Паштет з оселедця
Солона, або пряна оселедець з цибулею завжди почесна гостя на святковому, або буденному столі. Але що якщо додати звичного страви оригінальності, і приготувати паштет з оселедця солоної? Така закуска миттю перейде в розряд тих страв, рецепти яких гості навперебій вимагають.
Інгредієнти:
оселедець (філе) - 6 шт.;
вершкове масло - 100 г;
ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
чорний перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати паштет з оселедця, перевіряємо рибу на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх з допомогою пінцета. Скориставшись гнучким і гострим ножем, знімаємо з рибу шкірку і ріжемо її на великі шматки. Яйця відварюємо круто.
Скориставшись блендером, або м'ясорубкою подрібнюємо рибне філе з яйцями, цибулею і вершковим маслом кімнатної температури. Готову страву за смаком приправляємо чорним перцем. Перед подачею паштет слід перекласти в контейнер і охолодити 10-12 годин.
Інгредієнти:
оселедець (велика) - 1 шт.;
плавлений сир - 2 упаковки по 100 г;
вершкове масло - 100 г;
морква - 1 шт.
Приготування
Оселедець очистити від нутрощів і промиваємо. Зрізаємо з риби плавники і голову, витягаємо хребет, а з отриманого філе видаляємо залишки кісток і шкіри. Якщо в рибі є молочко, то їх теж можна використовувати в рецепті.
Моркву відварюємо і натираємо на дрібній тертці. Філе оселедця пропускаємо через м'ясорубку разом з плавленим сиром і перемішуємо отриману масу з тертою морквою і м'яким вершковим маслом. Перед подачею паштет охолоджуємо в холодильнику.
Інгредієнти:
свіжа (не солона) оселедець - 2 шт. по 350-400 м;
сіль, перець;
зелена цибуля - 1 пучок;
сушений чилі - за смаком;
вершкове масло - 70 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Оселедець чистимо від нутрощів. Натираємо рибу маслом, приправляємо сіллю і перцем, а потім кладемо на деко для випікання. Запікаємо оселедець при 180 градусах до повної готовності, після чого знімаємо м'якоть з кісток і остуджуємо. Кладемо рибне філе в блендер разом з вершковим маслом, чилі і нарізаною зеленою цибулею. Збиваємо паштет до однорідності, після чого додаємо лимонний сік за смаком. Перед подачею оселедцевий паштет слід охолодити 8-10 годин.
Якщо ви хочете, щоб готовий паштет залишався свіжим як можна довше, то перекладіть його в ємність з кераміки, пластику або скла, після чого залийте розтопленим вершковим маслом і поставте в холодильник. Завдяки герметичному шару масла паштет буде захищений від шкідливої дії кисню, а отже і від псування. До речі, якщо з шаром масло укласти нарізану зелень, цедру цитрусових, або ялівцеві ягоди, то такий паштет буде ще і гарно виглядати на святковому столі.
Інгредієнти:
крем-сир («Філадельфія» тощо) - 125 г;
тертий хрін - 2 ч. ложки;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець;
зелена цибуля - невеликий пучок;
копчена оселедець - 125 р.
Приготування
Крем-сир змішуємо з тертим хріном, цедрою одного лимона і соком половинки. Зелену цибулю подрібнюємо і також додаємо до сирної суміші, не забувши про дрібці солі і перцю. Рибу відокремлюємо від шкіри і кісток і розминаємо з допомогою виделки. Додаємо шматочки копченої оселедця до сирної маси і ще раз гарненько вимішуємо. Перед подачею охолодити паштет в контейнері, накривши харчовою плівкою. Подаємо паштет з скибочкою обсмаженого хліба , коржем, або невеликими домашніми йоркширскими пудингами.
Рецепт паштету з оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати паштет з оселедця, перевіряємо рибу на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх з допомогою пінцета. Скориставшись гнучким і гострим ножем, знімаємо з рибу шкірку і ріжемо її на великі шматки. Яйця відварюємо круто.
Скориставшись блендером, або м'ясорубкою подрібнюємо рибне філе з яйцями, цибулею і вершковим маслом кімнатної температури. Готову страву за смаком приправляємо чорним перцем. Перед подачею паштет слід перекласти в контейнер і охолодити 10-12 годин.
Паштет з оселедця з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець очистити від нутрощів і промиваємо. Зрізаємо з риби плавники і голову, витягаємо хребет, а з отриманого філе видаляємо залишки кісток і шкіри. Якщо в рибі є молочко, то їх теж можна використовувати в рецепті.
Моркву відварюємо і натираємо на дрібній тертці. Філе оселедця пропускаємо через м'ясорубку разом з плавленим сиром і перемішуємо отриману масу з тертою морквою і м'яким вершковим маслом. Перед подачею паштет охолоджуємо в холодильнику.
Паштет з оселедця з маслом
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець чистимо від нутрощів. Натираємо рибу маслом, приправляємо сіллю і перцем, а потім кладемо на деко для випікання. Запікаємо оселедець при 180 градусах до повної готовності, після чого знімаємо м'якоть з кісток і остуджуємо. Кладемо рибне філе в блендер разом з вершковим маслом, чилі і нарізаною зеленою цибулею. Збиваємо паштет до однорідності, після чого додаємо лимонний сік за смаком. Перед подачею оселедцевий паштет слід охолодити 8-10 годин.
Якщо ви хочете, щоб готовий паштет залишався свіжим як можна довше, то перекладіть його в ємність з кераміки, пластику або скла, після чого залийте розтопленим вершковим маслом і поставте в холодильник. Завдяки герметичному шару масла паштет буде захищений від шкідливої дії кисню, а отже і від псування. До речі, якщо з шаром масло укласти нарізану зелень, цедру цитрусових, або ялівцеві ягоди, то такий паштет буде ще і гарно виглядати на святковому столі.
Як зробити паштет з копченої оселедця?
Інгредієнти:
Приготування
Крем-сир змішуємо з тертим хріном, цедрою одного лимона і соком половинки. Зелену цибулю подрібнюємо і також додаємо до сирної суміші, не забувши про дрібці солі і перцю. Рибу відокремлюємо від шкіри і кісток і розминаємо з допомогою виделки. Додаємо шматочки копченої оселедця до сирної маси і ще раз гарненько вимішуємо. Перед подачею охолодити паштет в контейнері, накривши харчовою плівкою. Подаємо паштет з скибочкою обсмаженого хліба , коржем, або невеликими домашніми йоркширскими пудингами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена оселедець
Смажена оселедець - смачна атлантична рибка, яку обожнюють багато. І щоб урізноманітнити ваш повсякденний раціон ми підібрали кілька оригінальних
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Рибний паштет
Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
М'ясний паштет
М'ясний паштет - це відмінна закуска, так і до сніданку він підійде відмінно. Приготувати його просто, а тому навіть самі зайняті господині зможуть