Якщо ви любите радувати гостей оригінальними та вишуканими стравами, то обов'язково приготуйте цей рецепт. Мексиканський суп з квасолею дуже виходить смачним, ситним і поживним. А його незвичайний пікантний присмак просто зачарує і підкорить всіх любителів гостреньких страв.
Рецепт мексиканського супу з квасолею
Інгредієнти: морква - 1 шт.; стебло селери - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; солодкий болгарський перець - 3 шт.; гострий перець чилі - 1 шт.; часник - 3 зубчики; бульйон - 1 л; чорна квасоля - 400 г; консервовані томати у власному соку - 1 банка; кумин, орегано - за смаком; лавровий лист - 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Квасоля промиваємо і заздалегідь замочуємо на кілька годин у теплій воді, а потім відварюємо. Овочі чистимо, шаткуємо і пасеруємо морква, цибулька, селера і перчик на рослинному маслечко близько 5 хвилин. Потім вливаємо гарячий бульйон, кладемо консервовані томати , чилі і лавровий листочок. Після закипання зменшуємо вогонь, проварюємо супчик хвилин 10 додаємо квасолю, приправляємо спеціями і видавлюємо часничок. При подачі на стіл прикрашаємо мексиканський гострий суп з квасолею подрібненою зеленню кінзи і подаємо до столу зі сметанкою і кукурудзяними чіпсами.
Мексиканський чилі суп з квасолею
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; перець чилі - 2 шт.; кмин мелений - 2 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; помідори консервовані - 1 банка; паста томатна - 700 мл; квасоля консервована - 1 банка; сир - за смаком; спеції; какао - 1 ч. ложка. Приготування Фарш обсмажуємо прямо у каструлі масло, а потім гарненько його розминаємо, щоб не утворилися великі грудочки. Овочі промиваємо, очищаємо, шаткуємо цибулька дрібними кубиками і пасеруємо на сковорідці. Потім додаємо подрібнений перчик чилі, кидаємо кмин мелений, спеції, видавлюємо часник, перемішуємо і тушкуємо.
Далі готову обжарку перекладаємо в каструлю до фаршу додаємо помідори і заливаємо томатною пастою і водою. Ставимо посуд на середній вогонь, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 45. Після закінчення часу кидаємо цукор, сіль, викладаємо консервовану квасолю і ложечку какао. Все перемішуємо і на слабенькому вогні витримуємо ще хвилин 15. Подаємо готовий мексиканський суп з квасолею і фаршем з тертим сиром і білим хлібцем.
Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою
Інгредієнти: квасоля червона - 1 банка; консервована кукурудза - 1 банка; м'ясний фарш - 100 г; помідори - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; макарони - 100 г; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; перчик чилі - за смаком; спеції; зелень - 1 пучок; масло рослинне для обсмажування. Приготування Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тоненькими півкільцями. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибульку до золотистого відтінку. Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку і ріжемо тоненькими долечками. М'ясний фарш викладаємо до цибулі і обсмажуємо майже до готовності. Потім
додаємо помідори й тушкуємо ще кілька хвилин.
У каструлю наливаємо воду, додаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Далі кладемо макарони і варимо до готовності. Після цього додаємо м'ясний фарш з овочами і продовжуємо готувати суп на середньому вогні. Цим часом відкриваємо поки банки консервованої кукурудзи й квасолі, зливаємо акуратненько розсіл і кидаємо по черзі в суп разом з подрібненим перцем чилі. Доводимо страву до кипіння, додаємо подрібнену зелень, проварюємо кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або несолодким йогуртом.