Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі , оселедець в майонезі, винної заливці і т. д. А чи знаєте ви, що такі ж смачні маринади можна зробити і вдома. Щоб приготувати рибу в маринаді вам потрібно малосольна оселедець і трохи вільного часу. Існує багато видів рецепти маринадів для оселедця, але ми розглянемо з вами найбільш популярні.
Інгредієнти:
оселедець свіжа - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 100 мл;
гірчиця зерниста - 1 ст. ложка;
червоне сухе вино - 100 мл;
оцет бальзамічний - 2 ст. ложки;
кріп - 3 гілочки;
лавровий лист - 1 шт.;
суміш перців горошком - 05 ч. ложки.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити маринад для оселедця. Отже, сухе червоне вино підігріваємо з оцтом, висипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів. Відставляємо готовий маринад в бік.
Оселедець слабкого соління обробляємо, розбираємо, відрізаємо голову, хвіст, видаляємо нутрощі, кісточки і шкірки. Потім філе розрізаємо на порційні шматочки. Охолоджений маринад гарненько збиваємо міксером або виделкою, поступово вливаємо рослинне масло і кидаємо лавровий листок, перець, посічену дрібненько кріп. Викладаємо шматочки оселедця в глибоку посуд, заливаємо маринадом з гірчицею, і ставимо на 2-3 дні в холодильник.
Інгредієнти:
оселедець - 2 шт.;
цибулина ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
винний оцет - 1 ст. ложка;
цукровий пісок - щіпка;
мелений чорний перець.
Приготування
Оселедець промиваємо під холодною водою, кладемо на паперовий рушник, видаляємо голову, хвіст, розрізаємо черевце і вичищаємо всі нутрощі. Промиваємо рибу ще раз, викидаючи всі нутрощі і плавники. Потім робимо надріз вздовж хребта риби і акуратно знімаємо шкіру.
Після цього акуратно відокремлюємо філе від кісток, нарізаємо порційними шматочками. Цибулю чистимо від луски і шаткуємо тонкими кільцями. Тепер давайте зробимо маринад: в рослинне масло вливаємо оцет, додаємо цукор, перець і добре збиваємо все віночком. Тепер викладаємо отриману суміш рибне філе з цибулею і акуратно перемішуємо. Залишаємо оселедець у маринаді з цибулею на 20-30 хвилин, а потім подаємо до відвареної картоплі або пюре.
Інгредієнти:
вода - 1 ст.;
рослинна олія - 05 склянки;
зерна коріандру - за смаком;
лавровий лист - 1 шт.;
перець духмяний горошком - 3 шт.;
свіжий оселедець - 1 шт.;
оцет - 30 мл
Приготування
У каструльку наливаємо кип'ячену воду, рослинне масло, додаємо за смаком сіль, зерна коріандру, лавровий лист і запашний перчик. Ставимо посуд на середній вогонь, нагріваємо і після закипання варимо протягом 15 хвилин. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, вливаємо трохи оцту, перемішуємо і заливаємо готовим маринадом рибу, оброблену на невеликі порційні шматочки. Після чого прибираємо оселедець приблизно на добу в холодильник.
Інгредієнти:
зелене яблуко - 1 шт.;
майонез - 100 мл;
слабосолона оселедець - 1 шт.;
корінь хрону - 1 шт.
Приготування
Беремо яблуко, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці, додаємо майонез, трохи тертого хрону і ретельно перемішуємо. Оселедець обробляємо, обробляємо на філе, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на тарілку. Зверху заливаємо рибу охолодженим маринадом і прибираємо на кілька годин у холодильник, прикривши харчовою плівкою.
Рецепт маринаду для оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити маринад для оселедця. Отже, сухе червоне вино підігріваємо з оцтом, висипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів. Відставляємо готовий маринад в бік.
Оселедець слабкого соління обробляємо, розбираємо, відрізаємо голову, хвіст, видаляємо нутрощі, кісточки і шкірки. Потім філе розрізаємо на порційні шматочки. Охолоджений маринад гарненько збиваємо міксером або виделкою, поступово вливаємо рослинне масло і кидаємо лавровий листок, перець, посічену дрібненько кріп. Викладаємо шматочки оселедця в глибоку посуд, заливаємо маринадом з гірчицею, і ставимо на 2-3 дні в холодильник.
Маринад для оселедці з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець промиваємо під холодною водою, кладемо на паперовий рушник, видаляємо голову, хвіст, розрізаємо черевце і вичищаємо всі нутрощі. Промиваємо рибу ще раз, викидаючи всі нутрощі і плавники. Потім робимо надріз вздовж хребта риби і акуратно знімаємо шкіру.
Після цього акуратно відокремлюємо філе від кісток, нарізаємо порційними шматочками. Цибулю чистимо від луски і шаткуємо тонкими кільцями. Тепер давайте зробимо маринад: в рослинне масло вливаємо оцет, додаємо цукор, перець і добре збиваємо все віночком. Тепер викладаємо отриману суміш рибне філе з цибулею і акуратно перемішуємо. Залишаємо оселедець у маринаді з цибулею на 20-30 хвилин, а потім подаємо до відвареної картоплі або пюре.
Пряний маринад для оселедця
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо кип'ячену воду, рослинне масло, додаємо за смаком сіль, зерна коріандру, лавровий лист і запашний перчик. Ставимо посуд на середній вогонь, нагріваємо і після закипання варимо протягом 15 хвилин. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, вливаємо трохи оцту, перемішуємо і заливаємо готовим маринадом рибу, оброблену на невеликі порційні шматочки. Після чого прибираємо оселедець приблизно на добу в холодильник.
Оселедець під яблучним маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо яблуко, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці, додаємо майонез, трохи тертого хрону і ретельно перемішуємо. Оселедець обробляємо, обробляємо на філе, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на тарілку. Зверху заливаємо рибу охолодженим маринадом і прибираємо на кілька годин у холодильник, прикривши харчовою плівкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
Маринована оселедець
Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Як правильно почистити оселедець?
Оселедець - смачна і доступна риба, яка нерідко з'являється на наших столах у складі закусок, салатів або як самостійне блюдо. Ви купили свіжу рибку,
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити
Оселедець по-корейськи
Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має