Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з восьминога

Карпаччо з восьминога

4-01-2015, 20:12
1 078
Карпаччо з восьминога
В даний час в кулінарії термін «карпаччо» використовують для назви будь-яких страв, складених з тонко нарізаних, як правило, сирих продуктів, в тому числі, і морепродуктів.
Розповімо, як приготувати карпаччо з восьминога (ми його все ж зваримо). Восьминогів краще вибирати середнього розміру, свіжих або свіжоморожених, з приємним запахом.

Рецепт приготування карпаччо з восьминога в винному соусі


Інгредієнти:

  • восьминіг - 1 вагою близько 13-15 кг (або 2 меншого розміру);

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2-3 шт.;

  • гвоздика - 2-3 суцвіття;

  • перець горошком - 3-5 шт.;

  • сіль;

  • олія оливкова першого холодного віджиму - 2-3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет винний - 1-2 ч. ложки;

  • мадера міцна або мускат світлий міцний - 20 мл;

  • перець червоний гострий;

  • часник - 2 зубчики;

  • сік лимона;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, розмарин, кінза).


  • Приготування
    Восьминога розморожуємо в холодильнику. Якщо свіжий, злегка відбиваємо його, ретельно промиваємо і ошпарюємо окропом. Видаляємо нутрощі, дзьоб, очі і чорнильний мішечок. Ще раз ретельно промиваємо проточною водою.
    Закладаємо восьминога в каструлю, заливаємо холодною водою. Додаємо очищену цибулину, лавровий лист, гвоздику і перець горошком. Після закипання зменшуємо вогонь і знімаємо шум. Варимо від 20 хвилин до 1 години - все залежить від розміру. Охолодити в бульйоні.
    У чистої пластикової пляшки ємністю 15-25 л відрізаємо верхню частину і поміщаємо в нижню частину восьминога. Зверху поміщаємо якусь круглу пластину, вільно стелиться по діаметру всередині пляшки. Зверху ставимо вантаж. Можна замість пластикової пляшки скористатися спеціальним девайсом для пресування шинки - це навіть зручніше. Чи можна загорнути восьминога в плівку і поставити
    Карпаччо з восьминога
    під прес. Поміщаємо в холодильник на 24 години (але не в морозилку).
    Витягаємо пресованого восьминога і нарізаємо тонкими скибочками. Красиво і не тісно викладаємо скибочки на сервірувальне блюдо.
    Готуємо соус. Змішуємо масло з оцтом і вином. Приправляємо часником і гострим червоним перцем. Можна загущатися соус крохмалем.
    Поливаємо карпаччо і оформляємо зеленню. Скроплюємо соком лимона. Подати можна з запеченим або відварною картоплею , маринованої або відвареної спаржі, молодий квасолею, пастою або рисом. Вина вибираємо світлі, білі або рожеві. Якщо подаєте чи з картоплею, квасолею - вибирайте столові сухі. Якщо з рисом - можна вибрати міцні і більш солодкі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з восьминогів
    Салат з восьминогів
    Восьминіг в наших краях - справжній делікатес, але дістати його зовсім не складно. Любителі морепродуктів знають, що страви з восьминога не тільки
    Як готувати восьминога?
    Як готувати восьминога?
    Незважаючи на те, що восьминіг є делікатесом в наших широтах, придбати його можна практично в будь-якому супермаркеті. А далі вже все залежить від
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.