М'ясний паштет
Домашній м'ясний паштет, як відомо, набагато якісніше покупного, до того ж він дуже простий у приготуванні, а його універсальний смак сподобається кожному.
Готовий паштет можна подавати в холодному або гарячому вигляді, до святкового або буденного столу, в доповненні хліба або тарталеток, а також у складі начинок для пирогів або млинчиків.
Інгредієнти:
фарш свинячий - 200 г;
сало - 40 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
бренді - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
смужки бекону - 7-10 шт.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і підсмажити на вершковому маслі до м'якості, потім додаємо бренді і продовжуємо обжарку до золотистого кольору. За 30 секунд до готовності видавлюємо в сковороду зубчик часнику.
Свинячий фарш гарненько приправляємо, додаємо у нього яйце і додаємо цибулеву засмажку і м'яке вершкове масло. Щоб паштет був соковитіші, в нього слід додати перекручене сало, але якщо фарш сам по собі досить жирний, цей крок можна пропустити.
У форму для паштету (терен) викладаємо смужки бекону, в «кошику» з яких розміститься наш майбутній паштет. Террін накриваємо кришкою і ставимо на деко з водою, випікатися наш паштет буде при 180 градусах близько 2 години або до тих пір, поки м'ясна маса не стане відставати від стінок форми.
Далі на запечений паштетний хлібець ставиться гніт, і в такому положенні блюдо відправляється на добу в холодильник, після чого його можна нарізати на порційні шматки і подавати до столу.
Рецепт такого м'ясного паштету обов'язково стане у нагоді господиням, яким зазвичай не вистачає часу на тривалу підготовку.
Інгредієнти:
варена яловичина - 400 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
майонез - 3 ст. ложки;
сир твердий - 100 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед тим, як зробити м'ясний паштет, ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Варену яловичину перекручуємо на м'ясорубці і змішати з цибулевої засмажкою, дрібно натертим сиром, майонезом і м'яким вершковим маслом. Отриманий паштет повторно пропускаємо через м'ясорубку або ретельно подрібнюємо до пастоподібного стану з допомогою блендера.
Готовий паштет підійде як в якості самостійного блюда, так і як доповнення до випічки. Приємного апетиту!
Готовий паштет можна подавати в холодному або гарячому вигляді, до святкового або буденного столу, в доповненні хліба або тарталеток, а також у складі начинок для пирогів або млинчиків.
Паштет із свинини
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і підсмажити на вершковому маслі до м'якості, потім додаємо бренді і продовжуємо обжарку до золотистого кольору. За 30 секунд до готовності видавлюємо в сковороду зубчик часнику.
Свинячий фарш гарненько приправляємо, додаємо у нього яйце і додаємо цибулеву засмажку і м'яке вершкове масло. Щоб паштет був соковитіші, в нього слід додати перекручене сало, але якщо фарш сам по собі досить жирний, цей крок можна пропустити.
У форму для паштету (терен) викладаємо смужки бекону, в «кошику» з яких розміститься наш майбутній паштет. Террін накриваємо кришкою і ставимо на деко з водою, випікатися наш паштет буде при 180 градусах близько 2 години або до тих пір, поки м'ясна маса не стане відставати від стінок форми.
Далі на запечений паштетний хлібець ставиться гніт, і в такому положенні блюдо відправляється на добу в холодильник, після чого його можна нарізати на порційні шматки і подавати до столу.
Паштет з м'яса яловичини та сиру
Рецепт такого м'ясного паштету обов'язково стане у нагоді господиням, яким зазвичай не вистачає часу на тривалу підготовку.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити м'ясний паштет, ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
Варену яловичину перекручуємо на м'ясорубці і змішати з цибулевої засмажкою, дрібно натертим сиром, майонезом і м'яким вершковим маслом. Отриманий паштет повторно пропускаємо через м'ясорубку або ретельно подрібнюємо до пастоподібного стану з допомогою блендера.
Готовий паштет підійде як в якості самостійного блюда, так і як доповнення до випічки. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
Рибний паштет
Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
Паштет з качиної печінки рецепт
Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
Паштет на зиму
Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні
Паштет в мультиварці
Паштет, приготований в домашніх умовах, природно, смачніше і корисніше. А щоб справа йшла швидше, рекомендуємо використовувати для створення цієї