Судак в клярі
Судак в клярі - смачне і корисне блюдо, до якого відмінно підійде на гарнір рис, варену картоплю чи овочі. Також до нього можна подати будь пікантний соус: сметанний з часничком або кисло-солодкий. Зараз ми розповімо вам, як приготувати судака в клярі і здивувати ваших гостей оригінальним і ситним блюдом.
Інгредієнти:
судак - 1 кг;
масло оливкова - 100 мл;
спеції.
Для кляру:
вода кип'ячена - 05 ст.;
яйце - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Рибу очищаємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст, надрізаємо акуратно черевце і зрізаємо філейні частини. Спеції ретельно розтираємо в ступці і натираємо отриманої ароматною сумішшю нашого судака. Тепер залишаємо його хвилин на 10-15 постояти і замаринувати. А цим часом, в миску розбиваємо яйця, додаємо трохи спецій і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, всипаємо борошно і знову збиваємо масу до однорідного стану. Далі опускаємо кожен шматочок риби в кляр і відразу ж викладаємо їх на розігріту сковороду. Обсмажуємо в розігрітому маслечко спочатку з одного боку до утворення скориночки, а потім перевертаємо на інший. Подаємо смажений судак в клярі в якості закуски з будь-яким гарніром на ваш смак.
Інгредієнти:
філе судака - 500 г;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції.
Для кляру:
твердий сир - 150 г;
яйце - 2 шт.;
спеції.
Приготування
Рибне філе розрізаємо на невеликі шматочки довжиною приблизно 6 сантиметрів. Твердий сир подрібнюємо на крупній терочке, додаємо до нього курячі яйця, трохи підсолюємо і збиваємо. Далі викладаємо філе судака в сирний кляр і відразу ж перекладаємо їх на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення хрусткої скоринки з усіх боків.
Інгредієнти:
філе судака - 600 г;
спеції для риби;
лимон - 05 шт.;
олія рослинна.
Для кляру:
світле пиво - 200 мл;
молоко - 200 мл;
яйце - 2 шт.;
пшеничне борошно - 5 ст. ложок;
спеції.
Приготування
Зі свіжого лимона в мисочку видавлюємо сік. Філе судака нарізаємо невеликими шматочками і натираємо їх дрібною сіллю, перцем і поливаємо цитрусовим соком. Залишаємо рибу хвилин на 10 замаринуватися. Цим часом приготуємо тісто. Для цього беремо курячі яйця і акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Потім жовтки збиваємо міксером з дрібною сіллю, спеціями, вливаємо потихеньку молоко і світле пиво. Знову злегка збиваємо і додаємо в суміш порційно пшеничне борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилося грудочок. Білки окремо збиваємо до отримання піни, акуратно викладаємо в кляр і добре перемішуємо. На сковорідку наливаємо рослинне рафіноване масло і ставимо на плиту розігріватися. Після цього опускаємо шматочки філе в кляр і обсмажуємо з обох боків до появи золотистої апетитною скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперовий рушничок, щоб позбутися від зайвого масла, і подаємо філе судака разом з гілочками свіжого кропу і помідорами.
Інгредієнти:
філе судака - 500 г;
олія рослинна;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Для кляру:
борошно - 5 ст. ложок;
яйце - 2 шт.;
сметана - 100 г;
спеції.
Приготування
Філе розрізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо полежати хвилин на 20. Цим часом поки готуємо кляр: борошно просіваємо, розбиваємо в неї яйця, кладемо сметану і спеції. Масу добре перемішуємо, потім рибні шматочки і обсмажуємо їх в гарячому маслі до появи скоринки.
Рецепт філе судака в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Рибу очищаємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст, надрізаємо акуратно черевце і зрізаємо філейні частини. Спеції ретельно розтираємо в ступці і натираємо отриманої ароматною сумішшю нашого судака. Тепер залишаємо його хвилин на 10-15 постояти і замаринувати. А цим часом, в миску розбиваємо яйця, додаємо трохи спецій і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, всипаємо борошно і знову збиваємо масу до однорідного стану. Далі опускаємо кожен шматочок риби в кляр і відразу ж викладаємо їх на розігріту сковороду. Обсмажуємо в розігрітому маслечко спочатку з одного боку до утворення скориночки, а потім перевертаємо на інший. Подаємо смажений судак в клярі в якості закуски з будь-яким гарніром на ваш смак.
Судак в сирному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Рибне філе розрізаємо на невеликі шматочки довжиною приблизно 6 сантиметрів. Твердий сир подрібнюємо на крупній терочке, додаємо до нього курячі яйця, трохи підсолюємо і збиваємо. Далі викладаємо філе судака в сирний кляр і відразу ж перекладаємо їх на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення хрусткої скоринки з усіх боків.
Судак в пивному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Зі свіжого лимона в мисочку видавлюємо сік. Філе судака нарізаємо невеликими шматочками і натираємо їх дрібною сіллю, перцем і поливаємо цитрусовим соком. Залишаємо рибу хвилин на 10 замаринуватися. Цим часом приготуємо тісто. Для цього беремо курячі яйця і акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Потім жовтки збиваємо міксером з дрібною сіллю, спеціями, вливаємо потихеньку молоко і світле пиво. Знову злегка збиваємо і додаємо в суміш порційно пшеничне борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилося грудочок. Білки окремо збиваємо до отримання піни, акуратно викладаємо в кляр і добре перемішуємо. На сковорідку наливаємо рослинне рафіноване масло і ставимо на плиту розігріватися. Після цього опускаємо шматочки філе в кляр і обсмажуємо з обох боків до появи золотистої апетитною скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперовий рушничок, щоб позбутися від зайвого масла, і подаємо філе судака разом з гілочками свіжого кропу і помідорами.
Судак в сметанному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Філе розрізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо полежати хвилин на 20. Цим часом поки готуємо кляр: борошно просіваємо, розбиваємо в неї яйця, кладемо сметану і спеції. Масу добре перемішуємо, потім рибні шматочки і обсмажуємо їх в гарячому маслі до появи скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смачні та здорові страви з судака
Судак вважається дієтичною та делікатесної рибою, завдяки маложирному і не костлявому м'яса. У нашій статті ми зібрали оригінальні і смачні рецепти
Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику
Горбуша в клярі
Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
Хек в клярі
Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить