Як готувати восьминога?
Восьминіг - популярний делікатес, пробрався на наші столи з самих глибин океану і має неповторний, чудовий смак. Зазвичай у їжу вживають тільки маленьких осьминожков, тому що вони мають ніжне м'ясо і оригінальний смак. Традиційно страви їх цих хижаків готують в Азії і Європі. Давайте і ми з вами дізнаємося, як же правильно приготувати восьминога і побалувати своїх рідних цими морськими дарами.
Свіжого молюска розрізаємо вздовж акуратненько тулуба і видаляємо ножем всі нутрощі. Якщо восьминіг великий, знімаємо з нього шкірку, попередньо пробланшировав його кілька хвилин у підсоленій воді. Поки тушка гаряча соскабливаем тонку шкірку ножем. Щупальця відокремлюємо від голови і нарізаємо довільними шматками, видаливши очі і дзьоб. Потім восьминога ретельно промиваємо під струменем холодної води і просушуємо на м'якому рушник. Оброблене м'ясо трохи відбиваємо кухонним молоточком, щоб воно було не жорстким.
А ось замороженого восьминога спочатку розморожуємо природним шляхом і очищаємо від шкіри. Перед приготуванням м'ясо восьминога заливаємо холодною водою і готуємо не більше 25 хвилин, в залежності від його розмірів. Щоб перевірити його готовність, обережно протикаємо ножем - він повинен легко увійти в м'ясо. М'ясо восьминога можна приготувати без води, протушив протягом 30 хвилин в невеликій кількості оливкової масла та підсолюємо тільки в самому кінці приготування.
Інгредієнти:
оброблений восьминіг ;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 1 шт.;
свіжа зелень - за бажанням;
спеції;
олія рослинна;
панірувальні сухарі.
Приготування
У молюсків видаляємо дзьоби, потрошимо їх і перекручуємо через м'ясорубку, додавши очищений часник, цибулю і свіжу зелень. Потім підсолюємо отриманий фарш за смаком, ліпимо котлетки, обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на рослинному маслечко з усіх боків не більше 3 хвилин.
Інгредієнти:
заморожений восьминіг - 700 г;
червоне сухе вино - 150 мл;
цибулина - 1 шт.;
паста томатна - 1 ст. ложка;
лавровий листочок;
картопля - 5 шт.;
спеції.
Приготування
Восьминога розморожуємо, обрізаємо щупальця, а серединку розрізаємо навпіл. У каструлі розігріваємо велика кількість оливкового масла і злегка пасеруємо дрібно нашатковану цибулю. Потім викладаємо восьминога і обсмажуємо його кілька хвилин. Далі вливаємо червоне вино і тушкуємо деякий час, щоб алкоголь випарувався. Тепер додаємо томатну пасту, розведену водою, приправляємо спеціями і кидаємо лавровий листочок. Тушкуємо страву під кришкою близько години на невеликому вогні. За 20 хвилин до готовності восьминога, додаємо в каструлю очищену картоплю, нарізану невеликими кубиками. Можете використовувати будь-який інший гарнір - спагеті або гречку.
Інгредієнти:
маленькі восьминоги - 2 кг;
суха квасоля - 1 ст.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 3 шт.;
сухе біле вино - 05 ст.;
масло вершкове;
олія оливкова - 7 ст. ложок;
свіжа зелень - 1 пучок;
спеції.
Приготування
Чистий квасоля замочуємо заздалегідь в холодній воді. Розморожених восьминогів опускаємо в киплячу воду, поклавши туди ж ложечку рослинного масла і очищену цілу цибулину. Розмочену квасолю відварюємо у другій каструлі. Молюсків варимо приблизно 6 хвилин, а квасоля - близько години. Тепер беремо сотейник, обсмажуємо в ньому на маслечко подрібнений часник, моркву кружечками і цибульку півкільцями. Коли овочі зарум'яняться, вливаємо вино і масло, що залишилося, доводимо до кипіння і додаємо відварені восьминіжок і квасоля. Приправляємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 15 хвилин на тихому вогні.
Як готувати свіжого восьминога?
Свіжого молюска розрізаємо вздовж акуратненько тулуба і видаляємо ножем всі нутрощі. Якщо восьминіг великий, знімаємо з нього шкірку, попередньо пробланшировав його кілька хвилин у підсоленій воді. Поки тушка гаряча соскабливаем тонку шкірку ножем. Щупальця відокремлюємо від голови і нарізаємо довільними шматками, видаливши очі і дзьоб. Потім восьминога ретельно промиваємо під струменем холодної води і просушуємо на м'якому рушник. Оброблене м'ясо трохи відбиваємо кухонним молоточком, щоб воно було не жорстким.
А ось замороженого восьминога спочатку розморожуємо природним шляхом і очищаємо від шкіри. Перед приготуванням м'ясо восьминога заливаємо холодною водою і готуємо не більше 25 хвилин, в залежності від його розмірів. Щоб перевірити його готовність, обережно протикаємо ножем - він повинен легко увійти в м'ясо. М'ясо восьминога можна приготувати без води, протушив протягом 30 хвилин в невеликій кількості оливкової масла та підсолюємо тільки в самому кінці приготування.
Як приготувати котлети з восьминога?
Інгредієнти:
Приготування
У молюсків видаляємо дзьоби, потрошимо їх і перекручуємо через м'ясорубку, додавши очищений часник, цибулю і свіжу зелень. Потім підсолюємо отриманий фарш за смаком, ліпимо котлетки, обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на рослинному маслечко з усіх боків не більше 3 хвилин.
Як приготувати заморожених восьминогів?
Інгредієнти:
Приготування
Восьминога розморожуємо, обрізаємо щупальця, а серединку розрізаємо навпіл. У каструлі розігріваємо велика кількість оливкового масла і злегка пасеруємо дрібно нашатковану цибулю. Потім викладаємо восьминога і обсмажуємо його кілька хвилин. Далі вливаємо червоне вино і тушкуємо деякий час, щоб алкоголь випарувався. Тепер додаємо томатну пасту, розведену водою, приправляємо спеціями і кидаємо лавровий листочок. Тушкуємо страву під кришкою близько години на невеликому вогні. За 20 хвилин до готовності восьминога, додаємо в каструлю очищену картоплю, нарізану невеликими кубиками. Можете використовувати будь-який інший гарнір - спагеті або гречку.
Як приготувати маленьких восьминогів з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Чистий квасоля замочуємо заздалегідь в холодній воді. Розморожених восьминогів опускаємо в киплячу воду, поклавши туди ж ложечку рослинного масла і очищену цілу цибулину. Розмочену квасолю відварюємо у другій каструлі. Молюсків варимо приблизно 6 хвилин, а квасоля - близько години. Тепер беремо сотейник, обсмажуємо в ньому на маслечко подрібнений часник, моркву кружечками і цибульку півкільцями. Коли овочі зарум'яняться, вливаємо вино і масло, що залишилося, доводимо до кипіння і додаємо відварені восьминіжок і квасоля. Приправляємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 15 хвилин на тихому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Теплий салат з морепродуктів
Останнім часом все більшу популярність набувають теплі салати. Готувати їх досить просто, особливо коли під рукою є кілька докладних рецептів.
Салат з восьминогів
Восьминіг в наших краях - справжній делікатес, але дістати його зовсім не складно. Любителі морепродуктів знають, що страви з восьминога не тільки
Судак в клярі
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
Карпаччо з свинини
Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.
Карпаччо з восьминога
Карпаччо - це тонко нарізані сирі овочі, м'ясо, риба або морепродукти і политі соусом. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску -