Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зелений горошок - рецепти

Зелений горошок - рецепти

21-03-2015, 19:33
1 852
Зелений горошок - рецепти
Почалася пора дозрівання свіжого зеленого горошку, а значить, саме час поповнити асортимент рецептів з цим чудовим бобовим. Корисний зелений горошок смачний і сам по собі, але куди цікавіше урізноманітнити його поїдання, зробивши його частиною різноманітних цікавих рецептів.
Рецепт різотто з зеленим горошком
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелений горошок - 300 г;

  • овочевий бульйон - 17 л;

  • рис для різотто - 350 г;

  • біле сухе вино - 200 мл;

  • тертий пармезан - 25 г;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю. Через 10 хвилин обсмажування додаємо на сковороду рис і продовжуємо готування ще хвилину. Тим часом можна зайнятися зеленим горошком, його слід покласти в блендер і збити з овочевим бульйоном .
    Поверх рису і цибулі наливаємо вино і даємо йому повністю випарується. Зверху виливаємо першу невелику порцію бульйону, достатню для того, щоб покрити рис. Варимо рис , помішуючи, до повного випаровування вологи, і знову додаємо рідина. Готовий рис з зеленим горошком, приготований за цим простому рецептом, посипаємо пармезаном і скроплюємо оливковою олією.
    Рецепт страви з зеленим горошком
    Інгредієнти:

  • зелений горошок - 450 г;

  • бекон - 5-6 скибочок;

  • кешью - 1 ст.;

  • зелена цибуля - пучок;

  • крес-салат - пучок;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • винний оцет - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Бекон обсмажуємо до хрускоту і розламуємо. Змішуємо всі інгредієнти для салату разом. У блендері збиваємо оцет з маслом, лимонним соком і гірчицею. Заливаємо заправкою салат, перемішуємо і подаємо до столу. Свіжий зелений горошок, в такому простому рецепті, виходить ще солодший і смачніше.
    Рецепт пюре із зеленого горошку
    Інгредієнти:

  • вода - 600 мл;

  • горошок - 300 г;

  • сіль - щіпка;

  • м'ята - 1 пучок;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Горох відварюємо до м'якості в підсоленій воді. Пересипаємо відвареної горошок в блендер, додаємо свіжу м'яту і пюрируем всі разом до однорідної консистенції. Додаємо в пюре шматочок вершкового масла і перемішуємо.
    Рецепт вінегрету з зеленим горошком
    Інгредієнти:

  • буряк - 2 шт.;

  • морква -1 шт;

  • картопля - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелений горошок - 1 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • оцет 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді, чистимо і нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з готовими овочами. Додаємо в суміш горошок і заправляємо салат сумішшю оцту і рослинного масла. Сіль і перець додаємо за смаком.
    Рецепт курки з зеленим горошком
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сік лайма -1 ст. ложка;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • крохмаль -1 ч. ложка;

  • куряче філе - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • морква - 1 шт.;

  • стручковий зелений горошок - 1 ст.;

  • зелена цибуля;

  • Зелений горошок - рецепти

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус з водою, соком лайма і крохмалем. Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо, перчимо і обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо на сковороду часник, імбир, дрібно нарізану моркву і горох. Смажимо все ще 5-7 хвилин, при необхідності підливаючи масло. Як тільки морква стане м'якою, заливаємо все раніше приготовленою сумішшю з лайма і соусу, і продовжуємо готування ще хвилину.
    Готова курятина хороша і сама по собі, але для більшої ситності страву можна доповнити мискою рису або рисовою локшиною. Подавати курятину з горошком слід посипавши дрібно нарізаною цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пюре із зеленого горошку
    Пюре із зеленого горошку
    Пюре із зеленого горошку чудово підійде до будь-якої м'ясної страви. Такий смачний і ситний овочевий гарнір неодмінно сподобається і дорослим, і
    Рецепти закусок на день народження
    Рецепти закусок на день народження
    Якщо вам набридли на День народження традиційні варіанти закусок - олів'є", «оселедець під шубою» та інші салати з майонезними заправками, тоді
    Смажений рис
    Смажений рис
    Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто