Вернуться назад Распечатать

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - один із найбільш автентичних страв російської кухні, яка через століття пронесли свою неутихающую популярність. Смачна оселедець хороша сама по собі, так і на бутерброді або в салаті, а смак готової риби можна варіювати на свій розсуду, якщо готувати оселедець домашньої засолювання. Про те, як приготувати слабосолоного оселедеця ми поговоримо далі. Запевняємо, все простіше, ніж ви думали.

Оселедець слабосолоний - рецепт


Якщо ви хочете приготувати слабосолону оселедець без спецій і інших добавок, то сміливо можете зупинитися на простий витримці риби в сольовому розчині, але зробити смак страви виразніше допоможе ароматний маринад.
Інгредієнти:

  • вода - 12 л;

  • філе оселедця - 500 г;

  • винний оцет (білий) - 500 мл;

  • цукор - 50 г;

  • сіль - 50 г;

  • зерна гірчиці - 5 г;

  • перець горошком - 3 г;

  • листя лавра - 3-4 шт.;

  • гвоздика - 3 бутона;

  • лимон і червоний цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити слабосолону оселедець, необхідно зайнятися маринадом. Літр води переливаємо в каструльку і, злегка підігрів, розчиняємо в ньому сіль. Занурте в розчин очищене від кісток філе оселедця і залиште в холодильнику на добу. Окремо підігріваємо оцет з залишилася водою і розчиняємо в ньому цукор. Даємо охолонути.
    Просолену оселедець нарізаємо великими шматками і укладаємо в банку з герметичною кришкою, межуя шари риби шарами червоного цибулі, прянощів і лимона. Заливаємо оселедець оцтом і ставимо в холодильник на один день, після чого можна сміливо пробувати готову рибку. Якщо ви не знаєте, як зберегти слабосолону оселедець, то не хвилюйтеся - оцтовий розчин зробить це за вас, адже в ньому риба зможе зберігатися аж до 1 місяця.

    Як засолити слабосолону оселедець з прянощами?


    Інгредієнти:

  • оселедець (середніх розмірів) - 6 шт.;

  • білий винний оцет - 500 мл;

  • морська сіль - 60 г;

  • цукор - 200 г;

  • білий цибулю - 100 р;

  • морква - 130 г;

  • ягоди ялівцю - 8 шт.;

  • кмин - 3 г;

  • насіння фенхеля - 6 г;

  • чорний перець - 10 горошин;

  • листя лавра - 4 шт.


  • Приготування
    Застеляємо поверхню декількома шарами марлі і викладаємо розділене і очищене від кісток філе оселедця шкірою вниз.
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Посипаємо філе сіллю і залишаємо на 2 години. По закінченні часу слабосолона сьомга вже буде готова, можна змити сіль і є, але додати рибі багатогранного смаку слід з допомогою маринаду.
    У сотейник наливаємо оцет і ставимо її на вогонь. В оцті розчиняємо цукор, кладемо кільця цибулі і моркву, раздавливаем ягоди ялівцю і кришимо листя лавра, щоб максимально посилити їх аромат. Завершуємо маринад фенхелем, кмином і горошинами чорного перцю. Варимо маринад 5 хвилин і залишаємо повністю охолонути.
    Нарізаємо солоне філе і укладаємо його в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на 2 дні.