Теплий салат з куркою якось навіть язик не повернеться назвати просто закускою. Це повноцінне страва, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як для сніданку, так і вечері, особливо романтичного - не отяжелит і дасть всі шанси на продовження.
Рецепти теплого салату з куркою вже зустрічалися на сторінках нашого сайту. Це і теплий салат з грибами , а також з куркою і овочами, і навіть з грушею. Якщо вони вам сподобалися, то і нові рецепти припадуть до душі і внесуть різноманітність у ваш раціон.
Теплий салат з куркою і болгарським перцем
Інгредієнти: філе куряче - 200 г; перець болгарський червоний - 05 шт.; перець болгарський жовтий - 05 шт.; помідори черрі - 5 штук; часник - 1 зубчик; масло вершкове - 15 ст. ложки; олія оливкова - 1 ст. ложка; базилік (сушений) - 05 ч. ложки; насіння гірчиці - 1 ч. ложка; петрушка - 05 пучка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе промиваємо, витираємо і нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо на вершковому маслі до готовності і викладаємо на тарілку. А в ту ж сковороду доливаємо оливкова олія і пару хвилин смажимо крупно розкришений часник. Важливо не перетримати - підгорівши, часник буде неприємно гірчити! Як тільки він почне віддавати олії свій аромат, кидаємо на сковороду нарізану соломкою болгарський перець і половинки помідорів. Злегка обсмажуємо, солимо, приправляємо спеціями і знімаємо з вогню. Змішуємо овочі з ще теплою курочкою. Присипаємо салат рубаною петрушкою і зернами гірчиці, і відразу ж подаємо до столу.
Теплий салат з куркою і стручкової квасолею
Інгредієнти: філе куряче - 250 г; квасоля стручкова - 100 г; помідор - 1 шт.; салат зелений - 1 уп.; олія оливкова - для смаження; насіння кунжуту - 05 ч. ложки. Для заправки:
олія оливкова - 1 ст. ложка; сік лимона - 2 ч. ложки; цедра лимона (терта) - 1 ч. ложка; гірчиця - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; імбир (корінь) - 05 см; чебрець (сушений) - 05 ч. ложки; сіль - за смаком. Для глазурі:
оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки. Потім додаємо стручкову квасолю (якщо заморожена, то і не варто чекати, поки розмерзнеться - сміливо кидайте її на сковорідку). Солимо, перчимо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи.
Для заправки змішуємо тертий імбир, пропущений через прес часник і цедру з лимонним соком, оливковою олією, гірчицею. Солимо за смаком і приправляємо чебрецем.
На окремій сковорідці злегка обсмажуємо кунжутне насіння. З'єднуємо в сотейнику бальзамічний оцет з цукром, і прогріваємо 10 хвилин на повільному вогні. Стежимо, щоб глазур не карамелізувалась.
Готову курочку з квасолею змішуємо з нарізаними тонкими часточками помідорами і викладаємо на листя салату. Поливаємо зверху соусом і глазур'ю, присипаємо кунжутом. Все, невеличкий кулінарний шедевр готовий!
Теплий салат з куркою і моцарелою
Інгредієнти: грудка куряча - 1 шт.; сир моцарелла - 10 кульок; авокадо - 1 шт.; шпинат свіжий - 200 г; горішки кедрові - 1 ст. ложка; сік лимона - 1 ч. ложка; соус соєвий - 1 ст. ложка; олія оливкова - 3 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Для початку замаринуем грудку. Змішуємо соєвий соус і ложку оливкової олії. Солимо, перчимо. Поливаємо цим маринадом курочку. Залишаємо її «відпочити» хвилин на 15 потім загортаємо в рукав
для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
Тим часом злегка обсмажуємо на сковорідці кедрові горішки. Шпинат промиваємо, висушуємо і розкладаємо порційно по тарілках. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо часточками. Збризкуємо лимонним соком, щоб не потемнів від довгого очікування.
Кульки моцарелли розрізаємо навпіл, а готову грудку ріжемо скибочками. Красиво викладаємо всі складові салату на тарілки, заправляємо оливковою маслом і присипаємо горішками.