Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажений лосось

Смажений лосось

22-03-2015, 13:10
2 870
Смажений лосось
Смажений лосось - це завжди не тільки чудово смачно, але і корисно. Адже регулярне його вживання знижує ризик виникнення інсультів, цукрового діабету, артритів, а також злоякісних утворень. Ця риба багата такими вітамінами, як кальцій, калій, які зміцнюють кісткову систему, а фосфор нормалізує роботу печінки. Так давайте ж скоріше приготуємо цей корисний продукт і насолодитись його казковим смаком.

Як правильно смажити лосось?


Для того щоб добре приготувати лосось, потрібно заздалегідь розігріти сковороду і смажити рибку дуже швидко. Якщо перетримати, то весь жир випарується, вона стане дуже сухий і навіть може розвалитися.
Так як в лососеві багато власного смаку та аромату, то вона потребує мінімум приправ. Найкращим буде до смаження рибу скропити лимоном, який тонко підкреслить всі смакові достоїнства страви. Саме головне, завжди пам'ятайте, що чим свіжа риба, тим смачніше, ароматні й корисніше буде ваша їжа.

Смажений стейк з лосося


Інгредієнти:

  • стейки лосося - 5 шт.;

  • капуста червона - 100 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • родзинки - 1 ст. ложка;

  • імбир маринований - 1 ст. ложка;

  • бульйон - 300 мл;

  • соєвий соус - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • свіжий імбир - 10 р.


  • Приготування
    Беремо качан червоною капусти, дрібно шаткуємо і солимо за смаком. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Потім акуратно очищаємо яблука від шкірки (не викидаємо її) нарізаємо часточками. Розтоплюємо на сковороді трохи вершкового масла, викладаємо цибулю і обсмажуємо протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім до цибулі кладемо капусту, яблука, маринований імбир, родзинки, добре перемішуємо і готуємо на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
    Не гаючи часу, займемося приготуванням соусу до смаженого лосося. Беремо каструлю, кладемо вершкове масло і розтоплюємо на слабкому вогні. Викладаємо шкірку яблук і обсмажуємо їх протягом 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус, курячий бульйон і уварюють наполовину. Гарненько проціджуємо, додаємо тертий свіжий імбир і гарненько перемішуємо. Тепер настала черга риби.
    Як же смажити стейк з лосося? Рибу солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо на олії на великому вогні з обох сторін по 5 хвилин. Готову рибу викладаємо на приготовлену капусту і рясно поливаємо соусом. Ну, ось і все, смачний, ароматний і смачний смажений лосось готовий!

    Смажене філе лосося


    Інгредієнти:

  • філе лосося - 300 г;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелена цибуля, кріп для прикраси;

  • кунжутне насіння - 2 ч. ложки;

  • прованські трави - 2 ч. ложки;

  • майонез - 5 ст. ложок;

  • мандарин - 1 шт.


  • Приготування
    Як приготувати смаженого лосося? Беремо філе риби, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на 30 хвилин. За цей час готуємо маринад. У глибокій пиалке змішуємо олію, видавлений через прес часник,
    Смажений лосось
    кунжутне насіння, прованські трави і соєвий соус. Все добре перемішуємо і заливаємо цією сумішшю філе лосося. Ставимо рибу в холодильник і залишаємо приблизно на 2 години маринуватися. Тепер готуємо соус: змішуємо майонез, видавлений часник, дрібно порубаний часник, соєвий соус і сік мандарина.
    Скільки смажити лосось? Кладемо замариноване філе лосося на змащену рослинним маслом сковороду і обсмажуємо з двох сторін по 3-5 хвилин до появи золотистого кольору. Акуратно перекладаємо філе на тарілку, поливаємо приготованим соусом і посипаємо дрібно порубаним зеленою цибулею. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Стейк з лосося
    Стейк з лосося
    Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Лосось в пароварці
    Лосось в пароварці
    Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з