Теплий салат з куркою
Теплий салат з куркою якось навіть язик не повернеться назвати просто закускою. Це повноцінне страва, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як для сніданку, так і вечері, особливо романтичного - не отяжелит і дасть всі шанси на продовження.
Рецепти теплого салату з куркою вже зустрічалися на сторінках нашого сайту. Це і теплий салат з грибами , а також з куркою і овочами, і навіть з грушею. Якщо вони вам сподобалися, то і нові рецепти припадуть до душі і внесуть різноманітність у ваш раціон.
Інгредієнти:
філе куряче - 200 г;
перець болгарський червоний - 05 шт.;
перець болгарський жовтий - 05 шт.;
помідори черрі - 5 штук;
часник - 1 зубчик;
масло вершкове - 15 ст. ложки;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
базилік (сушений) - 05 ч. ложки;
насіння гірчиці - 1 ч. ложка;
петрушка - 05 пучка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Куряче філе промиваємо, витираємо і нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо на вершковому маслі до готовності і викладаємо на тарілку. А в ту ж сковороду доливаємо оливкова олія і пару хвилин смажимо крупно розкришений часник. Важливо не перетримати - підгорівши, часник буде неприємно гірчити! Як тільки він почне віддавати олії свій аромат, кидаємо на сковороду нарізану соломкою болгарський перець і половинки помідорів. Злегка обсмажуємо, солимо, приправляємо спеціями і знімаємо з вогню. Змішуємо овочі з ще теплою курочкою. Присипаємо салат рубаною петрушкою і зернами гірчиці, і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе куряче - 250 г;
квасоля стручкова - 100 г;
помідор - 1 шт.;
салат зелений - 1 уп.;
олія оливкова - для смаження;
насіння кунжуту - 05 ч. ложки.
Для заправки:
олія оливкова - 1 ст. ложка;
сік лимона - 2 ч. ложки;
цедра лимона (терта) - 1 ч. ложка;
гірчиця - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
імбир (корінь) - 05 см;
чебрець (сушений) - 05 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Для глазурі:
оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки. Потім додаємо стручкову квасолю (якщо заморожена, то і не варто чекати, поки розмерзнеться - сміливо кидайте її на сковорідку). Солимо, перчимо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи.
Для заправки змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник і цедру з лимонним соком, оливковою олією, гірчицею. Солимо за смаком і приправляємо чебрецем.
На окремій сковорідці злегка обсмажуємо кунжутне насіння. З'єднуємо в сотейнику бальзамічний оцет з цукром, і прогріваємо 10 хвилин на повільному вогні. Стежимо, щоб глазур не карамелізувалась.
Готову курочку з квасолею змішуємо з нарізаними тонкими часточками помідорами і викладаємо на листя салату. Поливаємо зверху соусом і глазур'ю, присипаємо кунжутом. Все, невеличкий кулінарний шедевр готовий!
Інгредієнти:
грудка куряча - 1 шт.;
сир моцарелла - 10 кульок;
авокадо - 1 шт.;
шпинат свіжий - 200 г;
горішки кедрові - 1 ст. ложка;
сік лимона - 1 ч. ложка;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Для початку замаринуем грудку. Змішуємо соєвий соус і ложку оливкової олії. Солимо, перчимо. Поливаємо цим маринадом курочку. Залишаємо її «відпочити» хвилин на 15 потім загортаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
Тим часом злегка обсмажуємо на сковорідці кедрові горішки. Шпинат промиваємо, висушуємо і розкладаємо порційно по тарілках. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо часточками. Збризкуємо лимонним соком, щоб не потемнів від довгого очікування.
Кульки моцарелли розрізаємо навпіл, а готову грудку ріжемо скибочками. Красиво викладаємо всі складові салату на тарілки, заправляємо оливковою маслом і присипаємо горішками.
Рецепти теплого салату з куркою вже зустрічалися на сторінках нашого сайту. Це і теплий салат з грибами , а також з куркою і овочами, і навіть з грушею. Якщо вони вам сподобалися, то і нові рецепти припадуть до душі і внесуть різноманітність у ваш раціон.
Теплий салат з куркою і болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, витираємо і нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо на вершковому маслі до готовності і викладаємо на тарілку. А в ту ж сковороду доливаємо оливкова олія і пару хвилин смажимо крупно розкришений часник. Важливо не перетримати - підгорівши, часник буде неприємно гірчити! Як тільки він почне віддавати олії свій аромат, кидаємо на сковороду нарізану соломкою болгарський перець і половинки помідорів. Злегка обсмажуємо, солимо, приправляємо спеціями і знімаємо з вогню. Змішуємо овочі з ще теплою курочкою. Присипаємо салат рубаною петрушкою і зернами гірчиці, і відразу ж подаємо до столу.
Теплий салат з куркою і стручкової квасолею
Інгредієнти:
Для заправки:
Для глазурі:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки. Потім додаємо стручкову квасолю (якщо заморожена, то і не варто чекати, поки розмерзнеться - сміливо кидайте її на сковорідку). Солимо, перчимо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи.
Для заправки змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник і цедру з лимонним соком, оливковою олією, гірчицею. Солимо за смаком і приправляємо чебрецем.
На окремій сковорідці злегка обсмажуємо кунжутне насіння. З'єднуємо в сотейнику бальзамічний оцет з цукром, і прогріваємо 10 хвилин на повільному вогні. Стежимо, щоб глазур не карамелізувалась.
Готову курочку з квасолею змішуємо з нарізаними тонкими часточками помідорами і викладаємо на листя салату. Поливаємо зверху соусом і глазур'ю, присипаємо кунжутом. Все, невеличкий кулінарний шедевр готовий!
Теплий салат з куркою і моцарелою
Інгредієнти:
Приготування
Для початку замаринуем грудку. Змішуємо соєвий соус і ложку оливкової олії. Солимо, перчимо. Поливаємо цим маринадом курочку. Залишаємо її «відпочити» хвилин на 15 потім загортаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
Тим часом злегка обсмажуємо на сковорідці кедрові горішки. Шпинат промиваємо, висушуємо і розкладаємо порційно по тарілках. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо часточками. Збризкуємо лимонним соком, щоб не потемнів від довгого очікування.
Кульки моцарелли розрізаємо навпіл, а готову грудку ріжемо скибочками. Красиво викладаємо всі складові салату на тарілки, заправляємо оливковою маслом і присипаємо горішками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з перцем і куркою
Салати - це справді універсальне блюдо, яке можна зробити на швидку руку. А якщо ви любите курку і болгарський перець, то наші рецепти для вас.
Салат з куркою і печерицями
Салат з куркою і печерицями може виступати як закуска на фуршеті або бути повноцінним стравою на святковому столі. Варіацій приготування подібних
Салат з сьомгою і помідорами
Сьомга - це корисна і смачна рибка, при чому в будь-якому вигляді приготування. І сьогодні ми з вами поговоримо про легенів салатиках з помідорами і
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і