Солоний лосось

Розповімо докладніше, як засолити лосося в домашніх умовах, рецепти, загалом, зовсім нескладні.
Основних способів засолу два: «сухий» і в тузлуці (розчин солі у воді). Цілого лосося (потрошеного) вагою від 300 г до 15 кг зручніше солити сухим способом.
Рецепт солоного лосося
Приготування
Рибу зачищаємо від луски, акуратно потрошимо і видаляємо зябра. Якщо риба досить велика, можна відрізати голову (на вуха). Акуратно обсушуємо тушку зсередини і зовні серветкою. Вирізаємо шматок пергаментного паперу такою, щоб можна було рибу загорнути цілком. Папір злегка посипаємо крупною сіллю рівномірно, лосося зсередини і зовні натираємо сіллю, не шкодуючи, і загортаємо в папір щільно. Кладемо на полицю холодильника. Через добу - вже готово. Хто боїться паразитів, можуть ще на 1 добу заморозити-проморозити рибу в морозильному відділенні або почекати ще 2-і доби.
Можна вправлятися із сумішами для засолу.
Суміш для семужного засолу
Інгредієнти:
Суміш для пряного семужного засолу
Інгредієнти:
Великі окремі шматки риби (з кістками і без) можна солити як сухим способом, так і в тузлуці. Якщо соліть на суху, можна пересипати шматок сольовою сумішшю і поставити під прес.
Принцип приготування тузлука геніально нескладний: налийте в ємність води (холодної) і закладіть в неї сиру картоплину, чи яйце. Подмешивайте сіль (або суміш на основі солі), поки не спливе яйце або картоплина. Заливаємо шматки риби тузлуком в тісному контейнері так, щоб розсіл покрив їх повністю. Просолюємо не менше 1-х діб, якщо риба цілком, з головами і хребтами, то краще не менш 2-х діб.
Солоний лосось по-шведськи (він же Гравлакс)
Інгредієнти:

Приготування
Змішуємо всі інгредієнти і солимо так само, як описано вище. Кріп додасть особливий смак лососеві . Втім, якщо ви трохи попрактикуєтесь, вивчіть питання і включіть фантазію, то обов'язково придумаєте або оберіть свій варіант.
Таким простим способом можна посолити форель в домашніх умовах , вийде оригінально і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують

Лосось в духовці
Лосось - цінна промислова риба, яку можна приготувати різними способами. Одним з найбільш корисних і здорових є її запікання в духовці. Давайте

Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими

Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її

Гравлакс
Гравлакс - це скандинавське блюдо, яке готується з сирого лосося. Він приправляється сіллю, цукром і різними спеціями. По суті, виходить малосольна

Карпаччо з лосося
Карпаччо напевно припаде до смаку любителям сашимі. Тонкі скибочки сирої лососини, приправлені лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем