Рецепти салатів з восьминогом неодмінно привернуть пильну увагу тих, хто дуже любить морепродукти і завжди готовий побалувати себе чимось новеньким і оригінальним.
Салат з восьминогом і картоплею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; мариновані восьминоги - 200 г; мариновані мідії - 200 г; помідор черрі - 8 шт.; спеції. Для заправки:
часник - 3 зубчики; олія оливкова - 2 ст. ложки; свіжий кріп - 3 гілочки; зерниста гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування святкового салату з восьминогами і мідіями, з морепродуктів зливаємо акуратненько розсіл і розрізаємо молюсків на 3 частини. Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і злегка відварюємо в солоній воді. Потім рідину зливаємо, а до картоплі викладаємо восьминогів з мідіями і підігріваємо. Цим часом поки займемося соусом: часник очищаємо і подрібнюємо. Укропчик теж дрібно рубаємо, змішуємо з часником і оливковою олією. Помідори черрі ріжемо навпіл. Після цього викладаємо всі складові страви в салатник, заправляємо соусом, перемішуємо і подаємо салат з восьминогом теплим.
Салат з маринованих восьминогів
Інгредієнти: маринований восьминіг - 750 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; солодкий соус чилі - 1 ст. ложка; свіжий коріандр - 2 ст. ложки; сік лайма - 2 ст. лайма. Приготування Восьминога очищаємо з допомогою ножа від нутрощів і кишок, видаляємо очі, промиваємо під водою і кладемо в миску, розрізавши на невеликі шматки. Заливаємо його маслом, посипаємо подрібненим часником, накриваємо і маринуємо в холодильнику 2 години. Після цього обсмажуємо його на грилі по 3-5 хвилин до м'якості. Перець обробляємо, шаткуємо тонкими смужками і змішуємо з соусом чилі, соком лайма і коріандром. Додаємо восьминога, перемішуємо і подаємо салат до столу.
Салат з восьминогів і креветок
Інгредієнти: восьминіг - 1 кг; лимон - 2 шт.; креветки - 1 кг; червона цибуля - 2 шт.; селера - 5 стебел. Для заправки: майонез - 1 ст.; оцет винний - 2 ст. ложки; гірчиця - за смаком; спеції. Приготування Для початку відварюємо окремо креветки і восьминога. Селера і очищену цибулину дрібненько шаткуємо і замочуємо цибулю на 10 хвилин у холодній воді. У мисочці змішуємо майонез, гірчицю, оцет, лимонний сік і цедру. Відвареного восьминога нарізаємо шматочками, перекладаємо в салатник, додаємо креветки і заправляємо приготованим соусом. Подаємо салат з морепродуктів відразу ж або прибираємо на пару годин в холодильник.
Салат з восьминогів і кальмарів
Інгредієнти: восьминіг - 200 г; кальмар - 2 шт.; помідори черрі - 150 г; листя салату - 200 г; чорні оливки - 50 г; кунжут - 1 ст. ложка; тертий сир пармезан - 1 ст. ложка. Для заправки:
олія оливкова - 50 г; соус соєвий - 1 ч. ложка; бальзамічний оцет - 1 ч. ложка; спеції; гірчиця діжонська - 05 ч. ложки. Приготування Восьминогів обробляємо, ретельно промиваємо, обсушуємо
і обсмажуємо на оливковій маслечко з обох сторін протягом декількох хвилин. Кальмарів теж миємо, розрізаємо з одного боку і розпластуємо. Потім розрізаємо верхню частину тушки хрестоподібно і швиденько обсмажуємо на іншій сковороді. Готових кальмарів шаткуємо тонкою соломкою. Бальзамічний оцет змішати з оливковою олією, кладемо гірчицю, соєвий соус і гарненько все перемішуємо. Листя салату викладаємо в глибоку миску, поливаємо заправкою. Помідори черрі промиваємо, потім кожну оливкову олію, потім у кунжут і викладаємо на сервірувальне блюдо разом з восьминогами і кальмарами. Посипаємо оливками, присипаємо натертим сиром і подаємо.