Почалася пора дозрівання свіжого зеленого горошку, а значить, саме час поповнити асортимент рецептів з цим чудовим бобовим. Корисний зелений горошок смачний і сам по собі, але куди цікавіше урізноманітнити його поїдання, зробивши його частиною різноманітних цікавих рецептів.
Рецепт різотто з зеленим горошком
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелений горошок - 300 г; овочевий бульйон - 17 л; рис для різотто - 350 г; біле сухе вино - 200 мл; тертий пармезан - 25 г; оливкова олія. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю. Через 10 хвилин обсмажування додаємо на сковороду рис і продовжуємо готування ще хвилину. Тим часом можна зайнятися зеленим горошком, його слід покласти в блендер і збити з овочевим бульйоном .
Поверх рису і цибулі наливаємо вино і даємо йому повністю випарується. Зверху виливаємо першу невелику порцію бульйону, достатню для того, щоб покрити рис. Варимо рис , помішуючи, до повного випаровування вологи, і знову додаємо рідина. Готовий рис з зеленим горошком, приготований за цим простому рецептом, посипаємо пармезаном і скроплюємо оливковою олією.
Рецепт страви з зеленим горошком
Інгредієнти: зелений горошок - 450 г; бекон - 5-6 скибочок; кешью - 1 ст.; зелена цибуля - пучок; крес-салат - пучок; оливкова олія - 2 ст. ложки; винний оцет - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Бекон обсмажуємо до хрускоту і розламуємо. Змішуємо всі інгредієнти для салату разом. У блендері збиваємо оцет з маслом, лимонним соком і гірчицею. Заливаємо заправкою салат, перемішуємо і подаємо до столу. Свіжий зелений горошок, в такому простому рецепті, виходить ще солодший і смачніше.
Рецепт пюре із зеленого горошку
Інгредієнти: вода - 600 мл; горошок - 300 г; сіль - щіпка; м'ята - 1 пучок; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Горох відварюємо до м'якості в підсоленій воді. Пересипаємо відвареної горошок в блендер, додаємо свіжу м'яту і пюрируем всі разом до однорідної консистенції. Додаємо в пюре шматочок вершкового масла і перемішуємо.
Рецепт вінегрету з зеленим горошком
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; морква -1 шт; картопля - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелений горошок - 1 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; оцет 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді, чистимо і нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з готовими овочами. Додаємо в суміш горошок і заправляємо салат сумішшю оцту і рослинного масла. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт курки з зеленим горошком
Інгредієнти: соєвий соус - 1 ст. ложка; сік лайма -1 ст. ложка; вода - 2 ст. ложки; крохмаль -1 ч. ложка; куряче філе - 500 г; сіль, перець - за смаком; часник - 3-4 зубчики; тертий імбир - 1 ч. ложка; морква - 1 шт.; стручковий зелений горошок - 1 ст.; зелена цибуля; рослинне масло. Приготування Змішуємо соєвий соус з водою, соком лайма і крохмалем. Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо, перчимо і обсмажуємо 3-4 хвилини. Додаємо на сковороду часник, імбир, дрібно нарізану моркву і горох. Смажимо все ще 5-7 хвилин, при необхідності підливаючи масло. Як тільки морква стане м'якою, заливаємо все раніше приготовленою сумішшю з лайма і соусу, і продовжуємо готування ще хвилину.
Готова курятина хороша і сама по собі, але для більшої ситності страву можна доповнити мискою рису або рисовою локшиною. Подавати курятину з горошком слід посипавши дрібно нарізаною цибулею.