Смажений рис з часником
Рис є однією з найдавніших зернових культур, вирощуваних людиною. Прекрасні смакові якості і корисні властивості зробили цей продукт найбільш затребуваним і популярним у багатьох кухнях світу. З рису можна приготувати безліч різноманітних і неймовірних страв, наприклад рис з кальмарами , рис з фаршем , смажений рис.
До речі, смажений рис є поширеним інгредієнтом багатьох азійських страв. Головний секрет його приготування полягає в тому, щоб дати йому можливість охолонути після варіння протягом кількох годин. Це дозволить зернишкам як слід підсохнути і придбати потрібну форму.
Інгредієнти:
рис - 15 склянки;
яйце - 3 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
зелена цибуля - за бажанням;
зелений горошок - 150 г;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Рис гарненько промиваємо, зливаємо воду і злегка обсушуємо рушником. Далі відварюємо до готовності в підсоленій воді при закритій кришці до тих пір, поки вся рідина не вбереться. Приготований рис залишаємо охолоджуватися протягом декількох годин, або ставимо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом злегка збиваємо яйця і виливаємо масу на розпечену сковороду. Постійно помішуючи, підсмажуємо на сковорідці до освіти густий золотистої маси. Потім акуратно перекладаємо омлет на тарілку і зберігаємо теплим.
Часник очищаємо і разом з зеленою цибулею дрібно рубаємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло. Викладаємо рис і гарненько розмішуємо, злегка обсмажуючи на повільному вогні. Додаємо видавлений через прес часник, цибуля, зелений горошок, вливаємо соєвий соус. Ретельно все розмішуємо. Кладемо приготовані раніше яйця і солимо страву за смаком. Тепер підігріваємо протягом 5 хвилин, добре перемішуємо і розкладаємо рис з часником по тарілках. Приємного апетиту!
До речі, смажений рис є поширеним інгредієнтом багатьох азійських страв. Головний секрет його приготування полягає в тому, щоб дати йому можливість охолонути після варіння протягом кількох годин. Це дозволить зернишкам як слід підсохнути і придбати потрібну форму.
Рецепт смаженого рису з часником
Інгредієнти:
Приготування
Рис гарненько промиваємо, зливаємо воду і злегка обсушуємо рушником. Далі відварюємо до готовності в підсоленій воді при закритій кришці до тих пір, поки вся рідина не вбереться. Приготований рис залишаємо охолоджуватися протягом декількох годин, або ставимо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом злегка збиваємо яйця і виливаємо масу на розпечену сковороду. Постійно помішуючи, підсмажуємо на сковорідці до освіти густий золотистої маси. Потім акуратно перекладаємо омлет на тарілку і зберігаємо теплим.
Часник очищаємо і разом з зеленою цибулею дрібно рубаємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло. Викладаємо рис і гарненько розмішуємо, злегка обсмажуючи на повільному вогні. Додаємо видавлений через прес часник, цибуля, зелений горошок, вливаємо соєвий соус. Ретельно все розмішуємо. Кладемо приготовані раніше яйця і солимо страву за смаком. Тепер підігріваємо протягом 5 хвилин, добре перемішуємо і розкладаємо рис з часником по тарілках. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений лосось
Смажений лосось - блюдо, яке при правильному приготуванні можна назвати делікатесом. Чому? Тому що ця рибка неймовірно смачна, корисна, та й
Рис з креветками - рецепт
Рис з креветками - досить екзотичне блюдо, яке, однак, оцінять багато. Смак страви дуже незвичайний, яскравий і насичений, а тому спробувати
Зелений горошок - рецепти
Зелений горошок смачний і сам по собі, але якщо додавати її в різноманітні страви, то можна надати їм якусь оригінальність і пікантність. Давайте
Смажений перець з часником
Смажений перець з часником - відмінний варіант закуски для буденного або святкового столу. Також може бути чудовим гарніром до м'яса або риби.
Смажений горох
Смажений горох - дуже цікаве і незвичайне татарська страва. Його готують за різними рецептами, а тому ми вирішили вибрати для вас найпростіші. Отже,
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді