Закуска з оселедця
Оселедець - всім відомий і дуже корисний продукт харчування, в якому містяться необхідні організму людини речовини. З солоної (а краще малосольною) оселедця можна готувати різні чудові холодні закуски, які будуть доречні в меню як економ, так і преміум класу.
Зрозуміло, краще, якщо ваша оселедець засолено (в тузлуці або на суху) в домашніх умовах, але і оселедець промислового засолу - продукт теж цілком якісний. Вибираємо красиву оселедчик (жирну, з шкірою без вад, з ясними очима і приємним запахом).
Попередня підготовка - филирование. Відрізаємо у голову оселедця, видаляємо нутрощі, очищаємо черевну порожнину ножем, акуратно знімаємо шкіру і филируем оселедець, зрізуючи м'якоть до хребта з обох сторін. Ось, отриманого філе і будемо готувати.
Інгредієнти:
філе оселедця - 2-3 шматочки з боків рибки;
буряк невелика - 1-2 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
горіхи мелені;
соус (тобто сметана або вершки, несолодкий йогурт або майонез, краще домашнього приготування з додаванням спецій за вашим смаком);
зелений цибулька.
Приготування
Філе оселедця нарізаємо короткими тонкими шматочками і викладаємо на сервірувальну тарілку. Якщо це індивідуальна порція, добре використовувати для викладки спеціальне кільце.
Буряк запікаємо в духовій шафі протягом 40 хвилин, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Часник продавлюємо через ручний прес. Горіхи мелемо або рубаємо ножем. Змішуємо все це з соусом і викладаємо товстий шар поверх шару оселедця. Рясно смазиваемим соусом і рівномірно посипаємо рубаним зеленим луком. Подаємо до горілки, джину, аквавіту, міцним гірким настоянкам, домашнього пива .
Інгредієнти:
філе оселедця - 2-3 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт. або кілька пір'їн зеленого;
горошок консервований - 200 г;
картопля - 3-4 шт. середнього розміру;
зварене круто яйце куряче - 1-2 шт.;
соус (масло + натуральний оцет, або несолодкий йогурт, майонез);
зелень різна свіжа.
Приготування
Картоплю відварюємо будь-яким способом, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками або брусочками. Також і оселедець. Додаємо рубане варене яйце і консервований зелений горошок, а також цибулю, нарізаний чверть кільцями або дрібніше, і рубану зелень. Додаємо соус і перемішуємо.
Приготовану по кожному з цих рецептів закуску з оселедця можна подати в тарталетках.
Зрозуміло, краще, якщо ваша оселедець засолено (в тузлуці або на суху) в домашніх умовах, але і оселедець промислового засолу - продукт теж цілком якісний. Вибираємо красиву оселедчик (жирну, з шкірою без вад, з ясними очима і приємним запахом).
Попередня підготовка - филирование. Відрізаємо у голову оселедця, видаляємо нутрощі, очищаємо черевну порожнину ножем, акуратно знімаємо шкіру і филируем оселедець, зрізуючи м'якоть до хребта з обох сторін. Ось, отриманого філе і будемо готувати.
Рецепт закуски з оселедця і буряків
Інгредієнти:
Приготування
Філе оселедця нарізаємо короткими тонкими шматочками і викладаємо на сервірувальну тарілку. Якщо це індивідуальна порція, добре використовувати для викладки спеціальне кільце.
Буряк запікаємо в духовій шафі протягом 40 хвилин, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Часник продавлюємо через ручний прес. Горіхи мелемо або рубаємо ножем. Змішуємо все це з соусом і викладаємо товстий шар поверх шару оселедця. Рясно смазиваемим соусом і рівномірно посипаємо рубаним зеленим луком. Подаємо до горілки, джину, аквавіту, міцним гірким настоянкам, домашнього пива .
Закуска з оселедця з картоплею і зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо будь-яким способом, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками або брусочками. Також і оселедець. Додаємо рубане варене яйце і консервований зелений горошок, а також цибулю, нарізаний чверть кільцями або дрібніше, і рубану зелень. Додаємо соус і перемішуємо.
Приготовану по кожному з цих рецептів закуску з оселедця можна подати в тарталетках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з оселедця
Знаменита "Шуба" вже давно набила оскомину багатьом господиням, і якщо ви одна з них, то для наступного застілля можете сміливо випробувати один з
«Оселедець під шубою» - класичний рецепт
«Оселедець під шубою» мабуть самий популярний салат в нашій країні після «Олів'є». Без нього не обходиться жодне святкове застілля. З часом з'явилося
Смажена оселедець
Смажена оселедець - смачна атлантична рибка, яку обожнюють багато. І щоб урізноманітнити ваш повсякденний раціон ми підібрали кілька оригінальних
Паштет з оселедця
Солона оселедець з цибулею - звичне блюдо на святковому або буденному столі. Але, що якщо урізноманітнити це популярне блюдо, і приготувати паштет з
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але