Вернуться назад Распечатать

Салат з восьминогів

Салат з восьминогів
Рецепти салатів з восьминогом неодмінно привернуть пильну увагу тих, хто дуже любить морепродукти і завжди готовий побалувати себе чимось новеньким і оригінальним.

Салат з восьминогом і картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • мариновані восьминоги - 200 г;

  • мариновані мідії - 200 г;

  • помідор черрі - 8 шт.;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • часник - 3 зубчики;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • свіжий кріп - 3 гілочки;

  • зерниста гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування святкового салату з восьминогами і мідіями, з морепродуктів зливаємо акуратненько розсіл і розрізаємо молюсків на 3 частини. Картоплю чистимо, подрібнюємо кубиками і злегка відварюємо в солоній воді. Потім рідину зливаємо, а до картоплі викладаємо восьминогів з мідіями і підігріваємо. Цим часом поки займемося соусом: часник очищаємо і подрібнюємо. Укропчик теж дрібно рубаємо, змішуємо з часником і оливковою олією. Помідори черрі ріжемо навпіл. Після цього викладаємо всі складові страви в салатник, заправляємо соусом, перемішуємо і подаємо салат з восьминогом теплим.

    Салат з маринованих восьминогів


    Інгредієнти:

  • маринований восьминіг - 750 г;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • солодкий соус чилі - 1 ст. ложка;

  • свіжий коріандр - 2 ст. ложки;

  • сік лайма - 2 ст. лайма.


  • Приготування
    Восьминога очищаємо з допомогою ножа від нутрощів і кишок, видаляємо очі, промиваємо під водою і кладемо в миску, розрізавши на невеликі шматки. Заливаємо його маслом, посипаємо подрібненим часником, накриваємо і маринуємо в холодильнику 2 години. Після цього обсмажуємо його на грилі по 3-5 хвилин до м'якості. Перець обробляємо, шаткуємо тонкими смужками і змішуємо з соусом чилі, соком лайма і коріандром. Додаємо восьминога, перемішуємо і подаємо салат до столу.

    Салат з восьминогів і креветок


    Інгредієнти:

  • восьминіг - 1 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • креветки - 1 кг;

  • червона цибуля - 2 шт.;

  • селера - 5 стебел.


  • Для заправки:

  • майонез - 1 ст.;

  • оцет винний - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку відварюємо окремо креветки і восьминога. Селера і очищену цибулину дрібненько шаткуємо і замочуємо цибулю на 10 хвилин у холодній воді. У мисочці змішуємо майонез, гірчицю, оцет, лимонний сік і цедру. Відвареного восьминога нарізаємо шматочками, перекладаємо в салатник, додаємо креветки і заправляємо приготованим соусом. Подаємо салат з морепродуктів відразу ж або прибираємо на пару годин в холодильник.

    Салат з восьминогів і кальмарів


    Інгредієнти:

  • восьминіг - 200 г;

  • кальмар - 2 шт.;

  • помідори черрі - 150 г;

  • листя салату - 200 г;

  • чорні оливки - 50 г;

  • кунжут - 1 ст. ложка;

  • тертий сир пармезан - 1 ст. ложка.


  • Для заправки:

  • олія оливкова - 50 г;

  • соус соєвий - 1 ч. ложка;

  • бальзамічний оцет - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • гірчиця діжонська - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Восьминогів обробляємо, ретельно промиваємо, обсушуємо
    Салат з восьминогів
    і обсмажуємо на оливковій маслечко з обох сторін протягом декількох хвилин. Кальмарів теж миємо, розрізаємо з одного боку і розпластуємо. Потім розрізаємо верхню частину тушки хрестоподібно і швиденько обсмажуємо на іншій сковороді. Готових кальмарів шаткуємо тонкою соломкою. Бальзамічний оцет змішати з оливковою олією, кладемо гірчицю, соєвий соус і гарненько все перемішуємо. Листя салату викладаємо в глибоку миску, поливаємо заправкою. Помідори черрі промиваємо, потім кожну оливкову олію, потім у кунжут і викладаємо на сервірувальне блюдо разом з восьминогами і кальмарами. Посипаємо оливками, присипаємо натертим сиром і подаємо.