Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясний паштет

М'ясний паштет

17-03-2015, 19:25
3 856
М'ясний паштет
Домашній м'ясний паштет, як відомо, набагато якісніше покупного, до того ж він дуже простий у приготуванні, а його універсальний смак сподобається кожному.
Готовий паштет можна подавати в холодному або гарячому вигляді, до святкового або буденного столу, в доповненні хліба або тарталеток, а також у складі начинок для пирогів або млинчиків.

Паштет із свинини


Інгредієнти:

  • фарш свинячий - 200 г;

  • сало - 40 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • бренді - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • смужки бекону - 7-10 шт.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і підсмажити на вершковому маслі до м'якості, потім додаємо бренді і продовжуємо обжарку до золотистого кольору. За 30 секунд до готовності видавлюємо в сковороду зубчик часнику.
    Свинячий фарш гарненько приправляємо, додаємо у нього яйце і додаємо цибулеву засмажку і м'яке вершкове масло. Щоб паштет був соковитіші, в нього слід додати перекручене сало, але якщо фарш сам по собі досить жирний, цей крок можна пропустити.
    У форму для паштету (терен) викладаємо смужки бекону, в «кошику» з яких розміститься наш майбутній паштет. Террін накриваємо кришкою і ставимо на деко з водою, випікатися наш паштет буде при 180 градусах близько 2 години або до тих пір, поки м'ясна маса не стане відставати від стінок форми.
    Далі на запечений паштетний хлібець ставиться гніт, і в такому положенні блюдо відправляється на добу в холодильник, після чого його можна нарізати на порційні шматки і подавати до столу.

    Паштет з м'яса яловичини та сиру


    Рецепт такого м'ясного паштету обов'язково стане у нагоді господиням, яким зазвичай не вистачає часу на тривалу підготовку.
    Інгредієнти:

  • варена яловичина - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • сир твердий - 100 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.

  • М'ясний паштет

    Приготування
    Перед тим, як зробити м'ясний паштет, ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до м'якості на рослинному маслі.
    Варену яловичину перекручуємо на м'ясорубці і змішати з цибулевої засмажкою, дрібно натертим сиром, майонезом і м'яким вершковим маслом. Отриманий паштет повторно пропускаємо через м'ясорубку або ретельно подрібнюємо до пастоподібного стану з допомогою блендера.
    Готовий паштет підійде як в якості самостійного блюда, так і як доповнення до випічки. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з гусячої печінки
    Паштет з гусячої печінки
    Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    Рибний паштет
    Рибний паштет
    Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки рецепт
    Паштет з качиної печінки - справжній делікатес, який можна приготувати своїми руками. Ніжний, з насиченим смаком качиний паштет може стати родзинкою
    Паштет на зиму
    Паштет на зиму
    Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні
    Паштет в мультиварці
    Паштет в мультиварці
    Паштет, приготований в домашніх умовах, природно, смачніше і корисніше. А щоб справа йшла швидше, рекомендуємо використовувати для створення цієї