Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Судак в клярі

22-03-2015, 08:03
1 015
Судак в клярі
Судак в клярі - смачне і корисне блюдо, до якого відмінно підійде на гарнір рис, варену картоплю чи овочі. Також до нього можна подати будь пікантний соус: сметанний з часничком або кисло-солодкий. Зараз ми розповімо вам, як приготувати судака в клярі і здивувати ваших гостей оригінальним і ситним блюдом.

Рецепт філе судака в клярі


Інгредієнти:

  • судак - 1 кг;

  • масло оливкова - 100 мл;

  • спеції.


  • Для кляру:

  • вода кип'ячена - 05 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибу очищаємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст, надрізаємо акуратно черевце і зрізаємо філейні частини. Спеції ретельно розтираємо в ступці і натираємо отриманої ароматною сумішшю нашого судака. Тепер залишаємо його хвилин на 10-15 постояти і замаринувати. А цим часом, в миску розбиваємо яйця, додаємо трохи спецій і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, всипаємо борошно і знову збиваємо масу до однорідного стану. Далі опускаємо кожен шматочок риби в кляр і відразу ж викладаємо їх на розігріту сковороду. Обсмажуємо в розігрітому маслечко спочатку з одного боку до утворення скориночки, а потім перевертаємо на інший. Подаємо смажений судак в клярі в якості закуски з будь-яким гарніром на ваш смак.

    Судак в сирному клярі


    Інгредієнти:

  • філе судака - 500 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для кляру:

  • твердий сир - 150 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибне філе розрізаємо на невеликі шматочки довжиною приблизно 6 сантиметрів. Твердий сир подрібнюємо на крупній терочке, додаємо до нього курячі яйця, трохи підсолюємо і збиваємо. Далі викладаємо філе судака в сирний кляр і відразу ж перекладаємо їх на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення хрусткої скоринки з усіх боків.

    Судак в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • філе судака - 600 г;

  • спеції для риби;

  • лимон - 05 шт.;

  • олія рослинна.


  • Для кляру:

  • світле пиво - 200 мл;

  • молоко - 200 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • пшеничне борошно - 5 ст. ложок;

  • спеції.


  • Приготування
    Зі свіжого лимона в мисочку видавлюємо сік. Філе судака нарізаємо невеликими шматочками і натираємо їх дрібною сіллю, перцем і поливаємо цитрусовим соком. Залишаємо рибу хвилин на 10 замаринуватися. Цим часом приготуємо тісто. Для цього беремо курячі яйця і акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Потім жовтки збиваємо міксером з дрібною сіллю, спеціями, вливаємо потихеньку молоко і світле пиво. Знову злегка збиваємо і додаємо в суміш порційно пшеничне борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилося грудочок. Білки окремо збиваємо до отримання піни, акуратно викладаємо в кляр і добре перемішуємо. На сковорідку наливаємо рослинне рафіноване масло і ставимо на плиту розігріватися. Після цього опускаємо шматочки філе в кляр і обсмажуємо з обох боків до появи золотистої апетитною скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперовий рушничок, щоб позбутися від зайвого масла, і подаємо філе судака разом з гілочками свіжого кропу і помідорами.

    Судак в сметанному клярі


    Інгредієнти:

  • філе судака - 500 г;

  • олія рослинна;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Для кляру:
    Судак в клярі


  • борошно - 5 ст. ложок;

  • яйце - 2 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе розрізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо полежати хвилин на 20. Цим часом поки готуємо кляр: борошно просіваємо, розбиваємо в неї яйця, кладемо сметану і спеції. Масу добре перемішуємо, потім рибні шматочки і обсмажуємо їх в гарячому маслі до появи скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смачні та здорові страви з судака
    Смачні та здорові страви з судака
    Судак вважається дієтичною та делікатесної рибою, завдяки маложирному і не костлявому м'яса. У нашій статті ми зібрали оригінальні і смачні рецепти
    Котлети з судака
    Котлети з судака
    Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
    Запечений судак в духовці
    Запечений судак в духовці
    Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику
    Горбуша в клярі
    Горбуша в клярі
    Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить