Карпаччо з лосося
Культова страва карпаччо (Carpaccio, італ.) вперше було придумано і приготовлено Джузеппе Чіпріані в 1950 році. Назва вибрана на честь Вітторе Карпаччо, італійського живописця епохи Ренесансу.
Традиційне карпаччо являє собою тонко нарізані шматочки сирої молодої яловичини, приправлений оливковою олією, фруктовим оцтом і лимонним соком (оригінальний рецепт Чіпріані містив і деякі інші компоненти). Традиційно карпаччо з говяждини подається в якості холодної закуски з сиром «Пармезан», руколою, базиліком, томатами та столовим вином.
В даний час термін «карпаччо» вживається стосовно до практично будь-якої страви з особливо тонко нарізаних і найчастіше термічно необроблених продуктів. Попередньо м'ясо або рибу для зручності нарізування поміщають на деякий час в морозильну камеру холодильника, а іноді обпалюють.
Дуже смачне карпаччо виходить з лосося, тобто, практично будь-якої риби лососевих видів. Лососеві мають чудовий смак і містять безліч речовин, корисних і навіть необхідних організму людини.
Інгредієнти:
філе сьомги, штучно вирощеної (це важливо) - близько 300 м;
сир «Пармезан» (або інший твердий сир) - 100-120 г;
помідори червоні стиглі - 2 шт. середнього розміру;
для маринаду:
оцет виноградний натуральний - 2-3 ч. ложки;
олія оливкова Extra Virgin - 1-3 ст. ложки;
сік лимона (або лайма) - 1-2 ст. ложки;
перець червоний гострий свіжий - 1 шт.;
зелень (рукола, базилік, коріандр);
сіль.
Приготування
Зрозуміло, використовуємо тільки свіжі продукти. Риба обов'язково повинна пройти ветеринарний контроль.
Приготування карпаччо з лосося не вимагає особливих умінь і часу. Спочатку підготуємо рибу. Загортаємо шматок філе в фольгу або харчову плівку і перешкодимо в морозильну камеру на годинку-інший - після цього рибу зручно нарізати, крім того, вплив низьких температур є, певним чином, додаткової дезінфекцією.
Готуємо маринад. Змішуємо оливкова олія, оцет і лимонний сік. Половинку гострого перчика товчемо з сіллю. Додаємо в маринад - нехай настоїться хвилин 10. Потім проціджуємо його через ситечко і рясно змащуємо дно двох плоских сервірувальних страв (розрахунок продуктів на 2 порції) за допомогою силіконової кисті.
Гострим ножем нарізаємо рибу максимально тонкими пластинами і красиво викладаємо в один шар. Помідори ріжемо скибочками і викладаємо збоку. Зверху щедро промазуємо рибу маринадом. Нарізаємо сир максимально тонкими пластинками, краще - з фігурним ножем хвилястим лезом. Викладаємо пластини сиру поверх риби та оформляємо зеленню. Перед подачею нехай карпаччо з лосося постоїть хвилин 15-20 щоб риба встигла добре промаринуватися.
Таке вишукане блюдо чудово підійде для романтичного вечора.
До лососевому карпаччо можна подати практично будь-яке вино, джин, горілку, пиво.
Можна приготувати рулет з лосося для карпаччо. Карпаччо, нарізане з філе, згорнутого в рулет, виглядає чудово. У цьому варіанті відрізаємо досить великий, але не занадто товстий шматок філе, промазуємо його (з обох сторін) маринадом з подрібненою зеленню кропу і коріандру, загортаємо рулетом. Потім - в плівку і покласти в морозильну камеру, а у фінальному етапі нарізаємо і красиво викладаємо спіральки, ще раз промазуємо маринадом, додаємо сир, помідори і зелень.
Як приготувати карпаччо з дикого лосося, виловленого з прісноводних водойм? Для приготування карпаччо з дикої риби лососевої слід її спочатку убезпечити: проморозити, посолити, замаринувати або закоптити.
Непотрошений лосось вагою до 2-х кг засолюється сухим способом на 9-13 днів або в рідкому холодному тузлуці на 6-13 днів, а в гарячому розсолі на 5-9 днів. Великі шматки філе з шкірою - на 5-9 днів. Кількість солі повинна становити близько 20% від ваги риби. Перед засолюванням рибу добре б проморозити. У сучасному холодильнику температура в морозильній камері близько -18 градусів С. При такій температурі рибу вагою до 2-х кг достатньо протримати близько 2-х діб.
Для того щоб максимально убезпечити себе, обов'язково включайте в склад інгредієнтів маринаду оцет, часник і червоний пекучий перець.
Традиційне карпаччо являє собою тонко нарізані шматочки сирої молодої яловичини, приправлений оливковою олією, фруктовим оцтом і лимонним соком (оригінальний рецепт Чіпріані містив і деякі інші компоненти). Традиційно карпаччо з говяждини подається в якості холодної закуски з сиром «Пармезан», руколою, базиліком, томатами та столовим вином.
В даний час термін «карпаччо» вживається стосовно до практично будь-якої страви з особливо тонко нарізаних і найчастіше термічно необроблених продуктів. Попередньо м'ясо або рибу для зручності нарізування поміщають на деякий час в морозильну камеру холодильника, а іноді обпалюють.
Дуже смачне карпаччо виходить з лосося, тобто, практично будь-якої риби лососевих видів. Лососеві мають чудовий смак і містять безліч речовин, корисних і навіть необхідних організму людини.
Карпаччо з лосося - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зрозуміло, використовуємо тільки свіжі продукти. Риба обов'язково повинна пройти ветеринарний контроль.
Приготування карпаччо з лосося не вимагає особливих умінь і часу. Спочатку підготуємо рибу. Загортаємо шматок філе в фольгу або харчову плівку і перешкодимо в морозильну камеру на годинку-інший - після цього рибу зручно нарізати, крім того, вплив низьких температур є, певним чином, додаткової дезінфекцією.
Готуємо маринад. Змішуємо оливкова олія, оцет і лимонний сік. Половинку гострого перчика товчемо з сіллю. Додаємо в маринад - нехай настоїться хвилин 10. Потім проціджуємо його через ситечко і рясно змащуємо дно двох плоских сервірувальних страв (розрахунок продуктів на 2 порції) за допомогою силіконової кисті.
Гострим ножем нарізаємо рибу максимально тонкими пластинами і красиво викладаємо в один шар. Помідори ріжемо скибочками і викладаємо збоку. Зверху щедро промазуємо рибу маринадом. Нарізаємо сир максимально тонкими пластинками, краще - з фігурним ножем хвилястим лезом. Викладаємо пластини сиру поверх риби та оформляємо зеленню. Перед подачею нехай карпаччо з лосося постоїть хвилин 15-20 щоб риба встигла добре промаринуватися.
Таке вишукане блюдо чудово підійде для романтичного вечора.
До лососевому карпаччо можна подати практично будь-яке вино, джин, горілку, пиво.
Можна приготувати рулет з лосося для карпаччо. Карпаччо, нарізане з філе, згорнутого в рулет, виглядає чудово. У цьому варіанті відрізаємо досить великий, але не занадто товстий шматок філе, промазуємо його (з обох сторін) маринадом з подрібненою зеленню кропу і коріандру, загортаємо рулетом. Потім - в плівку і покласти в морозильну камеру, а у фінальному етапі нарізаємо і красиво викладаємо спіральки, ще раз промазуємо маринадом, додаємо сир, помідори і зелень.
Як приготувати карпаччо з дикого лосося, виловленого з прісноводних водойм? Для приготування карпаччо з дикої риби лососевої слід її спочатку убезпечити: проморозити, посолити, замаринувати або закоптити.
Непотрошений лосось вагою до 2-х кг засолюється сухим способом на 9-13 днів або в рідкому холодному тузлуці на 6-13 днів, а в гарячому розсолі на 5-9 днів. Великі шматки філе з шкірою - на 5-9 днів. Кількість солі повинна становити близько 20% від ваги риби. Перед засолюванням рибу добре б проморозити. У сучасному холодильнику температура в морозильній камері близько -18 градусів С. При такій температурі рибу вагою до 2-х кг достатньо протримати близько 2-х діб.
Для того щоб максимально убезпечити себе, обов'язково включайте в склад інгредієнтів маринаду оцет, часник і червоний пекучий перець.
Рекомендуємо добрі рецепти
Карпаччо з курки
Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
Карпаччо з телятини
Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
Карпаччо з сьомги
Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
Карпаччо з тунця
Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
Карпаччо з свинини
Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.
Карпаччо з восьминога
Карпаччо - це тонко нарізані сирі овочі, м'ясо, риба або морепродукти і политі соусом. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску -