Заливне з риби

Як приготувати класичний холодець із риби і деякі його інтерпретації, ми розповімо в цій статті.
Заливний пиріг з рибою
Заливний пиріг - це низькокалорійне блюдо, яке, скоріше, підійде для буденного, ніж для святкового столу.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, потрошимо, приправляємо і обсмажуємо на сковороді. Кефір, борошно та яйце збиваємо до утворення однорідного тіста. Додаємо в тісто спеції і подрібнену зелень. Рибу відокремлюємо від кісток і відправляємо шматочки філе в тісто. На даному етапі в пиріг можна додати трохи обсмаженої цибулі.
Виливаємо тісто у термостійку форму, змащену рослинним маслом і відправляємо випікатися пиріг при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки.
Заливний пиріг можна також приготувати і з консервованою рибою, для цього з консерви необхідно злити зайву рідину і відокремити м'якоть від кісток.
Рецепт заливної риби
Класична заливна риба являє собою шматочки філе з овочами, покриті тонким шаром бульйону, який містить желатин. Наявність желатину обумовлюється тим, що в рибних кістках, на відміну від яловичих, міститься мало колагену, і без добавок рибний бульйон від цього желіроваться не буде.
Холодець можна готувати з білої або червоної риби. У цьому рецепті ми зупинимося на другому варіанті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати холодець з риби, сьомгу необхідно випатрати, промити і нарізати на товсті стейки. Заливаємо стейки водою, щоб покрити на 2-3 см, і ставимо на вогонь. У каструлю крім риби відправляється стандартний бульйонний набір у вигляді цибулі і моркви. Весь вміст каструлі доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин, солимо і перчимо.
Готові шматки сьомги викладаємо на тарілку, даємо охолонути і обробляємо на шматочки поменше. Цибулю і моркву нам більше не знадобляться. В половині літра бульйону розчиняємо желатин (кількість відміряємо згідно інструкції на упаковці).
На дно сервировочной посуду розкладаємо відварні креветки і горошок, тонкі скибочки лимона і шматочки сьомги. Заливаємо рибу невеликою кількістю бульйону і залишаємо в холодильнику для застигання.
Заливне з риби в мультиварці
Холодець готувати просто, але спростити страва до рівня, на якому його може приготувати і дитина все ж можна, для цього варто скористатися мультиварка.
Холодець із риби з желатином в цьому рецепті ми будемо готувати на основі судака, але ви можете вибрати будь-яку вподобану рибу.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо, чистимо і відокремлюємо філе від кісток. У каструлю наливаємо воду, закладаємо риб'ячі кістки, очищену моркву і цибулю, кілька горошин перцю.

Желатин (кількість згідно інструкції) заливаємо прохолодною водою і залишаємо набухати.
Відокремлене від кісток філе судака викладаємо на посуд для варіння на пару, готуємо 20 хвилин в режимі «Суп».
Набряклий желатин змішати з бульйоном і відправляємо в каструлю, після приготування риби, на 7-10 хвилин в режимі підігріву, після цього в нього можна додавати горілку і проціджувати.
Шматочки судака, тонкі кружечки лимона і трохи зелені розкладаємо у форми і заливаємо бульйоном. Приготування заливного з судака займе 3-4 години в холодильнику до повного застигання желатину.
Рекомендуємо добрі рецепти

Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд

Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами

Заливне з креветками
Традиційно готують холодець з м'яса або риби для святкового столу. Але, а ми сьогодні розповімо, як приготувати вишукану заливне з креветками. Вийде

Холодець з риби
Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно

Рулети з желатином
Рулети з желатином - це просте холодець з м'яса, риби і т. д., тільки має форму рулетиків. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цієї закуски,

Як приготувати холодець з курки?
Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного