Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати восьминога?

Як готувати восьминога?

22-03-2015, 08:03
2 482
Як готувати восьминога?
Восьминіг - популярний делікатес, пробрався на наші столи з самих глибин океану і має неповторний, чудовий смак. Зазвичай у їжу вживають тільки маленьких осьминожков, тому що вони мають ніжне м'ясо і оригінальний смак. Традиційно страви їх цих хижаків готують в Азії і Європі. Давайте і ми з вами дізнаємося, як же правильно приготувати восьминога і побалувати своїх рідних цими морськими дарами.

Як готувати свіжого восьминога?


Свіжого молюска розрізаємо вздовж акуратненько тулуба і видаляємо ножем всі нутрощі. Якщо восьминіг великий, знімаємо з нього шкірку, попередньо пробланшировав його кілька хвилин у підсоленій воді. Поки тушка гаряча соскабливаем тонку шкірку ножем. Щупальця відокремлюємо від голови і нарізаємо довільними шматками, видаливши очі і дзьоб. Потім восьминога ретельно промиваємо під струменем холодної води і просушуємо на м'якому рушник. Оброблене м'ясо трохи відбиваємо кухонним молоточком, щоб воно було не жорстким.
А ось замороженого восьминога спочатку розморожуємо природним шляхом і очищаємо від шкіри. Перед приготуванням м'ясо восьминога заливаємо холодною водою і готуємо не більше 25 хвилин, в залежності від його розмірів. Щоб перевірити його готовність, обережно протикаємо ножем - він повинен легко увійти в м'ясо. М'ясо восьминога можна приготувати без води, протушив протягом 30 хвилин в невеликій кількості оливкової масла та підсолюємо тільки в самому кінці приготування.

Як приготувати котлети з восьминога?


Інгредієнти:

  • оброблений восьминіг ;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибулина - 1 шт.;

  • свіжа зелень - за бажанням;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • панірувальні сухарі.


  • Приготування
    У молюсків видаляємо дзьоби, потрошимо їх і перекручуємо через м'ясорубку, додавши очищений часник, цибулю і свіжу зелень. Потім підсолюємо отриманий фарш за смаком, ліпимо котлетки, обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на рослинному маслечко з усіх боків не більше 3 хвилин.

    Як приготувати заморожених восьминогів?


    Інгредієнти:

  • заморожений восьминіг - 700 г;

  • червоне сухе вино - 150 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • лавровий листочок;

  • картопля - 5 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Восьминога розморожуємо, обрізаємо щупальця, а серединку розрізаємо навпіл. У каструлі розігріваємо велика кількість оливкового масла і злегка пасеруємо дрібно нашатковану цибулю. Потім викладаємо восьминога і обсмажуємо його кілька хвилин. Далі вливаємо червоне вино і тушкуємо деякий час, щоб алкоголь випарувався. Тепер додаємо томатну пасту, розведену водою, приправляємо спеціями і кидаємо лавровий листочок. Тушкуємо страву під кришкою близько години на невеликому вогні. За 20 хвилин до готовності восьминога, додаємо в каструлю очищену картоплю, нарізану невеликими кубиками. Можете використовувати будь-який інший гарнір - спагеті або гречку.

    Як приготувати маленьких восьминогів з квасолею


    Інгредієнти:

  • маленькі восьминоги - 2 кг;

  • суха квасоля - 1 ст.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • сухе біле вино - 05 ст.;

  • масло вершкове;

  • олія оливкова - 7 ст. ложок;

  • свіжа зелень - 1 пучок;
  • Як готувати восьминога?

  • спеції.


  • Приготування
    Чистий квасоля замочуємо заздалегідь в холодній воді. Розморожених восьминогів опускаємо в киплячу воду, поклавши туди ж ложечку рослинного масла і очищену цілу цибулину. Розмочену квасолю відварюємо у другій каструлі. Молюсків варимо приблизно 6 хвилин, а квасоля - близько години. Тепер беремо сотейник, обсмажуємо в ньому на маслечко подрібнений часник, моркву кружечками і цибульку півкільцями. Коли овочі зарум'яняться, вливаємо вино і масло, що залишилося, доводимо до кипіння і додаємо відварені восьминіжок і квасоля. Приправляємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 15 хвилин на тихому вогні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Теплий салат з морепродуктів
    Теплий салат з морепродуктів
    Останнім часом все більшу популярність набувають теплі салати. Готувати їх досить просто, особливо коли під рукою є кілька докладних рецептів.
    Салат з восьминогів
    Салат з восьминогів
    Восьминіг в наших краях - справжній делікатес, але дістати його зовсім не складно. Любителі морепродуктів знають, що страви з восьминога не тільки
    Судак в клярі
    Судак в клярі
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо - це тонко нарізані сирі овочі, м'ясо, риба або морепродукти і политі соусом. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску -