Судак в клярі - смачне і корисне блюдо, до якого відмінно підійде на гарнір рис, варену картоплю чи овочі. Також до нього можна подати будь пікантний соус: сметанний з часничком або кисло-солодкий. Зараз ми розповімо вам, як приготувати судака в клярі і здивувати ваших гостей оригінальним і ситним блюдом.
Рецепт філе судака в клярі
Інгредієнти: судак - 1 кг; масло оливкова - 100 мл; спеції. Для кляру:
вода кип'ячена - 05 ст.; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Рибу очищаємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст, надрізаємо акуратно черевце і зрізаємо філейні частини. Спеції ретельно розтираємо в ступці і натираємо отриманої ароматною сумішшю нашого судака. Тепер залишаємо його хвилин на 10-15 постояти і замаринувати. А цим часом, в миску розбиваємо яйця, додаємо трохи спецій і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, всипаємо борошно і знову збиваємо масу до однорідного стану. Далі опускаємо кожен шматочок риби в кляр і відразу ж викладаємо їх на розігріту сковороду. Обсмажуємо в розігрітому маслечко спочатку з одного боку до утворення скориночки, а потім перевертаємо на інший. Подаємо смажений судак в клярі в якості закуски з будь-яким гарніром на ваш смак.
Судак в сирному клярі
Інгредієнти: філе судака - 500 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Для кляру:
твердий сир - 150 г; яйце - 2 шт.; спеції. Приготування Рибне філе розрізаємо на невеликі шматочки довжиною приблизно 6 сантиметрів. Твердий сир подрібнюємо на крупній терочке, додаємо до нього курячі яйця, трохи підсолюємо і збиваємо. Далі викладаємо філе судака в сирний кляр і відразу ж перекладаємо їх на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення хрусткої скоринки з усіх боків.
Судак в пивному клярі
Інгредієнти: філе судака - 600 г; спеції для риби; лимон - 05 шт.; олія рослинна. Для кляру:
світле пиво - 200 мл; молоко - 200 мл; яйце - 2 шт.; пшеничне борошно - 5 ст. ложок; спеції. Приготування Зі свіжого лимона в мисочку видавлюємо сік. Філе судака нарізаємо невеликими шматочками і натираємо їх дрібною сіллю, перцем і поливаємо цитрусовим соком. Залишаємо рибу хвилин на 10 замаринуватися. Цим часом приготуємо тісто. Для цього беремо курячі яйця і акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Потім жовтки збиваємо міксером з дрібною сіллю, спеціями, вливаємо потихеньку молоко і світле пиво. Знову злегка збиваємо і додаємо в суміш порційно пшеничне борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилося грудочок. Білки окремо збиваємо до отримання піни, акуратно викладаємо в кляр і добре перемішуємо. На сковорідку наливаємо рослинне рафіноване масло і ставимо на плиту розігріватися. Після цього опускаємо шматочки філе в кляр і обсмажуємо з обох боків до появи золотистої апетитною скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперовий рушничок, щоб позбутися від зайвого масла, і подаємо філе судака разом з гілочками свіжого кропу і помідорами.
Судак в сметанному клярі
Інгредієнти: філе судака - 500 г; олія рослинна; лимонний сік - 1 ст. ложка. Для кляру:
борошно - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; сметана - 100 г; спеції. Приготування Філе розрізаємо на невеликі шматочки, підсолюємо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо полежати хвилин на 20. Цим часом поки готуємо кляр: борошно просіваємо, розбиваємо в неї яйця, кладемо сметану і спеції. Масу добре перемішуємо, потім рибні шматочки і обсмажуємо їх в гарячому маслі до появи скоринки.