Маринована оселедець
Солоний або маринований оселедець, звичайно, можна купити в магазині, але ми вам розповімо, як правильно маринувати оселедець в домашніх умовах. Нижче наведено кілька рецептів, серед яких ви точно підберете той, який припаде вам до смаку.
Інгредієнти:
оселедець свіжа - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
оцет - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
перець чорний мелений - за смаком;
коріандр.
Приготування
Для маринування бажано використовувати свіжу оселедець, але якщо у вас є заморожена, то вона теж підійде. Головне - розморозити її потрібно природним шляхом, ні в якому разі не можна використовувати мікрохвильову піч або воду. Отже, оселедець чистимо, видаляємо голову, нутрощі. Готове філе промиваємо під проточною водою, розкладаємо на дошці внутрішньою стороною догори. Посипаємо сіллю, цукром, збризкуємо оцтом. Якщо ви любите коріандр, можете посипати їм зверху. Тепер оселедець згортаємо, загортаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник приблизно на 12 годин. Готову мариновану оселедець розрізаємо на шматочки, поливаємо олією і зверху викладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Інгредієнти:
оселедець - 1 кг;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
томатний сік - 250 мл;
рослинне масло - 100 мл;
оцет - 70 мл;
гіркий перець - щіпка;
лавровий лист - 2 шт.;
цибуля (невеликий) - 4 шт.
Приготування
Оселедець чистимо, поділяємо на філе. Готуємо маринад: з'єднуємо томатний сік, цукор, сіль, олію, оцет, додаємо перець і лавровий лист і доводимо до кипіння. Цибулю нарізаємо кільцями, філе невеликими шматочками. Тепер оселедець складаємо в підходящу ємність, перекладаючи кільцями цибулі, заливаємо гарячим маринадом. Важливо використовувати саме гарячий, а не киплячий маринад. Оселедець, залиту маринадом, залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Потім відправляємо в холод приблизно на добу.
Інгредієнти:
оселедець - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
вода - 1 склянка;
молоко - 200 мл;
оцет - 100 мл;
чорний перець горошком - 5 шт.;
цукор - 05 ч. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
морква терта - 1 ч. ложка;
тертий хрін - 05 ч. ложки.
Приготування
Для цього рецепта краще брати велику жирну оселедець. З'єднуємо молоко і воду. Замочуємо оселедець в отриманій рідини і залишаємо на 10-12 годин. Після цього рибу чистимо, видаляємо нутрощі, поділяємо на філе і ріжемо на шматочки. Готуємо маринад, для цього змішуємо оцет, цукор, терту моркву, перець, хрін. Укладаємо шматочки оселедця, зверху кільця цибулі і заливаємо все це маринадом, ставимо в прохолодне місце. Через 3 дні оселедець готова до подачі на стіл.
Оселедець, маринована в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Для маринування бажано використовувати свіжу оселедець, але якщо у вас є заморожена, то вона теж підійде. Головне - розморозити її потрібно природним шляхом, ні в якому разі не можна використовувати мікрохвильову піч або воду. Отже, оселедець чистимо, видаляємо голову, нутрощі. Готове філе промиваємо під проточною водою, розкладаємо на дошці внутрішньою стороною догори. Посипаємо сіллю, цукром, збризкуємо оцтом. Якщо ви любите коріандр, можете посипати їм зверху. Тепер оселедець згортаємо, загортаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник приблизно на 12 годин. Готову мариновану оселедець розрізаємо на шматочки, поливаємо олією і зверху викладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Оселедець, маринована в томаті
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець чистимо, поділяємо на філе. Готуємо маринад: з'єднуємо томатний сік, цукор, сіль, олію, оцет, додаємо перець і лавровий лист і доводимо до кипіння. Цибулю нарізаємо кільцями, філе невеликими шматочками. Тепер оселедець складаємо в підходящу ємність, перекладаючи кільцями цибулі, заливаємо гарячим маринадом. Важливо використовувати саме гарячий, а не киплячий маринад. Оселедець, залиту маринадом, залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Потім відправляємо в холод приблизно на добу.
Оселедець, маринована по-норвезьки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепта краще брати велику жирну оселедець. З'єднуємо молоко і воду. Замочуємо оселедець в отриманій рідини і залишаємо на 10-12 годин. Після цього рибу чистимо, видаляємо нутрощі, поділяємо на філе і ріжемо на шматочки. Готуємо маринад, для цього змішуємо оцет, цукор, терту моркву, перець, хрін. Укладаємо шматочки оселедця, зверху кільця цибулі і заливаємо все це маринадом, ставимо в прохолодне місце. Через 3 дні оселедець готова до подачі на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
Оселедець в духовці
Оселедець одна з найбільш корисних видів риб, адже в ній містяться жирні кислоти Омега 3 які необхідні нашому організму. І сьогодні мова піде про
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити
Оселедець по-корейськи
Гостра оселедець по-корейськи - чудова закуска в азіатському стилі, прекрасно підходить як для буденного, так і для святкового столу. Вона має