Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Теплий салат з куркою

Теплий салат з куркою

22-03-2015, 16:00
4 178
Теплий салат з куркою
Теплий салат з куркою якось навіть язик не повернеться назвати просто закускою. Це повноцінне страва, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як для сніданку, так і вечері, особливо романтичного - не отяжелит і дасть всі шанси на продовження.
Рецепти теплого салату з куркою вже зустрічалися на сторінках нашого сайту. Це і теплий салат з грибами , а також з куркою і овочами, і навіть з грушею. Якщо вони вам сподобалися, то і нові рецепти припадуть до душі і внесуть різноманітність у ваш раціон.

Теплий салат з куркою і болгарським перцем


Інгредієнти:

  • філе куряче - 200 г;

  • перець болгарський червоний - 05 шт.;

  • перець болгарський жовтий - 05 шт.;

  • помідори черрі - 5 штук;

  • часник - 1 зубчик;

  • масло вершкове - 15 ст. ложки;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • базилік (сушений) - 05 ч. ложки;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка;

  • петрушка - 05 пучка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, витираємо і нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо на вершковому маслі до готовності і викладаємо на тарілку. А в ту ж сковороду доливаємо оливкова олія і пару хвилин смажимо крупно розкришений часник. Важливо не перетримати - підгорівши, часник буде неприємно гірчити! Як тільки він почне віддавати олії свій аромат, кидаємо на сковороду нарізану соломкою болгарський перець і половинки помідорів. Злегка обсмажуємо, солимо, приправляємо спеціями і знімаємо з вогню. Змішуємо овочі з ще теплою курочкою. Присипаємо салат рубаною петрушкою і зернами гірчиці, і відразу ж подаємо до столу.

    Теплий салат з куркою і стручкової квасолею


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 250 г;

  • квасоля стручкова - 100 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • салат зелений - 1 уп.;

  • олія оливкова - для смаження;

  • насіння кунжуту - 05 ч. ложки.


  • Для заправки:

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 2 ч. ложки;

  • цедра лимона (терта) - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир (корінь) - 05 см;

  • чебрець (сушений) - 05 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Для глазурі:

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки. Потім додаємо стручкову квасолю (якщо заморожена, то і не варто чекати, поки розмерзнеться - сміливо кидайте її на сковорідку). Солимо, перчимо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи.
    Для заправки змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник і цедру з лимонним соком, оливковою олією, гірчицею. Солимо за смаком і приправляємо чебрецем.
    На окремій сковорідці злегка обсмажуємо кунжутне насіння. З'єднуємо в сотейнику бальзамічний оцет з цукром, і прогріваємо 10 хвилин на повільному вогні. Стежимо, щоб глазур не карамелізувалась.
    Готову курочку з квасолею змішуємо з нарізаними тонкими часточками помідорами і викладаємо на листя салату. Поливаємо зверху соусом і глазур'ю, присипаємо кунжутом. Все, невеличкий кулінарний шедевр готовий!

    Теплий салат з куркою і моцарелою


    Інгредієнти:

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • сир моцарелла - 10 кульок;

  • авокадо - 1 шт.;

  • шпинат свіжий - 200 г;

  • горішки кедрові - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Для початку замаринуем грудку. Змішуємо соєвий соус і ложку оливкової олії. Солимо, перчимо. Поливаємо цим маринадом курочку. Залишаємо її «відпочити» хвилин на 15 потім загортаємо в рукав
    Теплий салат з куркою
    для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
    Тим часом злегка обсмажуємо на сковорідці кедрові горішки. Шпинат промиваємо, висушуємо і розкладаємо порційно по тарілках. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо часточками. Збризкуємо лимонним соком, щоб не потемнів від довгого очікування.
    Кульки моцарелли розрізаємо навпіл, а готову грудку ріжемо скибочками. Красиво викладаємо всі складові салату на тарілки, заправляємо оливковою маслом і присипаємо горішками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з перцем і куркою
    Салат з перцем і куркою
    Салати - це справді універсальне блюдо, яке можна зробити на швидку руку. А якщо ви любите курку і болгарський перець, то наші рецепти для вас.
    Салат з куркою і печерицями
    Салат з куркою і печерицями
    Салат з куркою і печерицями може виступати як закуска на фуршеті або бути повноцінним стравою на святковому столі. Варіацій приготування подібних
    Салат з сьомгою і помідорами
    Салат з сьомгою і помідорами
    Сьомга - це корисна і смачна рибка, при чому в будь-якому вигляді приготування. І сьогодні ми з вами поговоримо про легенів салатиках з помідорами і
    Салат з грінками
    Салат з грінками
    Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
    Салат з авокадо і куркою
    Салат з авокадо і куркою
    Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і