Мексиканський суп з квасолею
Якщо ви любите радувати гостей оригінальними та вишуканими стравами, то обов'язково приготуйте цей рецепт. Мексиканський суп з квасолею дуже виходить смачним, ситним і поживним. А його незвичайний пікантний присмак просто зачарує і підкорить всіх любителів гостреньких страв.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
стебло селери - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
солодкий болгарський перець - 3 шт.;
гострий перець чилі - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
бульйон - 1 л;
чорна квасоля - 400 г;
консервовані томати у власному соку - 1 банка;
кумин, орегано - за смаком;
лавровий лист - 1 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Квасоля промиваємо і заздалегідь замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо морква, цибулька, селера і перчик на рослинному маслечко близько 5 хвилин. Потім вливаємо гарячий бульйон, кладемо консервовані томати , чилі і лавровий листочок. Після закипання зменшуємо вогонь, проварюємо супчик хвилин 10 додаємо квасолю, приправляємо спеціями і видавлюємо часничок. При подачі на стіл прикрашаємо мексиканський гострий суп з квасолею подрібненою зеленню кінзи і подаємо до столу зі сметанкою і кукурудзяними чіпсами.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
перець чилі - 2 шт.;
кмин мелений - 2 ч. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
помідори консервовані - 1 банка;
паста томатна - 700 мл;
квасоля консервована - 1 банка;
сир - за смаком;
спеції;
какао - 1 ч. ложка.
Приготування
Фарш обсмажуємо прямо у каструлі масло, а потім гарненько його розминаємо, щоб не утворилися великі грудочки. Овочі промиваємо, очищаємо, шаткуємо цибулька дрібними кубиками і пасеруємо на сковорідці. Потім додаємо подрібнений перчик чилі, кидаємо кмин мелений, спеції, видавлюємо часник, перемішуємо і тушкуємо.
Далі готову обжарку перекладаємо в каструлю до фаршу додаємо помідори і заливаємо томатною пастою і водою. Ставимо посуд на середній вогонь, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 45. Після закінчення часу кидаємо цукор, сіль, викладаємо консервовану квасолю і ложечку какао. Все перемішуємо і на слабенькому вогні витримуємо ще хвилин 15. Подаємо готовий мексиканський суп з квасолею і фаршем з тертим сиром і білим хлібцем.
Інгредієнти:
квасоля червона - 1 банка;
консервована кукурудза - 1 банка;
м'ясний фарш - 100 г;
помідори - 5 шт.;
цибулина - 1 шт.;
макарони - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
перчик чилі - за смаком;
спеції;
зелень - 1 пучок;
масло рослинне для обсмажування.
Приготування
Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибульку до золотистого відтінку. Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку і ріжемо тоненькими долечками. М'ясний фарш викладаємо до цибулі і обсмажуємо майже до готовності. Потім додаємо помідори й тушкуємо ще кілька хвилин.
У каструлю наливаємо воду, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Далі кладемо макарони і варимо до готовності. Після цього додаємо м'ясний фарш з овочами і продовжуємо готувати суп на середньому вогні. Цим часом відкриваємо поки банки консервованої кукурудзи й квасолі, зливаємо акуратненько розсіл і кидаємо по черзі в суп разом з подрібненим перцем чилі. Доводимо страву до кипіння, додаємо подрібнену зелень, проварюємо кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або несолодким йогуртом.
Рецепт мексиканського супу з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо і заздалегідь замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо морква, цибулька, селера і перчик на рослинному маслечко близько 5 хвилин. Потім вливаємо гарячий бульйон, кладемо консервовані томати , чилі і лавровий листочок. Після закипання зменшуємо вогонь, проварюємо супчик хвилин 10 додаємо квасолю, приправляємо спеціями і видавлюємо часничок. При подачі на стіл прикрашаємо мексиканський гострий суп з квасолею подрібненою зеленню кінзи і подаємо до столу зі сметанкою і кукурудзяними чіпсами.
Мексиканський чилі суп з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Фарш обсмажуємо прямо у каструлі масло, а потім гарненько його розминаємо, щоб не утворилися великі грудочки. Овочі промиваємо, очищаємо, шаткуємо цибулька дрібними кубиками і пасеруємо на сковорідці. Потім додаємо подрібнений перчик чилі, кидаємо кмин мелений, спеції, видавлюємо часник, перемішуємо і тушкуємо.
Далі готову обжарку перекладаємо в каструлю до фаршу додаємо помідори і заливаємо томатною пастою і водою. Ставимо посуд на середній вогонь, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 45. Після закінчення часу кидаємо цукор, сіль, викладаємо консервовану квасолю і ложечку какао. Все перемішуємо і на слабенькому вогні витримуємо ще хвилин 15. Подаємо готовий мексиканський суп з квасолею і фаршем з тертим сиром і білим хлібцем.
Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибульку до золотистого відтінку. Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку і ріжемо тоненькими долечками. М'ясний фарш викладаємо до цибулі і обсмажуємо майже до готовності. Потім додаємо помідори й тушкуємо ще кілька хвилин.
У каструлю наливаємо воду, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Далі кладемо макарони і варимо до готовності. Після цього додаємо м'ясний фарш з овочами і продовжуємо готувати суп на середньому вогні. Цим часом відкриваємо поки банки консервованої кукурудзи й квасолі, зливаємо акуратненько розсіл і кидаємо по черзі в суп разом з подрібненим перцем чилі. Доводимо страву до кипіння, додаємо подрібнену зелень, проварюємо кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або несолодким йогуртом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з квасолею та морквою
Салат з квасолею та морквою - чудове блюдо, яке не вимагає багато часу і сил. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Пропонуємо вам
Салат з кукурудзи й квасолі
Салат з кукурудзи й квасолі - прекрасний варіант для подачі на фуршеті або святковому торжестві. Варіантів його приготування може бути безліч, все
Салат з консервованої квасолею
У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
Зимовий салат з квасолею - рецепт
Зиязикай салат з квасолею - чудова закуска до різних страв. Її можна додавати в супи або подавати як гарнір. Давайте розглянемо з вами кілька
Кесаділья з фаршем
Кесаділья - смачне мексиканське блюдо. Робиться з коржів тортилья, в які загортають різноманітні начинки. І сьогодні ми розповімо, як приготувати її
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою