Вернуться назад Распечатать

Мексиканський суп з квасолею

Мексиканський суп з квасолею
Якщо ви любите радувати гостей оригінальними та вишуканими стравами, то обов'язково приготуйте цей рецепт. Мексиканський суп з квасолею дуже виходить смачним, ситним і поживним. А його незвичайний пікантний присмак просто зачарує і підкорить всіх любителів гостреньких страв.

Рецепт мексиканського супу з квасолею


Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • стебло селери - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець - 3 шт.;

  • гострий перець чилі - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • бульйон - 1 л;

  • чорна квасоля - 400 г;

  • консервовані томати у власному соку - 1 банка;

  • кумин, орегано - за смаком;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Квасоля промиваємо і заздалегідь замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо морква, цибулька, селера і перчик на рослинному маслечко близько 5 хвилин. Потім вливаємо гарячий бульйон, кладемо консервовані томати , чилі і лавровий листочок. Після закипання зменшуємо вогонь, проварюємо супчик хвилин 10 додаємо квасолю, приправляємо спеціями і видавлюємо часничок. При подачі на стіл прикрашаємо мексиканський гострий суп з квасолею подрібненою зеленню кінзи і подаємо до столу зі сметанкою і кукурудзяними чіпсами.

    Мексиканський чилі суп з квасолею


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - 2 шт.;

  • кмин мелений - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • помідори консервовані - 1 банка;

  • паста томатна - 700 мл;

  • квасоля консервована - 1 банка;

  • сир - за смаком;

  • спеції;

  • какао - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Фарш обсмажуємо прямо у каструлі масло, а потім гарненько його розминаємо, щоб не утворилися великі грудочки. Овочі промиваємо, очищаємо, шаткуємо цибулька дрібними кубиками і пасеруємо на сковорідці. Потім додаємо подрібнений перчик чилі, кидаємо кмин мелений, спеції, видавлюємо часник, перемішуємо і тушкуємо.
    Далі готову обжарку перекладаємо в каструлю до фаршу додаємо помідори і заливаємо томатною пастою і водою. Ставимо посуд на середній вогонь, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 45. Після закінчення часу кидаємо цукор, сіль, викладаємо консервовану квасолю і ложечку какао. Все перемішуємо і на слабенькому вогні витримуємо ще хвилин 15. Подаємо готовий мексиканський суп з квасолею і фаршем з тертим сиром і білим хлібцем.

    Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою


    Інгредієнти:

  • квасоля червона - 1 банка;

  • консервована кукурудза - 1 банка;

  • м'ясний фарш - 100 г;

  • помідори - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • макарони - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • перчик чилі - за смаком;

  • спеції;

  • зелень - 1 пучок;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибульку до золотистого відтінку. Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку і ріжемо тоненькими долечками. М'ясний фарш викладаємо до цибулі і обсмажуємо майже до готовності. Потім
    Мексиканський суп з квасолею
    додаємо помідори й тушкуємо ще кілька хвилин.
    У каструлю наливаємо воду, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Далі кладемо макарони і варимо до готовності. Після цього додаємо м'ясний фарш з овочами і продовжуємо готувати суп на середньому вогні. Цим часом відкриваємо поки банки консервованої кукурудзи й квасолі, зливаємо акуратненько розсіл і кидаємо по черзі в суп разом з подрібненим перцем чилі. Доводимо страву до кипіння, додаємо подрібнену зелень, проварюємо кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або несолодким йогуртом.