Галантин з качки
Галантин - традиційна страва французької кухні, приготовлене з білого м'яса, найчастіше птахи. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів галантина з качки, який чудово прикрасить ваш стіл.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
шпинат - 300 г;
морква - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
хліб - 2 скибочки;
сметана - 2 ст. ложки;
молоко - 05 склянки;
аджика - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати галантин з качки. Підготовлену тушку надрізаємо акуратно по спинці, знімаємо разом з крильцями і ніжками шкіру. М'якоть відокремлюємо від кісток і разом з замоченим в молоці хлібом перекручуємо через м'ясорубку.
Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо дрібно нашатковані варені яйця, нарізану кубиками варену моркву, шпинат і перемішуємо. Отриману масу викладаємо на шкіру, краї з'єднайте і зашиваємо, надаючи форму рулету. Фаршировану качку натираємо сіллю, укладаємо на деко спинкою вниз, змащуємо сметаною, перемішаною з аджикою, і обсмажуємо в духовці при 240 градусах до утворення апетитною скоринки.
Потім зменшуємо вогонь, доводимо птицю до готовності, а потім охолоджуємо. При подачі на стіл, нитки видаляємо, тушку розрізаємо на порції і викладаємо на блюдо. Подаємо галантин з скибками житнього хліба, прикрасивши зеленню петрушки.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
курага, чорнослив - за бажанням;
фісташки - жменя;
вино - 50 мл;
спеції.
Приготування
З качки акуратно знімаємо шкірку, намагаючись не пошкодити її, і кладемо в миску. Потім заливаємо сумішшю води і мускату, приготовленої в пропорції 1:1 на весь той час, поки будемо готувати фарш. М'ясо з птиці перекручуємо через м'ясорубку і підсолюємо за смаком. Фісташки очистити, крупно рубаємо, чорнослив і курагу промиваємо, розрізаємо на четвертинки й додаємо всі сухофрукти в качиний фарш. Приправляємо масу улюбленими приправами і гарненько перемішуємо.
Тепер заповнюємо цією сумішшю замариновану шкіру, рівномірно розподіляючи її всередині. Всі отвори і розриви зашиваємо ниткою, або складаємо туго дерев'яними зубочистками. Качечку підсолюємо, викладаємо в рукав для запікання, кладемо у форму або на широкий деко і відправляємо запікатися на 15 години в духовку при температурі 200 градусів. Готовий галантин охолоджуємо, звільняємо від ниток і зубочисток, нарізаємо на шматочки і подаємо в якості холодної закуски.
Галантин з качки з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати галантин з качки. Підготовлену тушку надрізаємо акуратно по спинці, знімаємо разом з крильцями і ніжками шкіру. М'якоть відокремлюємо від кісток і разом з замоченим в молоці хлібом перекручуємо через м'ясорубку.
Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо дрібно нашатковані варені яйця, нарізану кубиками варену моркву, шпинат і перемішуємо. Отриману масу викладаємо на шкіру, краї з'єднайте і зашиваємо, надаючи форму рулету. Фаршировану качку натираємо сіллю, укладаємо на деко спинкою вниз, змащуємо сметаною, перемішаною з аджикою, і обсмажуємо в духовці при 240 градусах до утворення апетитною скоринки.
Потім зменшуємо вогонь, доводимо птицю до готовності, а потім охолоджуємо. При подачі на стіл, нитки видаляємо, тушку розрізаємо на порції і викладаємо на блюдо. Подаємо галантин з скибками житнього хліба, прикрасивши зеленню петрушки.
Галантин з качки з фісташками
Інгредієнти:
Приготування
З качки акуратно знімаємо шкірку, намагаючись не пошкодити її, і кладемо в миску. Потім заливаємо сумішшю води і мускату, приготовленої в пропорції 1:1 на весь той час, поки будемо готувати фарш. М'ясо з птиці перекручуємо через м'ясорубку і підсолюємо за смаком. Фісташки очистити, крупно рубаємо, чорнослив і курагу промиваємо, розрізаємо на четвертинки й додаємо всі сухофрукти в качиний фарш. Приправляємо масу улюбленими приправами і гарненько перемішуємо.
Тепер заповнюємо цією сумішшю замариновану шкіру, рівномірно розподіляючи її всередині. Всі отвори і розриви зашиваємо ниткою, або складаємо туго дерев'яними зубочистками. Качечку підсолюємо, викладаємо в рукав для запікання, кладемо у форму або на широкий деко і відправляємо запікатися на 15 години в духовку при температурі 200 градусів. Готовий галантин охолоджуємо, звільняємо від ниток і зубочисток, нарізаємо на шматочки і подаємо в якості холодної закуски.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
Галантин з курки в мультиварці
Галантин - це блюдо схоже на наше холодець, адже в кінці приготування його обов'язкове заливають тонким шаром желатину. І сьогодні мова піде про
Галантин з індички
Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна
Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова