Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - один із найбільш автентичних страв російської кухні, яка через століття пронесли свою неутихающую популярність. Смачна оселедець хороша сама по собі, так і на бутерброді або в салаті, а смак готової риби можна варіювати на свій розсуду, якщо готувати оселедець домашньої засолювання. Про те, як приготувати слабосолоного оселедеця ми поговоримо далі. Запевняємо, все простіше, ніж ви думали.
Якщо ви хочете приготувати слабосолону оселедець без спецій і інших добавок, то сміливо можете зупинитися на простий витримці риби в сольовому розчині, але зробити смак страви виразніше допоможе ароматний маринад.
Інгредієнти:
вода - 12 л;
філе оселедця - 500 г;
винний оцет (білий) - 500 мл;
цукор - 50 г;
сіль - 50 г;
зерна гірчиці - 5 г;
перець горошком - 3 г;
листя лавра - 3-4 шт.;
гвоздика - 3 бутона;
лимон і червоний цибуля - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як зробити слабосолону оселедець, необхідно зайнятися маринадом. Літр води переливаємо в каструльку і, злегка підігрів, розчиняємо в ньому сіль. Занурте в розчин очищене від кісток філе оселедця і залиште в холодильнику на добу. Окремо підігріваємо оцет з залишилася водою і розчиняємо в ньому цукор. Даємо охолонути.
Просолену оселедець нарізаємо великими шматками і укладаємо в банку з герметичною кришкою, межуя шари риби шарами червоного цибулі, прянощів і лимона. Заливаємо оселедець оцтом і ставимо в холодильник на один день, після чого можна сміливо пробувати готову рибку. Якщо ви не знаєте, як зберегти слабосолону оселедець, то не хвилюйтеся - оцтовий розчин зробить це за вас, адже в ньому риба зможе зберігатися аж до 1 місяця.
Інгредієнти:
оселедець (середніх розмірів) - 6 шт.;
білий винний оцет - 500 мл;
морська сіль - 60 г;
цукор - 200 г;
білий цибулю - 100 р;
морква - 130 г;
ягоди ялівцю - 8 шт.;
кмин - 3 г;
насіння фенхеля - 6 г;
чорний перець - 10 горошин;
листя лавра - 4 шт.
Приготування
Застеляємо поверхню декількома шарами марлі і викладаємо розділене і очищене від кісток філе оселедця шкірою вниз. Посипаємо філе сіллю і залишаємо на 2 години. По закінченні часу слабосолона сьомга вже буде готова, можна змити сіль і є, але додати рибі багатогранного смаку слід з допомогою маринаду.
У сотейник наливаємо оцет і ставимо її на вогонь. В оцті розчиняємо цукор, кладемо кільця цибулі і моркву, раздавливаем ягоди ялівцю і кришимо листя лавра, щоб максимально посилити їх аромат. Завершуємо маринад фенхелем, кмином і горошинами чорного перцю. Варимо маринад 5 хвилин і залишаємо повністю охолонути.
Нарізаємо солоне філе і укладаємо його в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на 2 дні.
Оселедець слабосолоний - рецепт
Якщо ви хочете приготувати слабосолону оселедець без спецій і інших добавок, то сміливо можете зупинитися на простий витримці риби в сольовому розчині, але зробити смак страви виразніше допоможе ароматний маринад.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити слабосолону оселедець, необхідно зайнятися маринадом. Літр води переливаємо в каструльку і, злегка підігрів, розчиняємо в ньому сіль. Занурте в розчин очищене від кісток філе оселедця і залиште в холодильнику на добу. Окремо підігріваємо оцет з залишилася водою і розчиняємо в ньому цукор. Даємо охолонути.
Просолену оселедець нарізаємо великими шматками і укладаємо в банку з герметичною кришкою, межуя шари риби шарами червоного цибулі, прянощів і лимона. Заливаємо оселедець оцтом і ставимо в холодильник на один день, після чого можна сміливо пробувати готову рибку. Якщо ви не знаєте, як зберегти слабосолону оселедець, то не хвилюйтеся - оцтовий розчин зробить це за вас, адже в ньому риба зможе зберігатися аж до 1 місяця.
Як засолити слабосолону оселедець з прянощами?
Інгредієнти:
Приготування
Застеляємо поверхню декількома шарами марлі і викладаємо розділене і очищене від кісток філе оселедця шкірою вниз. Посипаємо філе сіллю і залишаємо на 2 години. По закінченні часу слабосолона сьомга вже буде готова, можна змити сіль і є, але додати рибі багатогранного смаку слід з допомогою маринаду.
У сотейник наливаємо оцет і ставимо її на вогонь. В оцті розчиняємо цукор, кладемо кільця цибулі і моркву, раздавливаем ягоди ялівцю і кришимо листя лавра, щоб максимально посилити їх аромат. Завершуємо маринад фенхелем, кмином і горошинами чорного перцю. Варимо маринад 5 хвилин і залишаємо повністю охолонути.
Нарізаємо солоне філе і укладаємо його в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на 2 дні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
Як правильно почистити оселедець?
Оселедець - смачна і доступна риба, яка нерідко з'являється на наших столах у складі закусок, салатів або як самостійне блюдо. Ви купили свіжу рибку,
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити
Як солити оселедець?
Вже не один десяток років жодне застілля не обходиться без традиційної солоної оселедця. Звичайно вже готову рибу можна купити в магазині, але
Оселедець по-корейськи
Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має