Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Теплий салат з морепродуктів

Теплий салат з морепродуктів

25-03-2015, 09:40
930
Теплий салат з морепродуктів
Середземноморська кухня славиться рецептами зі всілякими незвичними для нас дарами моря. І якщо кальмари і молюски вже прижилися на вашому столі, настав час спробувати щось більш екзотичне. Повірте, восьминоги - це теж дуже смачно!

Теплий салат з кальмарами


Інгредієнти:

  • кальмари - 500 г;

  • цибуля червоний солодкий - 1 шт.;

  • вино сухе біле - 50 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • олія оливкова - для смаження;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Кальмари добре промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо кільцями. На розігрітій сковороді обсмажуємо півкільця цибулі, поки вони не почнуть змінювати колір. Додаємо кальмари. Тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин. Вливаємо вино, кладемо часник і накриваємо кришкою.
    Тушкуємо кальмари з пропущеним через прес часником ще 5-10 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Розкладаємо по тарілках, а в сковороду доливаємо трохи олії, лимонний сік, додаємо нарізаний часточками лимон і зелень петрушки. Солимо, перчимо, перемішуємо і поливаємо цим соусом кільця кальмарів.

    Теплий салат з мідіями


    Інгредієнти:

  • мідії великі (не очищені) - 1 кг;

  • масло вершкове - 100 г;

  • пармезан - 50 г;

  • салатний мікс - 1 упаковка;

  • базилік - 1 пучок;

  • часник - 3 зубки;

  • сухарі панірувальні - 50 г;

  • лимон - для прикраси.


  • Для соусу:

  • жовтки яєчні - 2 шт.;

  • анчоуси копчені - 6 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • гірчиця діжонська -1 ч. ложка;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Мідії промиваємо, відокремивши їх від раковин, після ховаємо тому в «будиночки» і розкладаємо черепашки на деку. Нарубану зелень базиліка і протертий на дрібній тертці часник змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Розподіляємо отриману масу в кожну раковину, посипаємо сухарями, змішаними з тертим пармезаном і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин, поки не зарум'яняться.
    Теплий салат з морепродуктів

    Для соусу змішуємо жовтки з гірчицею і зубчиком часнику, пропущеним через прес. Додаємо дрібно нарубані анчоуси і сік лимона. Збиваємо в блендері до однорідності. Коли жовтки побіліють, буквально по краплях вводимо оливкова олія.
    Розкладаємо по тарілках вимиті і висушені листя салату, поливаємо соусом, а зверху викладаємо мідії. Прикрашаємо часточками лимона, так як їсти морський делікатес потрібно неодмінно збризнувши її соком.

    Як приготувати теплий салат з восьминогом?


    Ті, хто бував в Італії, не могли пропустити цей салат зі свіжими восьминогами і молодою картоплею.
    Інгредієнти:

  • восьминіг - 1 кг;

  • картопля молода - 6 шт.;

  • помідори черрі -16 шт.;

  • салат рукола - 1 упаковка;

  • селера (стебло) -3 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • розмарин -1 гілочка;

  • чебрець - 1 гілочка.


  • Для бульйону:

  • селера (стебло) - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • оцет винний - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • перець духмяний горошком - 6 шт.;

  • сіль морська - 1 ч. ложка.


  • Для заправки:

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка - 1 пучок;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • мелений чорний перець - за смаком;

  • сіль морська - за смаком.


  • Приготування
    Восьминога добре промиваємо проточною водою, особливо чорнильний мішок і щупальця. У киплячу підсолену воду кидаємо нарізані овочі, перець горошком і лавровий лист, вливаємо оцет. Опускаємо в цей бульйон восьминога, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні близько години, до м'якості (перевіряємо виделкою).
    Теплий салат з морепродуктів

    Деко закриваємо пергаментом, додаємо трохи оливкової олії і викладаємо митий, нарізану великими кружечками картоплю. Солимо, перчимо, присипаємо листочками чебрецю і розмарину. Запікаємо в духовці 20 хвилин на середньому вогні. Готову картоплю викладаємо на тарілки по колу, в центрі - рукола, а зверху - нарізані шматочками восьминіг з овочами. Поливаємо все заправкою. Для неї подрібнюємо часник і петрушку, додаємо сік і масло, солимо, перчимо. В підсумку, ви отримаєте неймовірно смачний і дуже незвичайний салат з морепродуктів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кальмарів з огірками
    Салат з кальмарів з огірками
    Салат з кальмарів зробити дуже просто, а тому готувати його можна досить часто. Різновидів цієї страви досить, щоб щодня пригощати своє сімейство
    Теплий салат з куркою
    Теплий салат з куркою
    Теплий салат з куркою не можна назвати просто закускою. Це повноцінне блюдо, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як
    Салати з кальмарів - прості рецепти
    Салати з кальмарів - прості рецепти
    Кальмари - смачний і поширений низькокалорійний продукт. Їх використовують в створенні багатьох цікавих страв. І сьогодні мова піде про салати з
    Салат з восьминогів
    Салат з восьминогів
    Восьминіг в наших краях - справжній делікатес, але дістати його зовсім не складно. Любителі морепродуктів знають, що страви з восьминога не тільки
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших