Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі , оселедець в майонезі, винної заливці і т. д. А чи знаєте ви, що такі ж смачні маринади можна зробити і вдома. Щоб приготувати рибу в маринаді вам потрібно малосольна оселедець і трохи вільного часу. Існує багато видів рецепти маринадів для оселедця, але ми розглянемо з вами найбільш популярні.
Рецепт маринаду для оселедця
Інгредієнти: оселедець свіжа - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; рослинне масло - 100 мл; гірчиця зерниста - 1 ст. ложка; червоне сухе вино - 100 мл; оцет бальзамічний - 2 ст. ложки; кріп - 3 гілочки; лавровий лист - 1 шт.; суміш перців горошком - 05 ч. ложки. Приготування Зараз розповімо, як зробити маринад для оселедця. Отже, сухе червоне вино підігріваємо з оцтом, висипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів. Відставляємо готовий маринад в бік.
Оселедець слабкого соління обробляємо, розбираємо, відрізаємо голову, хвіст, видаляємо нутрощі, кісточки і шкірки. Потім філе розрізаємо на порційні шматочки. Охолоджений маринад гарненько збиваємо міксером або виделкою, поступово вливаємо рослинне масло і кидаємо лавровий листок, перець, посічену дрібненько кріп. Викладаємо шматочки оселедця в глибоку посуд, заливаємо маринадом з гірчицею, і ставимо на 2-3 дні в холодильник.
Маринад для оселедці з оцтом
Інгредієнти: оселедець - 2 шт.; цибулина ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; винний оцет - 1 ст. ложка; цукровий пісок - щіпка; мелений чорний перець. Приготування Оселедець промиваємо під холодною водою, кладемо на паперовий рушник, видаляємо голову, хвіст, розрізаємо черевце і вичищаємо всі нутрощі. Промиваємо рибу ще раз, викидаючи всі нутрощі і плавники. Потім робимо надріз вздовж хребта риби і акуратно знімаємо шкіру.
Після цього акуратно відокремлюємо філе від кісток, нарізаємо порційними шматочками. Цибулю чистимо від луски і шаткуємо тонкими кільцями. Тепер давайте зробимо маринад: в рослинне масло вливаємо оцет, додаємо цукор, перець і добре збиваємо все віночком. Тепер викладаємо отриману суміш рибне філе з цибулею і акуратно перемішуємо. Залишаємо оселедець у маринаді з цибулею на 20-30 хвилин, а потім подаємо до відвареної картоплі або пюре.
Пряний маринад для оселедця
Інгредієнти: вода - 1 ст.; рослинна олія - 05 склянки; зерна коріандру - за смаком; лавровий лист - 1 шт.; перець духмяний горошком - 3 шт.; свіжий оселедець - 1 шт.; оцет - 30 мл Приготування У каструльку наливаємо кип'ячену воду, рослинне масло, додаємо за смаком сіль, зерна коріандру, лавровий лист і запашний перчик. Ставимо посуд на середній вогонь, нагріваємо і після закипання варимо протягом 15 хвилин. Потім обережно знімаємо каструлю з плити, вливаємо трохи оцту, перемішуємо і заливаємо готовим маринадом рибу, оброблену на невеликі порційні шматочки. Після чого прибираємо оселедець приблизно на добу в холодильник.
Оселедець під яблучним маринадом
Інгредієнти: зелене яблуко - 1 шт.; майонез - 100 мл; слабосолона оселедець - 1 шт.; корінь хрону - 1 шт. Приготування Беремо яблуко, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці, додаємо майонез, трохи тертого хрону і ретельно перемішуємо. Оселедець обробляємо, обробляємо на філе, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на тарілку. Зверху заливаємо рибу охолодженим маринадом і прибираємо на кілька годин у холодильник, прикривши харчовою плівкою.