Салат з куркою і печерицями
Поєднання курки з печерицями становить основу численних салатів. І не тільки завдяки своїй доступності і демократичності, але і нейтрального смаку. На них, як мазки на полотно, відмінно лягають будь заправки і самі екзотичні інгредієнти. І сьогодні у вас буде можливість особисто в цьому переконатися!
Інгредієнти:
ананас (свіжий) - 1 шт.;
грудка куряча - 250 г;
печериці (свіжі) - 100 г;
сир твердий - 100 г;
горіхи кедрові - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубки;
майонез - 100 г;
суміш салатів - 1 упаковка;
суміш прованських трав - 1 ч. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Ананас розрізаємо вздовж навпіл разом з «хвостиком». Видаляємо жорстку серцевину, вирізаємо м'якоть. Виділився при цьому сік акуратно перелити в чашку. Змішавши його з майонезом і пропущеним через прес часником, отримаємо заправку для нашого салату.
Курячу грудку натираємо сіллю, присипаємо прованськими травами, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Коли м'ясо остигне, нарізаємо його невеликими кубиками. Так само, як і відварені в підсоленій воді печериці, і м'якоть ананаса.
Салатний мікс гарненько промиваємо проточною водою, висушуємо і крупно рвемо руками. З'єднуємо їх з куркою, грибами і ананасом. Додаємо злегка обсмажені кедрові горішки і 2/3 тертого сиру. Заправляємо салат соусом і розкладаємо по ананасовим «чаш». Останній штрих - присипати тертим сиром - і можна подавати до столу.
Інгредієнти:
грудка куряча (копчена) - 200 г;
печериці (мариновані) - 200 г;
спаржева квасоля - 250 г;
цибуля червоний кримський - 1 шт.;
огірки (мариновані) - 200 г;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
оцет яблучний - 1 ст. ложки.
Приготування
Нарізану півкільцями цибулю збризкуємо оцтом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися. Квасоля 2-3 хвилини відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості. Після відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки охолоне. Грудку і огірки нарізаємо соломкою, гриби - пластинками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат з копченою куркою оливковою олією і ще раз збризкуємо оцтом.
Інгредієнти:
куряче філе - 800 г;
печериці (свіжі) - 5 шт.;
перець болгарський - 15 шт.;
часник - 3 зубчики;
соус соєвий - 100 мл;
мед - 1 ст. ложка;
оцет яблучний - 1 ст. ложка;
кунжут - 1 ст. ложка;
лук зелений - 1 шт.;
салат айсберг - 1 пучок;
олія кукурудзяна - для смаження.
Приготування
Змішуємо соєвий соус, мед і оцет з подрібненим часником. Розігріваємо кукурудзяну олію в сковороді вок. На максимальному вогні обсмажуємо порціями нарізане тонкими скибочками куряче філе, не більше 3 хвилин. Після м'ясо викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону. А на місце курки відправляємо нарізані пластинками гриби. Смажимо їх 4 хвилини, після додаємо брусочки болгарського перцю. Тримаємо на вогні близько 3 хвилин, вливаємо соус і тушкуємо овочі ще стільки ж. Повертаємо на сковороду курку, присипаємо кунжутом і тушкуємо 5 хвилин.
Ще гаряче блюдо розкладаємо по тарілках на листя салату і присипаємо зверху дрібно покришеною зеленою цибулею. Ось і готовий наш теплий салат !
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
печериці (свіжі) - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
філе куряче - 500 г;
яйця - 4 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 200 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Відварену в мундирах картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності. Окремо підсмажити цибулю з морквою. Не забуваємо посолити і поперчити. Після даємо овочам трохи стекти, щоб пішло зайве масло. Варене куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, гриби, курку, цибулю з морквою, натерті варені яйця. Зверху присипаємо тертим сиром. Відправляємо салат на пару годин в холодильник - настоятися.
Салат з куркою, печерицями та ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Ананас розрізаємо вздовж навпіл разом з «хвостиком». Видаляємо жорстку серцевину, вирізаємо м'якоть. Виділився при цьому сік акуратно перелити в чашку. Змішавши його з майонезом і пропущеним через прес часником, отримаємо заправку для нашого салату.
Курячу грудку натираємо сіллю, присипаємо прованськими травами, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Коли м'ясо остигне, нарізаємо його невеликими кубиками. Так само, як і відварені в підсоленій воді печериці, і м'якоть ананаса.
Салатний мікс гарненько промиваємо проточною водою, висушуємо і крупно рвемо руками. З'єднуємо їх з куркою, грибами і ананасом. Додаємо злегка обсмажені кедрові горішки і 2/3 тертого сиру. Заправляємо салат соусом і розкладаємо по ананасовим «чаш». Останній штрих - присипати тертим сиром - і можна подавати до столу.
Салат з копченою куркою, печерицями та огірками
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану півкільцями цибулю збризкуємо оцтом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися. Квасоля 2-3 хвилини відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості. Після відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки охолоне. Грудку і огірки нарізаємо соломкою, гриби - пластинками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат з копченою куркою оливковою олією і ще раз збризкуємо оцтом.
Рецепт теплого салату з куркою і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус, мед і оцет з подрібненим часником. Розігріваємо кукурудзяну олію в сковороді вок. На максимальному вогні обсмажуємо порціями нарізане тонкими скибочками куряче філе, не більше 3 хвилин. Після м'ясо викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону. А на місце курки відправляємо нарізані пластинками гриби. Смажимо їх 4 хвилини, після додаємо брусочки болгарського перцю. Тримаємо на вогні близько 3 хвилин, вливаємо соус і тушкуємо овочі ще стільки ж. Повертаємо на сковороду курку, присипаємо кунжутом і тушкуємо 5 хвилин.
Ще гаряче блюдо розкладаємо по тарілках на листя салату і присипаємо зверху дрібно покришеною зеленою цибулею. Ось і готовий наш теплий салат !
Листковий салат з куркою, сиром і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Відварену в мундирах картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності. Окремо підсмажити цибулю з морквою. Не забуваємо посолити і поперчити. Після даємо овочам трохи стекти, щоб пішло зайве масло. Варене куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, гриби, курку, цибулю з морквою, натерті варені яйця. Зверху присипаємо тертим сиром. Відправляємо салат на пару годин в холодильник - настоятися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Ананас з куркою» - рецепт
Салат - це таке просте блюдо, в якому часом поєднуються найрізноманітніші продукти. Ось і сьогодні ми вирішили запропонувати вам кілька цікавих, але
Салат з курки з ківі
Деколи в салатах поєднуються, не перший погляд, не поєднувані інгредієнти. І ось про такому незвичайному салатик з курки з ківі ми сьогодні вам і
Салат з печерицями та сиром
Гриби чудово поєднуються з багатьма інгредієнтами. З них можна зробити безліч чудових страв. І сьогодні ми поговоримо про цікавих варіантах створення
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання