Слабосолоний оселедець - один із найбільш автентичних страв російської кухні, яка через століття пронесли свою неутихающую популярність. Смачна оселедець хороша сама по собі, так і на бутерброді або в салаті, а смак готової риби можна варіювати на свій розсуду, якщо готувати оселедець домашньої засолювання. Про те, як приготувати слабосолоного оселедеця ми поговоримо далі. Запевняємо, все простіше, ніж ви думали.
Оселедець слабосолоний - рецепт
Якщо ви хочете приготувати слабосолону оселедець без спецій і інших добавок, то сміливо можете зупинитися на простий витримці риби в сольовому розчині, але зробити смак страви виразніше допоможе ароматний маринад.
Інгредієнти: вода - 12 л; філе оселедця - 500 г; винний оцет (білий) - 500 мл; цукор - 50 г; сіль - 50 г; зерна гірчиці - 5 г; перець горошком - 3 г; листя лавра - 3-4 шт.; гвоздика - 3 бутона; лимон і червоний цибуля - 1 шт. Приготування Перед тим, як зробити слабосолону оселедець, необхідно зайнятися маринадом. Літр води переливаємо в каструльку і, злегка підігрів, розчиняємо в ньому сіль. Занурте в розчин очищене від кісток філе оселедця і залиште в холодильнику на добу. Окремо підігріваємо оцет з залишилася водою і розчиняємо в ньому цукор. Даємо охолонути.
Просолену оселедець нарізаємо великими шматками і укладаємо в банку з герметичною кришкою, межуя шари риби шарами червоного цибулі, прянощів і лимона. Заливаємо оселедець оцтом і ставимо в холодильник на один день, після чого можна сміливо пробувати готову рибку. Якщо ви не знаєте, як зберегти слабосолону оселедець, то не хвилюйтеся - оцтовий розчин зробить це за вас, адже в ньому риба зможе зберігатися аж до 1 місяця.
Як засолити слабосолону оселедець з прянощами?
Інгредієнти: оселедець (середніх розмірів) - 6 шт.; білий винний оцет - 500 мл; морська сіль - 60 г; цукор - 200 г; білий цибулю - 100 р; морква - 130 г; ягоди ялівцю - 8 шт.; кмин - 3 г; насіння фенхеля - 6 г; чорний перець - 10 горошин; листя лавра - 4 шт. Приготування Застеляємо поверхню декількома шарами марлі і викладаємо розділене і очищене від кісток філе оселедця шкірою вниз.
Посипаємо філе сіллю і залишаємо на 2 години. По закінченні часу слабосолона сьомга вже буде готова, можна змити сіль і є, але додати рибі багатогранного смаку слід з допомогою маринаду.
У сотейник наливаємо оцет і ставимо її на вогонь. В оцті розчиняємо цукор, кладемо кільця цибулі і моркву, раздавливаем ягоди ялівцю і кришимо листя лавра, щоб максимально посилити їх аромат. Завершуємо маринад фенхелем, кмином і горошинами чорного перцю. Варимо маринад 5 хвилин і залишаємо повністю охолонути.
Нарізаємо солоне філе і укладаємо його в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на 2 дні.