Галантин з індички
Галантин - давнє французьке блюдо, що готується на основі прокрученного м'яса, спецій і яєць. Фарш зазвичай акуратно спресовують і залишають до повного застигання. Готове блюдо нагадує на вигляд просту ковбасу, однак має більш багатим смаком. У цій статті ми приділимо увагу тому, як приготувати галантин з індички.
Інгредієнти:
індичка - 1 шт. (вагою 3-35 кг);
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
яловичина (м'якоть) - 500 г;
чебрець - 1-2 гілочки;
сіль, перець;
желатин - 20 г;
сухе біле вино - 1/3 ст.;
вершкове масло - 50 г;
фісташки, очищені і обсмажені - 1 ст.
Приготування
Дрібну тушку індички повністю очищаємо від кісток. Отриману шкіру і м'ясо залишаємо цілими, зрізуючи лише філе. М'ясо з ніжок також зрізаємо, але в даному рецепті не використовуємо.
Філе ріжемо великими шматками і пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і яловичиною. Готовий фарш приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо до м'яса 1 яйце і вмішуємо вершкове масло. Додаємо фісташки.
Шкіру з залишками м'яса натираємо сіллю і збризкуємо білим вином. Залишаємо промаринуватися, накривши плівкою, 20-30 хвилин.
Мариновану шкіру кладемо м'ясом догори на великий шматок плівки. У центр шкірної оболонки кладемо начинку з фаршу і звертаємо шкіру конвертом за допомогою плівки. Додатково обертаємо галантин вафельним рушником, і кладемо все в каструлю з водою. Варимо блюдо 40 хвилин, після чого дістаємо і кладемо під прес на 10 годин. Спресований галантин кладемо у форму і заливаємо розведеним желатином. Залишаємо страву в холодильнику до повного застигання желатину, а після подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе індички - 1 шт.;
ніжка індички - 1 шт.;
вершки (жирні) - 150 мл;
сіль, перець;
оливки;
желатин;
майонез.
Приготування
Філе індички надрізаємо не до кінця і відкриваємо на кшталт книжки. Відбиваємо отриманий пласт в рівномірний шар товщиною не більше 05 див. Солимо і перчимо.
Ніжку очищаємо від кістки і пропускаємо через м'ясорубку. Фарш змішуємо з вершками, сіллю, перцем і шматочками оливок. Викладаємо фарш в центр відбивною, розміщеної на аркуші плівки, і звертаємо ковбаскою. Варимо галантин 40-50 хвилин на слабкому вогні (без кипіння).
Желатин замочуємо згідно інструкції і змішуємо з домашнім майонезом . Готовою сумішшю змащуємо галантин і даємо йому повністю охолонути перед подачею.
Рецепт галантина з індички
Інгредієнти:
Приготування
Дрібну тушку індички повністю очищаємо від кісток. Отриману шкіру і м'ясо залишаємо цілими, зрізуючи лише філе. М'ясо з ніжок також зрізаємо, але в даному рецепті не використовуємо.
Філе ріжемо великими шматками і пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і яловичиною. Готовий фарш приправляємо сіллю, перцем і чебрецем. Додаємо до м'яса 1 яйце і вмішуємо вершкове масло. Додаємо фісташки.
Шкіру з залишками м'яса натираємо сіллю і збризкуємо білим вином. Залишаємо промаринуватися, накривши плівкою, 20-30 хвилин.
Мариновану шкіру кладемо м'ясом догори на великий шматок плівки. У центр шкірної оболонки кладемо начинку з фаршу і звертаємо шкіру конвертом за допомогою плівки. Додатково обертаємо галантин вафельним рушником, і кладемо все в каструлю з водою. Варимо блюдо 40 хвилин, після чого дістаємо і кладемо під прес на 10 годин. Спресований галантин кладемо у форму і заливаємо розведеним желатином. Залишаємо страву в холодильнику до повного застигання желатину, а після подаємо до столу.
Рецепт приготування галантина з індички
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички надрізаємо не до кінця і відкриваємо на кшталт книжки. Відбиваємо отриманий пласт в рівномірний шар товщиною не більше 05 див. Солимо і перчимо.
Ніжку очищаємо від кістки і пропускаємо через м'ясорубку. Фарш змішуємо з вершками, сіллю, перцем і шматочками оливок. Викладаємо фарш в центр відбивною, розміщеної на аркуші плівки, і звертаємо ковбаскою. Варимо галантин 40-50 хвилин на слабкому вогні (без кипіння).
Желатин замочуємо згідно інструкції і змішуємо з домашнім майонезом . Готовою сумішшю змащуємо галантин і даємо йому повністю охолонути перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Галантин з курки в мультиварці
Галантин - це блюдо схоже на наше холодець, адже в кінці приготування його обов'язкове заливають тонким шаром желатину. І сьогодні мова піде про
Галантин з курки
Галантин - страва дуже незвичне для нашого столу, по суті, це желе з курячого м'яса. А ось для французької кухні галантин - традиційне кушание, яке
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова
Галантин з качки
Галантин - традиційна страва французької кухні, яке звичайно готується з білого м'яса, найчастіше птахи. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти