Салат з восьминогів
Рецепти салатів з восьминогом неодмінно привернуть пильну увагу тих, хто дуже любить морепродукти і завжди готовий побалувати себе чимось новеньким і оригінальним.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
мариновані восьминоги - 200 г;
мариновані мідії - 200 г;
помідор черрі - 8 шт.;
спеції.
Для заправки:
часник - 3 зубчики;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
свіжий кріп - 3 гілочки;
зерниста гірчиця - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування святкового салату з восьминогами і мідіями, з морепродуктів зливаємо акуратненько розсіл і розрізаємо молюсків на 3 частини. Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і злегка відварюємо в солоній воді. Потім рідину зливаємо, а до картоплі викладаємо восьминогів з мідіями і підігріваємо. Цим часом поки займемося соусом: часник очищаємо і подрібнюємо. Укропчик теж дрібно рубаємо, змішуємо з часником і оливковою олією. Помідори черрі ріжемо навпіл. Після цього викладаємо всі складові страви в салатник, заправляємо соусом, перемішуємо і подаємо салат з восьминогом теплим.
Інгредієнти:
маринований восьминіг - 750 г;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
болгарський перець - 1 шт.;
солодкий соус чилі - 1 ст. ложка;
свіжий коріандр - 2 ст. ложки;
сік лайма - 2 ст. лайма.
Приготування
Восьминога очищаємо з допомогою ножа від нутрощів і кишок, видаляємо очі, промиваємо під водою і кладемо в миску, розрізавши на невеликі шматки. Заливаємо його маслом, посипаємо подрібненим часником, накриваємо і маринуємо в холодильнику 2 години. Після цього обсмажуємо його на грилі по 3-5 хвилин до м'якості. Перець обробляємо, шаткуємо тонкими смужками і змішуємо з соусом чилі, соком лайма і коріандром. Додаємо восьминога, перемішуємо і подаємо салат до столу.
Інгредієнти:
восьминіг - 1 кг;
лимон - 2 шт.;
креветки - 1 кг;
червона цибуля - 2 шт.;
селера - 5 стебел.
Для заправки:
майонез - 1 ст.;
оцет винний - 2 ст. ложки;
гірчиця - за смаком;
спеції.
Приготування
Для початку відварюємо окремо креветки і восьминога. Селера і очищену цибулину дрібненько шаткуємо і замочуємо цибулю на 10 хвилин у холодній воді. У мисочці змішуємо майонез, гірчицю, оцет, лимонний сік і цедру. Відвареного восьминога нарізаємо шматочками, перекладаємо в салатник, додаємо креветки і заправляємо приготованим соусом. Подаємо салат з морепродуктів відразу ж або прибираємо на пару годин в холодильник.
Інгредієнти:
восьминіг - 200 г;
кальмар - 2 шт.;
помідори черрі - 150 г;
листя салату - 200 г;
чорні оливки - 50 г;
кунжут - 1 ст. ложка;
тертий сир пармезан - 1 ст. ложка.
Для заправки:
олія оливкова - 50 г;
соус соєвий - 1 ч. ложка;
бальзамічний оцет - 1 ч. ложка;
спеції;
гірчиця діжонська - 05 ч. ложки.
Приготування
Восьминогів обробляємо, ретельно промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо на оливковій маслечко з обох сторін протягом декількох хвилин. Кальмарів теж миємо, розрізаємо з одного боку і розпластуємо. Потім розрізаємо верхню частину тушки хрестоподібно і швиденько обсмажуємо на іншій сковороді. Готових кальмарів шаткуємо тонкою соломкою. Бальзамічний оцет змішати з оливковою олією, кладемо гірчицю, соєвий соус і гарненько все перемішуємо. Листя салату викладаємо в глибоку миску, поливаємо заправкою. Помідори черрі промиваємо, потім кожну оливкову олію, потім у кунжут і викладаємо на сервірувальне блюдо разом з восьминогами і кальмарами. Посипаємо оливками, присипаємо натертим сиром і подаємо.
Салат з восьминогом і картоплею
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Для приготування святкового салату з восьминогами і мідіями, з морепродуктів зливаємо акуратненько розсіл і розрізаємо молюсків на 3 частини. Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і злегка відварюємо в солоній воді. Потім рідину зливаємо, а до картоплі викладаємо восьминогів з мідіями і підігріваємо. Цим часом поки займемося соусом: часник очищаємо і подрібнюємо. Укропчик теж дрібно рубаємо, змішуємо з часником і оливковою олією. Помідори черрі ріжемо навпіл. Після цього викладаємо всі складові страви в салатник, заправляємо соусом, перемішуємо і подаємо салат з восьминогом теплим.
Салат з маринованих восьминогів
Інгредієнти:
Приготування
Восьминога очищаємо з допомогою ножа від нутрощів і кишок, видаляємо очі, промиваємо під водою і кладемо в миску, розрізавши на невеликі шматки. Заливаємо його маслом, посипаємо подрібненим часником, накриваємо і маринуємо в холодильнику 2 години. Після цього обсмажуємо його на грилі по 3-5 хвилин до м'якості. Перець обробляємо, шаткуємо тонкими смужками і змішуємо з соусом чилі, соком лайма і коріандром. Додаємо восьминога, перемішуємо і подаємо салат до столу.
Салат з восьминогів і креветок
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Для початку відварюємо окремо креветки і восьминога. Селера і очищену цибулину дрібненько шаткуємо і замочуємо цибулю на 10 хвилин у холодній воді. У мисочці змішуємо майонез, гірчицю, оцет, лимонний сік і цедру. Відвареного восьминога нарізаємо шматочками, перекладаємо в салатник, додаємо креветки і заправляємо приготованим соусом. Подаємо салат з морепродуктів відразу ж або прибираємо на пару годин в холодильник.
Салат з восьминогів і кальмарів
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Восьминогів обробляємо, ретельно промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо на оливковій маслечко з обох сторін протягом декількох хвилин. Кальмарів теж миємо, розрізаємо з одного боку і розпластуємо. Потім розрізаємо верхню частину тушки хрестоподібно і швиденько обсмажуємо на іншій сковороді. Готових кальмарів шаткуємо тонкою соломкою. Бальзамічний оцет змішати з оливковою олією, кладемо гірчицю, соєвий соус і гарненько все перемішуємо. Листя салату викладаємо в глибоку миску, поливаємо заправкою. Помідори черрі промиваємо, потім кожну оливкову олію, потім у кунжут і викладаємо на сервірувальне блюдо разом з восьминогами і кальмарами. Посипаємо оливками, присипаємо натертим сиром і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо
Салат з каперсами
Салат з каперсами - чудова страва для фуршетного і святкового столу. Варіантів створення цієї закуски багато. У нашій статті ми розберемо, як
Салати з кальмарів - прості рецепти
Кальмари - смачний і поширений низькокалорійний продукт. Їх використовують в створенні багатьох цікавих страв. І сьогодні мова піде про салати з
Салат з курячою грудкою і ананасом
Салат з курячої грудки і ананаса - надзвичайно ніжний і смачний. Комусь може здатися дивним поєднання курячого м'яса з солодким фруктом, але тим не
Салат з консервованої квасолею
У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
Грецький салат з креветками - рецепт
Іноді так хоче побалувати себе і своїх близьких чимось новеньким і оригінальним. У нас є для вас чудовий варіант - зробіть грецький салат з