Смажена оселедець
Не дивлячись на поширені чутки про те, що верх кулінарної несмаку - це смажена оселедець, за межами нашої країни атлантичну рибку з задоволенням смажать з різноманітними добавками. Як приготувати смаженого оселедця ми розповімо детальніше в цій статті.
Інгредієнти:
філе оселедця - 2 шт. по 200 г;
лайми - 2 шт.;
суміш перців, сіль - за смаком;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Спершу натремо цедру лаймів і змішаємо її з попередньо просіяного борошном, сумішшю перців і дрібкою солі. Філе оселедця поливаємо соком 1/2 лайма і злегка додаємо сіль, якщо риба попередньо не була засолено. Через 10-15 хвилин промаківающімі рибу паперовим рушником і обвалюють у борошняний паніровці.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оселедець з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то приготуйте оселедець смажену в духовці, для цього рибу кладемо на змазаним маслом деко і ставимо смажитися при 190 градусах 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
філе оселедця - 4 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;
імбир (тертий) - 1 ч. ложка;
свіжий перець чилі - за смаком.
Приготування
Підготовлену філе оселедця промаківающімі паперовим рушником і надрізаємо філе гострим ножем, намагаючись не пошкодити шкіру.
У ступку, або невеликий блендер, кладемо часник, імбир, цибуля, чилі і заливаємо все це соєвим соусом . Перетворюємо вміст блендера в пряну пасту і втираємо її в надрізи на рибі. Даємо оселедця полежати хвилин 15 щоб набратися аромату і смаку від маринаду, а потім обсмажуємо рибу на грилі до повної готовності.
Інгредієнти:
солона, або свіжий оселедець (філе) - 2 шт.;
борошно - 1/4 ст.;
хлібна паніровка - 1/4 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
кріп - 1 гілочка.
Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля (подрібнений) - 1 ч. ложка;
мариновані корнішони - 2 шт.;
лимонний сік;
каперси - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Філе оселедця протираємо паперовим рушником. Борошно змішуємо з хлібної паніровкою . Обвалюємо оселедець в суміші борошна і крихти, посипаємо сіллю і перцем. Масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо рибу з обох боків до золотистого кольору. Смажену, солону оселедець кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Інгредієнти для соусу збиваємо в блендері до однорідності і подаємо соус з рибою, посипавши все свіжим подрібненим кропом.
Рецепт смаженого оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Спершу натремо цедру лаймів і змішаємо її з попередньо просіяного борошном, сумішшю перців і дрібкою солі. Філе оселедця поливаємо соком 1/2 лайма і злегка додаємо сіль, якщо риба попередньо не була засолено. Через 10-15 хвилин промаківающімі рибу паперовим рушником і обвалюють у борошняний паніровці.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оселедець з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то приготуйте оселедець смажену в духовці, для цього рибу кладемо на змазаним маслом деко і ставимо смажитися при 190 градусах 15-20 хвилин.
Смажена оселедець по-в'єтнамськи
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену філе оселедця промаківающімі паперовим рушником і надрізаємо філе гострим ножем, намагаючись не пошкодити шкіру.
У ступку, або невеликий блендер, кладемо часник, імбир, цибуля, чилі і заливаємо все це соєвим соусом . Перетворюємо вміст блендера в пряну пасту і втираємо її в надрізи на рибі. Даємо оселедця полежати хвилин 15 щоб набратися аромату і смаку від маринаду, а потім обсмажуємо рибу на грилі до повної готовності.
Смажена оселедець по-шведськи
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Філе оселедця протираємо паперовим рушником. Борошно змішуємо з хлібної паніровкою . Обвалюємо оселедець в суміші борошна і крихти, посипаємо сіллю і перцем. Масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо рибу з обох боків до золотистого кольору. Смажену, солону оселедець кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Інгредієнти для соусу збиваємо в блендері до однорідності і подаємо соус з рибою, посипавши все свіжим подрібненим кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець в духовці
Оселедець одна з найбільш корисних видів риб, адже в ній містяться жирні кислоти Омега 3 які необхідні нашому організму. І сьогодні мова піде про
Паштет з оселедця
Солона оселедець з цибулею - звичне блюдо на святковому або буденному столі. Але, що якщо урізноманітнити це популярне блюдо, і приготувати паштет з
Оселедець, фарширована грибами
Оселедець - смачна риба, яку можна не тільки солити, але і фарширувати. І сьогодні мова піде про те, як чудово нафарширувати оселедець грибами.
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної