Як засолити оселедець?
Засолити оселедець в домашніх умовах зовсім нескладно, до того ж існує безліч різних рецептів. Саме головне, завжди пам'ятайте, що рибу потрібно купувати з товстої і жирної спинкою. Якщо вона заморожена, то перед засоленням за кілька годин повністю її розморожуємо і не промиваємо. А тепер давайте розглянемо з вами як правильно засолити оселедець.
Інгредієнти:
свіжа оселедець - 1 шт.
Для маринаду:
кип'ячена вода - 1 ст.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
чорний перець горошком - 3 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль.
Приготування
Зараз розберемося, як засолити оселедець в розсолі. Отже, у каструлю наливаємо воду, додаємо рослинне масло, кладемо лавровий листок, перець горошком, сіль і ставимо на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, охолоджуємо і вливаємо за бажанням трохи оцту. Оброблену оселедець кладемо у велику широку ємність, заливаємо холодним розсолом, щільно прикриваємо кришкою і витримуємо спочатку в кімнаті близько 5 годин, а потім ще 5 годин в холодильнику.
Інгредієнти:
оселедець свіжа - 3 шт.
Для маринаду:
вода - 1 л;
сіль - 5 ст. ложок;
цукор - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 3 шт.;
чорний перець горошком - 1 ч. ложка;
суха гірчиця - 1 ст. ложка.
Приготування
У невелику каструльку наливаємо воду, додаємо солі, цукру, кладемо лавровий листок і трохи запашного перець горошком. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. Тепер беремо цілу, свіжу оселедець, непотрошим її, а відразу розкладаємо по чистим 3-літровим банкам. Потім заливаємо рибу приготовленим розсолом, зверху кладемо суху гірчицю і накриваємо кришкою. Залишаємо оселедець засаливаться при кімнатній температурі, а потім переставляємо її в холодильник. Приблизно через 2 години риба вже готова і її можна подавати на стіл як закуску, прикрасивши кільцями ріпчастої цибулі.
Інгредієнти:
оселедець - 2 шт.
Для розсолу:
вода - 500 мл;
цукор - 05 ч. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
чорний перець горошком - 5 шт.;
гвоздика - 2 бутона;
насіння коріандру - 05 ч. ложки;
насіння кропу - 05 ч. ложки.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як смачно засолити оселедець. У каструлю наливаємо воду, ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо всі спеції і кип'ятимо рівно 5 хвилин. Потім залишаємо розсіл остигати і переходимо до риби. Беремо свіжу оселедець, розбираємо її , обрізаємо голову, хвіст, видаляємо нутрощі, промиваємо рибу під холодною водою і знімаємо акуратно внутрішню чорну плівку. Потім нарізаємо її не дуже товстими шматочками, кладемо в чисту скляну банку і заливаємо повністю приготованим раннє розсолом. Закручуємо банку кришкою і залишаємо приблизно на п'ять днів засаливаться. Через тиждень смачна оселедець пряного посолу у вас буде готова.
Точно таким же чином можна засолити рибу і цілком, зовсім не обробляючи її. Для цього не розморожуємо оселедець до кінця, щоб вона залишалася пружною і холодною. Потім обережно опускаємо її в банку.
Заливаємо теплою пряним розсолом, приготовленим за описаним вище рецептом, і залишаємо в прохолодному місці, поки маринад не охолоне. Потім прибираємо банку з рибою в холодильник. Час засолювання цілої оселедця буде трохи довше, зате, потім можна почистити, порізати і використовувати рибку так, як вам більше всього подобається. І ще на зрізах вона вийде більш світлою, ніж засолена шматочками. Тепер очищаємо скибочки оселедця від шкіри, нарізаємо скибочками, додаємо порізану кільцями цибулька, заправляємо рослинним маслом або оцтом. Ось і все оселедець з оцетом і цибулею готова!
Як засолити свіжу оселедець?
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Зараз розберемося, як засолити оселедець в розсолі. Отже, у каструлю наливаємо воду, додаємо рослинне масло, кладемо лавровий листок, перець горошком, сіль і ставимо на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, охолоджуємо і вливаємо за бажанням трохи оцту. Оброблену оселедець кладемо у велику широку ємність, заливаємо холодним розсолом, щільно прикриваємо кришкою і витримуємо спочатку в кімнаті близько 5 годин, а потім ще 5 годин в холодильнику.
Як швидко засолити оселедець?
Інгредієнти:
оселедець свіжа - 3 шт.
Для маринаду:
Приготування
У невелику каструльку наливаємо воду, додаємо солі, цукру, кладемо лавровий листок і трохи запашного перець горошком. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. Тепер беремо цілу, свіжу оселедець, непотрошим її, а відразу розкладаємо по чистим 3-літровим банкам. Потім заливаємо рибу приготовленим розсолом, зверху кладемо суху гірчицю і накриваємо кришкою. Залишаємо оселедець засаливаться при кімнатній температурі, а потім переставляємо її в холодильник. Приблизно через 2 години риба вже готова і її можна подавати на стіл як закуску, прикрасивши кільцями ріпчастої цибулі.
Як засолити оселедець пряного посолу?
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як смачно засолити оселедець. У каструлю наливаємо воду, ставимо посуд на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо всі спеції і кип'ятимо рівно 5 хвилин. Потім залишаємо розсіл остигати і переходимо до риби. Беремо свіжу оселедець, розбираємо її , обрізаємо голову, хвіст, видаляємо нутрощі, промиваємо рибу під холодною водою і знімаємо акуратно внутрішню чорну плівку. Потім нарізаємо її не дуже товстими шматочками, кладемо в чисту скляну банку і заливаємо повністю приготованим раннє розсолом. Закручуємо банку кришкою і залишаємо приблизно на п'ять днів засаливаться. Через тиждень смачна оселедець пряного посолу у вас буде готова.
Як засолити оселедець?
Точно таким же чином можна засолити рибу і цілком, зовсім не обробляючи її. Для цього не розморожуємо оселедець до кінця, щоб вона залишалася пружною і холодною. Потім обережно опускаємо її в банку.
Заливаємо теплою пряним розсолом, приготовленим за описаним вище рецептом, і залишаємо в прохолодному місці, поки маринад не охолоне. Потім прибираємо банку з рибою в холодильник. Час засолювання цілої оселедця буде трохи довше, зате, потім можна почистити, порізати і використовувати рибку так, як вам більше всього подобається. І ще на зрізах вона вийде більш світлою, ніж засолена шматочками. Тепер очищаємо скибочки оселедця від шкіри, нарізаємо скибочками, додаємо порізану кільцями цибулька, заправляємо рослинним маслом або оцтом. Ось і все оселедець з оцетом і цибулею готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
Маринована оселедець
Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
Як солити оселедець?
Вже не один десяток років жодне застілля не обходиться без традиційної солоної оселедця. Звичайно вже готову рибу можна купити в магазині, але
Оселедець по-корейськи
Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має