Теплий салат з морепродуктів
Середземноморська кухня славиться рецептами зі всілякими незвичними для нас дарами моря. І якщо кальмари і молюски вже прижилися на вашому столі, настав час спробувати щось більш екзотичне. Повірте, восьминоги - це теж дуже смачно!
Інгредієнти:
кальмари - 500 г;
цибуля червоний солодкий - 1 шт.;
вино сухе біле - 50 г;
часник - 1 зубчик;
сік лимона - 1 ст. ложка;
лимон - 1/2 шт.;
олія оливкова - для смаження;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Кальмари добре промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо кільцями. На розігрітій сковороді обсмажуємо півкільця цибулі, поки вони не почнуть змінювати колір. Додаємо кальмари. Тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин. Вливаємо вино, кладемо часник і накриваємо кришкою.
Тушкуємо кальмари з пропущеним через прес часником ще 5-10 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Розкладаємо по тарілках, а в сковороду доливаємо трохи олії, лимонний сік, додаємо нарізаний часточками лимон і зелень петрушки. Солимо, перчимо, перемішуємо і поливаємо цим соусом кільця кальмарів.
Інгредієнти:
мідії великі (не очищені) - 1 кг;
масло вершкове - 100 г;
пармезан - 50 г;
салатний мікс - 1 упаковка;
базилік - 1 пучок;
часник - 3 зубки;
сухарі панірувальні - 50 г;
лимон - для прикраси.
Для соусу:
жовтки яєчні - 2 шт.;
анчоуси копчені - 6 шт.;
часник - 1 зубчик;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
гірчиця діжонська -1 ч. ложка;
сік лимона - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Мідії промиваємо, відокремивши їх від раковин, після ховаємо тому в «будиночки» і розкладаємо черепашки на деку. Нарубану зелень базиліка і протертий на дрібній тертці часник змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Розподіляємо отриману масу в кожну раковину, посипаємо сухарями, змішаними з тертим пармезаном і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин, поки не зарум'яняться.
Для соусу змішуємо жовтки з гірчицею і зубчиком часнику, пропущеним через прес. Додаємо дрібно нарубані анчоуси і сік лимона. Збиваємо в блендері до однорідності. Коли жовтки побіліють, буквально по краплях вводимо оливкова олія.
Розкладаємо по тарілках вимиті і висушені листя салату, поливаємо соусом, а зверху викладаємо мідії. Прикрашаємо часточками лимона, так як їсти морський делікатес потрібно неодмінно збризнувши її соком.
Ті, хто бував в Італії, не могли пропустити цей салат зі свіжими восьминогами і молодою картоплею.
Інгредієнти:
восьминіг - 1 кг;
картопля молода - 6 шт.;
помідори черрі -16 шт.;
салат рукола - 1 упаковка;
селера (стебло) -3 шт.;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
розмарин -1 гілочка;
чебрець - 1 гілочка.
Для бульйону:
селера (стебло) - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
оцет винний - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 3 шт.;
перець духмяний горошком - 6 шт.;
сіль морська - 1 ч. ложка.
Для заправки:
часник - 1 зубчик;
петрушка - 1 пучок;
олія оливкова - 4 ст. ложки;
лимон - 1/2 шт.;
мелений чорний перець - за смаком;
сіль морська - за смаком.
Приготування
Восьминога добре промиваємо проточною водою, особливо чорнильний мішок і щупальця. У киплячу підсолену воду кидаємо нарізані овочі, перець горошком і лавровий лист, вливаємо оцет. Опускаємо в цей бульйон восьминога, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні близько години, до м'якості (перевіряємо виделкою).
Деко закриваємо пергаментом, додаємо трохи оливкової олії і викладаємо митий, нарізану великими кружечками картоплю. Солимо, перчимо, присипаємо листочками чебрецю і розмарину. Запікаємо в духовці 20 хвилин на середньому вогні. Готову картоплю викладаємо на тарілки по колу, в центрі - рукола, а зверху - нарізані шматочками восьминіг з овочами. Поливаємо все заправкою. Для неї подрібнюємо часник і петрушку, додаємо сік і масло, солимо, перчимо. В підсумку, ви отримаєте неймовірно смачний і дуже незвичайний салат з морепродуктів.
Теплий салат з кальмарами
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари добре промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо кільцями. На розігрітій сковороді обсмажуємо півкільця цибулі, поки вони не почнуть змінювати колір. Додаємо кальмари. Тушкуємо, помішуючи, 5 хвилин. Вливаємо вино, кладемо часник і накриваємо кришкою.
Тушкуємо кальмари з пропущеним через прес часником ще 5-10 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Розкладаємо по тарілках, а в сковороду доливаємо трохи олії, лимонний сік, додаємо нарізаний часточками лимон і зелень петрушки. Солимо, перчимо, перемішуємо і поливаємо цим соусом кільця кальмарів.
Теплий салат з мідіями
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Мідії промиваємо, відокремивши їх від раковин, після ховаємо тому в «будиночки» і розкладаємо черепашки на деку. Нарубану зелень базиліка і протертий на дрібній тертці часник змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Розподіляємо отриману масу в кожну раковину, посипаємо сухарями, змішаними з тертим пармезаном і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин, поки не зарум'яняться.
Для соусу змішуємо жовтки з гірчицею і зубчиком часнику, пропущеним через прес. Додаємо дрібно нарубані анчоуси і сік лимона. Збиваємо в блендері до однорідності. Коли жовтки побіліють, буквально по краплях вводимо оливкова олія.
Розкладаємо по тарілках вимиті і висушені листя салату, поливаємо соусом, а зверху викладаємо мідії. Прикрашаємо часточками лимона, так як їсти морський делікатес потрібно неодмінно збризнувши її соком.
Як приготувати теплий салат з восьминогом?
Ті, хто бував в Італії, не могли пропустити цей салат зі свіжими восьминогами і молодою картоплею.
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для заправки:
Приготування
Восьминога добре промиваємо проточною водою, особливо чорнильний мішок і щупальця. У киплячу підсолену воду кидаємо нарізані овочі, перець горошком і лавровий лист, вливаємо оцет. Опускаємо в цей бульйон восьминога, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні близько години, до м'якості (перевіряємо виделкою).
Деко закриваємо пергаментом, додаємо трохи оливкової олії і викладаємо митий, нарізану великими кружечками картоплю. Солимо, перчимо, присипаємо листочками чебрецю і розмарину. Запікаємо в духовці 20 хвилин на середньому вогні. Готову картоплю викладаємо на тарілки по колу, в центрі - рукола, а зверху - нарізані шматочками восьминіг з овочами. Поливаємо все заправкою. Для неї подрібнюємо часник і петрушку, додаємо сік і масло, солимо, перчимо. В підсумку, ви отримаєте неймовірно смачний і дуже незвичайний салат з морепродуктів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кальмарів з огірками
Салат з кальмарів зробити дуже просто, а тому готувати його можна досить часто. Різновидів цієї страви досить, щоб щодня пригощати своє сімейство
Теплий салат з куркою
Теплий салат з куркою не можна назвати просто закускою. Це повноцінне блюдо, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як
Салати з кальмарів - прості рецепти
Кальмари - смачний і поширений низькокалорійний продукт. Їх використовують в створенні багатьох цікавих страв. І сьогодні мова піде про салати з
Салат з восьминогів
Восьминіг в наших краях - справжній делікатес, але дістати його зовсім не складно. Любителі морепродуктів знають, що страви з восьминога не тільки
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших