Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як солити оселедець?

Як солити оселедець?

16-03-2015, 10:44
1 768
Як солити оселедець?
Солона оселедець - традиційне російське блюдо. У кого не потечуть слинки при вигляді такого простого, здавалося б, поєднання, як свіжа варена картопелька і оселедець домашнього посолу? Тому зараз ми навчимося солити оселедець - рецепт доступний кожному. Звичайно, готову рибку можна купити в магазині, але хто дасть гарантії, що вона виявиться свіжої, якісної і по-справжньому смачною. Та й у кожного свої уподобання - комусь хочеться рибки м'якше, іншому - гостріше.

Є кілька варіантів, як солити оселедець в розсолі. Вони можуть значно відрізнятися один від одного - наприклад, кількість солі на літр води може бути і цілий стакан, і всього пара ложок. Відрізняється і те, скільки солити оселедець - один варіант пропонує кілька годин, інший - діб. Але при цьому змінюються і інгредієнти - як правило, якщо рецепт «швидкий», в розсіл входить оцет, тобто вже швидше маринад, а не засолення, і виходить маринована оселедець . Тоді і солі можна менше, адже оцет теж вбиває і хвороботворні бактерії, і паразитів. Загалом, ви можете вибрати будь-який рецепт, на ваш смак, головне - дотримувати основні правила. По-перше, строго витримати час, вказане в рецепті - це важливо не тільки для смаку, але і для здоров'я. Якщо риба не просочиться розсолом, наш організм ризикує отримати небажаних гостей. По-друге, звернути увагу на інгредієнти: якщо солі замало, то обов'язково повинен бути оцет. А зараз ми дізнаємося два найпоширеніших рецепту, як солити оселедець.

Як солити свіжу оселедець?


Інгредієнти:


  • оселедець - 2-3 риби;

  • сіль - 200 г;

  • вода - 1 л;

  • цукор - 1 ст. л;

  • лавровий лист;

  • перець запашний.


  • До вибору оселедця треба підійти ретельно. Можна купити і морожену, але обов'язково - в хорошому стані, переконайтеся, що на рибі немає плям і відсутня сторонній запах. Якщо риба заморожена, то розморожувати її краще всього в холодильнику - тоді вона збереже і смак, і м'якість. Лавровий лист і перець беремо за смаком.
    Приготування

    Для початку готуємо розсіл: сіль, цукор і спеції висипаємо в каструлю з водою і доводимо до кипіння. Кип'ятити не треба - розсіл відразу знімаємо з вогню і залишаємо остигати. В цей час займемося рибою. Оселедець треба оглянути, при необхідності - почистити, потім укласти в підготовлені банки. За бажанням можна додати порізаний кільцями ріпчаста цибулю - він додасть страві особливу гостроту. Заливаємо сюди розсіл і щільно закриваємо. Щоб рибка добре просолились, залишимо її на добу в кімнаті, але в темряві, потім ще на добу в холодильник. На третій день оселедчик готова до вживання. Ось і все, тепер ви знаєте, як солити оселедець цілком. Якщо ви запитаєте, як солити оселедець шматочками, відповімо - точно так само. Тільки треба врахувати, що шматочки просолятся швидше, тому їх можна потримати всього півдня - в теплі, і стільки ж - в холодильнику.

    Як солити оселедець шматочками?


    Тут нам знадобиться сіль,
    Як солити оселедець?
    чорний мелений перець, подрібнений лавровий лист, олію. Масло краще заздалегідь спробувати на смак - воно не повинно гірчити, інакше риба буде зіпсована. Рибу очищаємо від кісток і нарізаємо тонкими шматочками. Тепер беремо широку глибоку ємність, змащуємо дно маслом і посипаємо невеликою кількістю суміші солі і приправ, щоб дно було вкрите повністю. Укладаємо шар риби, його так само присмачую маслом і натираємо спеціями. І так - шар за шаром. Стежте, щоб кожен шматочок був посипаний сіллю з обох сторін, тобто оселедець не повинна лежати внапуск. Тепер щільно закриваємо наш споруда кришкою або фольгою і ставимо в холодильник. Скуштувати рибки можна буде вже через добу або приготувати всім відомий салат - "Оселедець під шубою" . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оселедець з цибулею та оцтом
    Оселедець з цибулею та оцтом
    Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
    Маринована оселедець
    Маринована оселедець
    Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
    Оселедець, фарширована грибами
    Оселедець, фарширована грибами
    Оселедець - смачна риба, яку можна не тільки солити, але і фарширувати. І сьогодні мова піде про те, як чудово нафарширувати оселедець грибами.
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Як засолити оселедець?
    Як засолити оселедець?
    Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити