 скибочок;
кешью - 1 ст.;
зелена цибуля - пучок;
крес-салат - пучок;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
винний оцет - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Бекон обсмажуємо до хрускоту і розламуємо. Змішуємо всі інгредієнти для салату разом. У блендері збиваємо оцет з маслом, лимонним соком і гірчицею. Заливаємо заправкою салат, перемішуємо і подаємо до столу. Свіжий зелений горошок, в такому простому рецепті, виходить ще солодший і смачніше.
Рецепт пюре із зеленого горошку
Інгредієнти:
вода - 600 мл;
горошок - 300 г;
сіль - щіпка;
м'ята - 1 пучок;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Горох відварюємо до м'якості в підсоленій воді. Пересипаємо відвареної горошок в блендер, додаємо свіжу м'яту і пюрируем всі разом до однорідної консистенції. Додаємо в пюре шматочок вершкового масла і перемішуємо.
Рецепт вінегрету з зеленим горошком
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.;
морква -1 шт;
картопля - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелений горошок - 1 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
оцет 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді, чистимо і нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з готовими овочами. Додаємо в суміш горошок і заправляємо салат сумішшю оцту і рослинного масла. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт курки з зеленим горошком
Інгредієнти:
соєвий соус - 1 ст. ложка;
сік лайма -1 ст. ложка;
вода - 2 ст. ложки;
крохмаль -1 ч. ложка;
куряче філе - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
часник - 3-4 зубчики;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
морква - 1 шт.;
стручковий зелений горошок - 1 ст.;
зелена цибуля;
рослинне масло.
Приготування
Змішуємо соєвий соус з водою, соком лайма і крохмалем. Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо, перчимо і обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо на сковороду часник, імбир, дрібно нарізану моркву і горох. Смажимо все ще 5-7 хвилин, при необхідності підливаючи масло. Як тільки морква стане м'якою, заливаємо все раніше приготовленою сумішшю з лайма і соусу, і продовжуємо готування ще хвилину.
Готова курятина хороша і сама по собі, але для більшої ситності страву можна доповнити мискою рису або рисовою локшиною. Подавати курятину з горошком слід посипавши дрібно нарізаною цибулею.
Рецепт різотто з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю. Через 10 хвилин обсмажування додаємо на сковороду рис і продовжуємо готування ще хвилину. Тим часом можна зайнятися зеленим горошком, його слід покласти в блендер і збити з овочевим бульйоном .
Поверх рису і цибулі наливаємо вино і даємо йому повністю випарується. Зверху виливаємо першу невелику порцію бульйону, достатню для того, щоб покрити рис. Варимо рис , помішуючи, до повного випаровування вологи, і знову додаємо рідина. Готовий рис з зеленим горошком, приготований за цим простому рецептом, посипаємо пармезаном і скроплюємо оливковою олією.
Рецепт страви з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Бекон обсмажуємо до хрускоту і розламуємо. Змішуємо всі інгредієнти для салату разом. У блендері збиваємо оцет з маслом, лимонним соком і гірчицею. Заливаємо заправкою салат, перемішуємо і подаємо до столу. Свіжий зелений горошок, в такому простому рецепті, виходить ще солодший і смачніше.
Рецепт пюре із зеленого горошку
Інгредієнти:
Приготування
Горох відварюємо до м'якості в підсоленій воді. Пересипаємо відвареної горошок в блендер, додаємо свіжу м'яту і пюрируем всі разом до однорідної консистенції. Додаємо в пюре шматочок вершкового масла і перемішуємо.
Рецепт вінегрету з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді, чистимо і нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з готовими овочами. Додаємо в суміш горошок і заправляємо салат сумішшю оцту і рослинного масла. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт курки з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус з водою, соком лайма і крохмалем. Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо, перчимо і обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо на сковороду часник, імбир, дрібно нарізану моркву і горох. Смажимо все ще 5-7 хвилин, при необхідності підливаючи масло. Як тільки морква стане м'якою, заливаємо все раніше приготовленою сумішшю з лайма і соусу, і продовжуємо готування ще хвилину.
Готова курятина хороша і сама по собі, але для більшої ситності страву можна доповнити мискою рису або рисовою локшиною. Подавати курятину з горошком слід посипавши дрібно нарізаною цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре із зеленого горошку
Пюре із зеленого горошку чудово підійде до будь-якої м'ясної страви. Такий смачний і ситний овочевий гарнір неодмінно сподобається і дорослим, і
Рецепти закусок на день народження
Якщо вам набридли на День народження традиційні варіанти закусок - олів'є", «оселедець під шубою» та інші салати з майонезними заправками, тоді
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто