Рулети з желатином
Чому б не перевести заливне у новий формат і не приготувати його у вигляді рулету? Готову закуску буде куди зручніше подати в порційному вигляді на банкетному столі, а готувати таке блюдо буде не складніше, ніж просте холодець.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
курячий окорочок - 3 шт.;
желатин - 20 г;
часник - 3-4 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче м'ясо відокремлюємо від жиру, жил, шкіри і кісток. Нарізаємо курятину невеликими шматками і складаємо в рукав для запікання. Туди ж відправляємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику, а також сіль і перець. Засипаємо вміст рукава желатином і ретельно все перемішуємо. Щільно зав'язуємо рукав і надійно закріплюємо його спеціальною кліпсою. Кладемо курятину в довгасту форму для кексу і розміщуємо форму в каструлі наповненою киплячою водою (вода не повинна потрапляти в саму форму). Варимо м'ясо 15 години, після чого рукав виймаємо й даємо вмісту охолонути протягом ночі. На наступний день холодець можна буде подавати до столу.
Аналогічним чином можна приготувати і м'ясний рулет з желатином. В якості основного інгредієнта можна вибрати свинину чи яловичину з невеликими прошарками жиру, щоб заливне вийшло більш соковитим.
Інгредієнти:
велика оселедець - 1 шт.;
желатин - 2 ст. ложки;
майонез - 80 г;
зелень - 1 пучок;
огірок свіжий - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Оселедець чистимо і поділяємо на два філе. З допомогою пінцета витягуємо з філе залишилися кісточки.
Желатин залишаємо набрякнути у воді, дотримуючись вказівок інструкції на упаковці. У желатином розчині розбавляємо майонез. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
Дно довгастої вистилаємо форму харчовою плівкою. Поверх плівки розміщуємо філе оселедця і заливаємо її майонезно-желатинової сумішшю, зверху викладаємо нарізаний огірок, зелень і перець. Накриваємо блюдо другим рибним філе і щільно загорнути рибину плівкою, намагаючись при цьому не забруднити майонезній сумішшю зовнішню поверхню оселедця. Ставимо закуску в холодильник до повного застигання желатинового шару, після чого акуратно знімаємо плівку, зчищають надлишки желатинової суміші з поверхні і рибку нарізаємо порційними шматками.
До речі, не обов'язково використовувати для приготування лише оселедець, її можна легко замінити будь рибою, приготувавши, наприклад, рулет зі скумбрії з желатином.
Курячий рулет з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо відокремлюємо від жиру, жил, шкіри і кісток. Нарізаємо курятину невеликими шматками і складаємо в рукав для запікання. Туди ж відправляємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику, а також сіль і перець. Засипаємо вміст рукава желатином і ретельно все перемішуємо. Щільно зав'язуємо рукав і надійно закріплюємо його спеціальною кліпсою. Кладемо курятину в довгасту форму для кексу і розміщуємо форму в каструлі наповненою киплячою водою (вода не повинна потрапляти в саму форму). Варимо м'ясо 15 години, після чого рукав виймаємо й даємо вмісту охолонути протягом ночі. На наступний день холодець можна буде подавати до столу.
Аналогічним чином можна приготувати і м'ясний рулет з желатином. В якості основного інгредієнта можна вибрати свинину чи яловичину з невеликими прошарками жиру, щоб заливне вийшло більш соковитим.
Рулет з оселедця з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець чистимо і поділяємо на два філе. З допомогою пінцета витягуємо з філе залишилися кісточки.
Желатин залишаємо набрякнути у воді, дотримуючись вказівок інструкції на упаковці. У желатином розчині розбавляємо майонез. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.
Дно довгастої вистилаємо форму харчовою плівкою. Поверх плівки розміщуємо філе оселедця і заливаємо її майонезно-желатинової сумішшю, зверху викладаємо нарізаний огірок, зелень і перець. Накриваємо блюдо другим рибним філе і щільно загорнути рибину плівкою, намагаючись при цьому не забруднити майонезній сумішшю зовнішню поверхню оселедця. Ставимо закуску в холодильник до повного застигання желатинового шару, після чого акуратно знімаємо плівку, зчищають надлишки желатинової суміші з поверхні і рибку нарізаємо порційними шматками.
До речі, не обов'язково використовувати для приготування лише оселедець, її можна легко замінити будь рибою, приготувавши, наприклад, рулет зі скумбрії з желатином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет із курячого філе
М'ясні рулети чудово виглядають на святковому столі. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато. І зараз ми розповімо, як зробити
Закуска з оселедця
Оселедець - смачна і корисна риба, в якій містяться речовини, необхідні нашому організму. З неї можна приготувати чудові закуски, які прикрасять як
Роли з оселедцем
Роли з оселедцем - ще один варіант оригінальної закуски на вашому столі. Готувати їх можна по-різному і з різними інгредієнтами, все залежить від
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Галантин з індички
Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна