Вернуться назад Распечатать

Смажена оселедець

Смажена оселедець
Не дивлячись на поширені чутки про те, що верх кулінарної несмаку - це смажена оселедець, за межами нашої країни атлантичну рибку з задоволенням смажать з різноманітними добавками. Як приготувати смаженого оселедця ми розповімо детальніше в цій статті.

Рецепт смаженого оселедця


Інгредієнти:

  • філе оселедця - 2 шт. по 200 г;

  • лайми - 2 шт.;

  • суміш перців, сіль - за смаком;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Спершу натремо цедру лаймів і змішаємо її з попередньо просіяного борошном, сумішшю перців і дрібкою солі. Філе оселедця поливаємо соком 1/2 лайма і злегка додаємо сіль, якщо риба попередньо не була засолено. Через 10-15 хвилин промаківающімі рибу паперовим рушником і обвалюють у борошняний паніровці.
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оселедець з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то приготуйте оселедець смажену в духовці, для цього рибу кладемо на змазаним маслом деко і ставимо смажитися при 190 градусах 15-20 хвилин.

    Смажена оселедець по-в'єтнамськи


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 4 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;

  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка;

  • свіжий перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Підготовлену філе оселедця промаківающімі паперовим рушником і надрізаємо філе гострим ножем, намагаючись не пошкодити шкіру.
    У ступку, або невеликий блендер, кладемо часник, імбир, цибуля, чилі і заливаємо все це соєвим соусом . Перетворюємо вміст блендера в пряну пасту і втираємо її в надрізи на рибі. Даємо оселедця полежати хвилин 15 щоб набратися аромату і смаку від маринаду, а потім обсмажуємо рибу на грилі до повної готовності.

    Смажена оселедець по-шведськи


    Інгредієнти:

  • солона, або свіжий оселедець (філе) - 2 шт.;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • хлібна паніровка - 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 гілочка.


  • Для соусу:

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля (подрібнений) - 1 ч. ложка;

  • мариновані корнішони - 2 шт.;

  • лимонний сік;

  • каперси - 1/2 ч. ложки;

  • Смажена оселедець

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Філе оселедця протираємо паперовим рушником. Борошно змішуємо з хлібної паніровкою . Обвалюємо оселедець в суміші борошна і крихти, посипаємо сіллю і перцем. Масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо рибу з обох боків до золотистого кольору. Смажену, солону оселедець кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
    Інгредієнти для соусу збиваємо в блендері до однорідності і подаємо соус з рибою, посипавши все свіжим подрібненим кропом.