Не дивлячись на поширені чутки про те, що верх кулінарної несмаку - це смажена оселедець, за межами нашої країни атлантичну рибку з задоволенням смажать з різноманітними добавками. Як приготувати смаженого оселедця ми розповімо детальніше в цій статті.
Рецепт смаженого оселедця
Інгредієнти: філе оселедця - 2 шт. по 200 г; лайми - 2 шт.; суміш перців, сіль - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло - для смаження. Приготування Спершу натремо цедру лаймів і змішаємо її з попередньо просіяного борошном, сумішшю перців і дрібкою солі. Філе оселедця поливаємо соком 1/2 лайма і злегка додаємо сіль, якщо риба попередньо не була засолено. Через 10-15 хвилин промаківающімі рибу паперовим рушником і обвалюють у борошняний паніровці.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому оселедець з обох боків до рум'яної скоринки. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то приготуйте оселедець смажену в духовці, для цього рибу кладемо на змазаним маслом деко і ставимо смажитися при 190 градусах 15-20 хвилин.
Смажена оселедець по-в'єтнамськи
Інгредієнти: філе оселедця - 4 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; цибуля ріпчаста - 1/4 шт.; імбир (тертий) - 1 ч. ложка; свіжий перець чилі - за смаком. Приготування Підготовлену філе оселедця промаківающімі паперовим рушником і надрізаємо філе гострим ножем, намагаючись не пошкодити шкіру.
У ступку, або невеликий блендер, кладемо часник, імбир, цибуля, чилі і заливаємо все це соєвим соусом . Перетворюємо вміст блендера в пряну пасту і втираємо її в надрізи на рибі. Даємо оселедця полежати хвилин 15 щоб набратися аромату і смаку від маринаду, а потім обсмажуємо рибу на грилі до повної готовності.
Смажена оселедець по-шведськи
Інгредієнти: солона, або свіжий оселедець (філе) - 2 шт.; борошно - 1/4 ст.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; кріп - 1 гілочка. Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля (подрібнений) - 1 ч. ложка; мариновані корнішони - 2 шт.; лимонний сік; каперси - 1/2 ч. ложки; сіль, перець. Приготування Філе оселедця протираємо паперовим рушником. Борошно змішуємо з хлібної паніровкою . Обвалюємо оселедець в суміші борошна і крихти, посипаємо сіллю і перцем. Масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо рибу з обох боків до золотистого кольору. Смажену, солону оселедець кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки жиру.
Інгредієнти для соусу збиваємо в блендері до однорідності і подаємо соус з рибою, посипавши все свіжим подрібненим кропом.