Вернуться назад Распечатать

Салат з куркою і печерицями

Салат з куркою і печерицями
Поєднання курки з печерицями становить основу численних салатів. І не тільки завдяки своїй доступності і демократичності, але і нейтрального смаку. На них, як мазки на полотно, відмінно лягають будь заправки і самі екзотичні інгредієнти. І сьогодні у вас буде можливість особисто в цьому переконатися!

Салат з куркою, печерицями та ананасами


Інгредієнти:

  • ананас (свіжий) - 1 шт.;

  • грудка куряча - 250 г;

  • печериці (свіжі) - 100 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • горіхи кедрові - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубки;

  • майонез - 100 г;

  • суміш салатів - 1 упаковка;

  • суміш прованських трав - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Ананас розрізаємо вздовж навпіл разом з «хвостиком». Видаляємо жорстку серцевину, вирізаємо м'якоть. Виділився при цьому сік акуратно перелити в чашку. Змішавши його з майонезом і пропущеним через прес часником, отримаємо заправку для нашого салату.
    Курячу грудку натираємо сіллю, присипаємо прованськими травами, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Коли м'ясо остигне, нарізаємо його невеликими кубиками. Так само, як і відварені в підсоленій воді печериці, і м'якоть ананаса.
    Салатний мікс гарненько промиваємо проточною водою, висушуємо і крупно рвемо руками. З'єднуємо їх з куркою, грибами і ананасом. Додаємо злегка обсмажені кедрові горішки і 2/3 тертого сиру. Заправляємо салат соусом і розкладаємо по ананасовим «чаш». Останній штрих - присипати тертим сиром - і можна подавати до столу.

    Салат з копченою куркою, печерицями та огірками


    Інгредієнти:

  • грудка куряча (копчена) - 200 г;

  • печериці (мариновані) - 200 г;

  • спаржева квасоля - 250 г;

  • цибуля червоний кримський - 1 шт.;

  • огірки (мариновані) - 200 г;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • оцет яблучний - 1 ст. ложки.


  • Приготування
    Нарізану півкільцями цибулю збризкуємо оцтом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися. Квасоля 2-3 хвилини відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості. Після відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки охолоне. Грудку і огірки нарізаємо соломкою, гриби - пластинками. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат з копченою куркою оливковою олією і ще раз збризкуємо оцтом.

    Рецепт теплого салату з куркою і печерицями


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 800 г;

  • печериці (свіжі) - 5 шт.;

  • перець болгарський - 15 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • соус соєвий - 100 мл;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • оцет яблучний - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 1 ст. ложка;

  • лук зелений - 1 шт.;

  • салат айсберг - 1 пучок;

  • олія кукурудзяна - для смаження.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, мед і оцет з подрібненим часником. Розігріваємо кукурудзяну олію в сковороді вок. На максимальному вогні обсмажуємо порціями нарізане тонкими скибочками куряче філе, не більше 3 хвилин. Після м'ясо викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону. А на місце курки відправляємо нарізані пластинками гриби. Смажимо їх 4 хвилини, після додаємо брусочки болгарського перцю. Тримаємо на вогні близько 3 хвилин, вливаємо соус і тушкуємо овочі ще стільки ж. Повертаємо на сковороду курку, присипаємо кунжутом і тушкуємо 5 хвилин.
    Ще гаряче блюдо розкладаємо по тарілках на листя салату і присипаємо зверху дрібно покришеною зеленою цибулею. Ось і готовий наш теплий салат !

    Листковий салат з куркою, сиром і печерицями


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці (свіжі) - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • філе куряче - 500 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • сир твердий - 200 г;

  • майонез - 200 г;

  • Салат з куркою і печерицями

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Відварену в мундирах картоплю чистимо і натираємо на крупній тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності. Окремо підсмажити цибулю з морквою. Не забуваємо посолити і поперчити. Після даємо овочам трохи стекти, щоб пішло зайве масло. Варене куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картоплю, гриби, курку, цибулю з морквою, натерті варені яйця. Зверху присипаємо тертим сиром. Відправляємо салат на пару годин в холодильник - настоятися.