Поєднання курки з печерицями становить основу численних салатів. І не тільки завдяки своїй доступності і демократичності, але і нейтрального смаку. На них, як мазки на полотно, відмінно лягають будь заправки і самі екзотичні інгредієнти. І сьогодні у вас буде можливість особисто в цьому переконатися!
Салат з куркою, печерицями та ананасами
Інгредієнти: ананас (свіжий) - 1 шт.; грудка куряча - 250 г; печериці (свіжі) - 100 г; сир твердий - 100 г; горіхи кедрові - 1 ст. ложка; часник - 2 зубки; майонез - 100 г; суміш салатів - 1 упаковка; суміш прованських трав - 1 ч. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Ананас розрізаємо вздовж навпіл разом з «хвостиком». Видаляємо жорстку серцевину, вирізаємо м'якоть. Виділився при цьому сік акуратно перелити в чашку. Змішавши його з майонезом і пропущеним через прес часником, отримаємо заправку для нашого салату.
Курячу грудку натираємо сіллю, присипаємо прованськими травами, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Коли м'ясо остигне, нарізаємо його невеликими кубиками. Так само, як і відварені в підсоленій воді печериці, і м'якоть ананаса.
Салатний мікс гарненько промиваємо проточною водою, висушуємо і крупно рвемо руками. З'єднуємо їх з куркою, грибами і ананасом. Додаємо злегка обсмажені кедрові горішки і 2/3 тертого сиру. Заправляємо салат соусом і розкладаємо по ананасовим «чаш». Останній штрих - присипати тертим сиром - і можна подавати до столу.
Салат з копченою куркою, печерицями та огірками
Інгредієнти: грудка куряча (копчена) - 200 г; печериці (мариновані) - 200 г; спаржева квасоля - 250 г; цибуля червоний кримський - 1 шт.; огірки (мариновані) - 200 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; оцет яблучний - 1 ст. ложки. Приготування Нарізану півкільцями цибулю збризкуємо оцтом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися. Квасоля 2-3 хвилини відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості. Після відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки охолоне. Грудку і огірки нарізаємо соломкою, гриби - пластинками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат з копченою куркою оливковою олією і ще раз збризкуємо оцтом.
Рецепт теплого салату з куркою і печерицями
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; печериці (свіжі) - 5 шт.; перець болгарський - 15 шт.; часник - 3 зубчики; соус соєвий - 100 мл; мед - 1 ст. ложка; оцет яблучний - 1 ст. ложка; кунжут - 1 ст. ложка; лук зелений - 1 шт.; салат айсберг - 1 пучок; олія кукурудзяна - для смаження. Приготування Змішуємо соєвий соус, мед і оцет з подрібненим часником. Розігріваємо кукурудзяну олію в сковороді вок. На максимальному вогні обсмажуємо порціями нарізане тонкими скибочками куряче філе, не більше 3 хвилин. Після м'ясо викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону. А на місце курки відправляємо нарізані пластинками гриби. Смажимо їх 4 хвилини, після додаємо брусочки болгарського перцю. Тримаємо на вогні близько 3 хвилин, вливаємо соус і тушкуємо овочі ще стільки ж. Повертаємо на сковороду курку, присипаємо кунжутом і тушкуємо 5 хвилин.
Ще гаряче блюдо розкладаємо по тарілках на листя салату і присипаємо зверху дрібно покришеною зеленою цибулею. Ось і готовий наш теплий салат !
Листковий салат з куркою, сиром і печерицями
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; печериці (свіжі) - 500 г; цибуля - 2 шт.; філе куряче - 500 г; яйця - 4 шт.; сир твердий - 200 г; майонез - 200 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Відварену в мундирах картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності. Окремо підсмажити цибулю з морквою. Не забуваємо посолити і поперчити. Після даємо овочам трохи стекти, щоб пішло зайве масло. Варене куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, гриби, курку, цибулю з морквою, натерті варені яйця. Зверху присипаємо тертим сиром. Відправляємо салат на пару годин в холодильник - настоятися.