Смачні та здорові страви з судака

Запечений судак
Інгредієнти:
Приготування
Рибку випотрошим, видалити зябра і луску. Голову можна не відрізати, а можна відрізати на вуха . По обох боках тушки робимо по 3-4 надрізи, в які поміщаємо маленькі шматочки часнику. Часник можна розчавити і помістити в надрізи кашку. Черевну порожнину також натираємо тиском часником і сухими спеціями (перцем і мускатним горіхом), вкладаємо в неї кілька часточок лимона і гілочки зелені.
На мокрий деко викладаємо листя хрону (можна трохи присолити), а зверху на них - цілу тушку судака. Ставимо деко в розігріту духовку на 12-15 хвилин. Після закінчення цього часу перевертаємо рибку на інший бік і запікаємо ще протягом 10 хвилин при середній температурі. Якщо ви нарежете рибу на стейки, вона запечеться ще швидше. Готового судака потрібно збризнути лимонним соком і подавати з гілочками свіжої зелені. Як гарнір краще всього вибрати рис, також можна подати різні соуси і біле столове вино.
Пряний судак з тушкованими овочами
Інгредієнти:
Приготування
Очищену тушку судака наріжемо на стейки. Цибуля-порей нашинкуем тонкими півкільцями, а солодкий перець - короткою соломкою. Злегка обсмажимо цибулю до легкого золотистого відтінку. Додамо перець і 2-4 хвилини обсмажуємо все разом. Потім зменшуємо вогонь.
Рівномірно розподіляємо овочі на сковороді і викладаємо на них стейки судака. Збризкуємо вином і прикриваємо кришкою. Тушкуємо, не перевертаючи, на самому малому вогні протягом 8-12 хвилин. Приправляємо гострим перцем, часником і скроплюємо соком лайма. Можна і приправити соєвим соусом. Подаємо з рисом або молодим відварною картоплею, а також великою кількістю зелені. Під цю страву можна подати бренді, горілку, граппу, ракію або будь-які світлі вина.
Смажений судак
Всі ми, звичайно, розуміємо, що смажена їжа некорисна, але По-перше, іноді все-таки хочеться, а, по-друге, риба засмажується значно швидше м'яса. І, взагалі, справа ще і в тому, як смажити. Ми не будемо смажити прекрасне і ніжне м'ясо судака «хрускіт».
Інгредієнти:

Приготування
Можна тушку нарізати на стейки; якщо використовуємо філе, то нарізаємо його шматочками, зручними для їжі і перевертання в процесі обсмажування. Розігріваємо олію в сковороді. Обвалюємо шматочки риби в борошняної суміші і обсмажуємо їх з різних сторін до легкого і приємного золотистого відтінку. Можна, зменшивши вогонь до самого малого, потримати їх на сковороді під кришкою ще протягом 2-5 хвилин. Подавати смаженого судака найкраще знову-таки з відварним рисом або картоплею. Непогано також подати салати зі свіжих овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд

Заливне з риби
Заливне з риби - це популярний святкове блюдо, яке дісталося нам з радянських часів. Його приготувати не так складно, як здається на перший погляд,

Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні

Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику

Сом, запечений в духовці
Якщо вам пощастило стати володарем такої цінної риби як сом, ми поділимося чудовими рецептами, завдяки яким ви приготуєте дуже смачна страва! Сома,

Судак в клярі
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для