Маринований лосось
Гравлакс з лосося - це страва тривалої маринування, яке в процесі просочування буряковим маринадом, закапивалось в землю (звідси і назва «гравлакс» - похований), або залишалося під гнітом. Гравлакс зазвичай подають як закуску, нарізки тонкими шматочками, і укладаючи рибу на тонкий шматочок хліба, або відварна картопля.
Інгредієнти
свіжий лосось - 2 кг;
кріп;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 05 ст. ложки.
Приготування
Рибу очищаємо, надрізаємо вздовж хребта, відрізаємо голову, а потім акуратно відокремлюємо філе від кісток. Готове філе лосося посипаємо дрібно посіченою зеленню кропу, сіллю і цукром, а потім, накриваємо зверху другою половинкою риби, трохи придавлюємо. Тепер перекладаємо шматки філе лосося в харчову плівку і туго загортаємо. Протягом доби залишаємо рибу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Ось і все, гравлакс з лосося готовий.
Інгредієнти:
філе лосося - 300 г;
сіль - 100 г;
буряк - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
кріп.
Приготування
Рецепт приготування маринованого лосося досить простий: рибу очищаємо від шкіри, буряк чистимо і натираємо на тертці. Філе лосося укладаємо на деко і рясно посипаємо сіллю - не варто боятися, риба візьме рівно стільки, скільки їй необхідно. Далі соляної шар покриваємо тертої буряком і подрібнений кропом, поливаємо рибу соком одного лимона і обертаємо марлею. Поверх марлі кладемо гніт і залишаємо рибу маринуватися в холодильнику на 24 години, періодично зливаючи виділяється рідина.
Готову мариновану рибу нарізаємо тонкими скибочками і подаємо на бутербродах, посипати каперсами.
Якщо ви почали експериментувати з рибними маринадами, то вам неодмінно знадобляться рецепти маринаду для оселедця і осетра . Приємного вам апетиту!
Гравлакс рецепт
Інгредієнти
Приготування
Рибу очищаємо, надрізаємо вздовж хребта, відрізаємо голову, а потім акуратно відокремлюємо філе від кісток. Готове філе лосося посипаємо дрібно посіченою зеленню кропу, сіллю і цукром, а потім, накриваємо зверху другою половинкою риби, трохи придавлюємо. Тепер перекладаємо шматки філе лосося в харчову плівку і туго загортаємо. Протягом доби залишаємо рибу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Ось і все, гравлакс з лосося готовий.
Маринований лосось по-шведськи
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування маринованого лосося досить простий: рибу очищаємо від шкіри, буряк чистимо і натираємо на тертці. Філе лосося укладаємо на деко і рясно посипаємо сіллю - не варто боятися, риба візьме рівно стільки, скільки їй необхідно. Далі соляної шар покриваємо тертої буряком і подрібнений кропом, поливаємо рибу соком одного лимона і обертаємо марлею. Поверх марлі кладемо гніт і залишаємо рибу маринуватися в холодильнику на 24 години, періодично зливаючи виділяється рідина.
Готову мариновану рибу нарізаємо тонкими скибочками і подаємо на бутербродах, посипати каперсами.
Якщо ви почали експериментувати з рибними маринадами, то вам неодмінно знадобляться рецепти маринаду для оселедця і осетра . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Солоний лосось
Лосось - це цінна і смачна риба, яку широко використовують в кулінарії. Але найбільш цікавим способом її приготування є засолювання. Солоний лосось -
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
Гравлакс
Гравлакс - це скандинавське блюдо, яке готується з сирого лосося. Він приправляється сіллю, цукром і різними спеціями. По суті, виходить малосольна
Лосось в пароварці
Багато любителів здорової їжі по достоїнству оцінять дану статтю. У ній ми обговоримо, як правильно і смачно приготувати лосося в пароварці. Страви,