Галантин - традиційна страва французької кухні, приготовлене з білого м'яса, найчастіше птахи. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів галантина з качки, який чудово прикрасить ваш стіл.
Галантин з качки з овочами
Інгредієнти: качка - 1 шт.; шпинат - 300 г; морква - 1 шт.; яйце - 2 шт.; хліб - 2 скибочки; сметана - 2 ст. ложки; молоко - 05 склянки; аджика - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати галантин з качки. Підготовлену тушку надрізаємо акуратно по спинці, знімаємо разом з крильцями і ніжками шкіру. М'якоть відокремлюємо від кісток і разом з замоченим в молоці хлібом перекручуємо через м'ясорубку.
Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо дрібно нашатковані варені яйця, нарізану кубиками варену моркву, шпинат і перемішуємо. Отриману масу викладаємо на шкіру, краї з'єднайте і зашиваємо, надаючи форму рулету. Фаршировану качку натираємо сіллю, укладаємо на деко спинкою вниз, змащуємо сметаною, перемішаною з аджикою, і обсмажуємо в духовці при 240 градусах до утворення апетитною скоринки.
Потім зменшуємо вогонь, доводимо птицю до готовності, а потім охолоджуємо. При подачі на стіл, нитки видаляємо, тушку розрізаємо на порції і викладаємо на блюдо. Подаємо галантин з скибками житнього хліба, прикрасивши зеленню петрушки.
Галантин з качки з фісташками
Інгредієнти: качка - 1 шт.; курага, чорнослив - за бажанням; фісташки - жменя; вино - 50 мл; спеції. Приготування З качки акуратно знімаємо шкірку, намагаючись не пошкодити її, і кладемо в миску. Потім заливаємо сумішшю води і мускату, приготовленої в пропорції 1:1 на весь той час, поки будемо готувати фарш. М'ясо з птиці перекручуємо через м'ясорубку і підсолюємо за смаком. Фісташки очистити, крупно рубаємо, чорнослив і курагу промиваємо, розрізаємо на четвертинки й додаємо всі сухофрукти в качиний фарш. Приправляємо масу улюбленими приправами і гарненько
перемішуємо.
Тепер заповнюємо цією сумішшю замариновану шкіру, рівномірно розподіляючи її всередині. Всі отвори і розриви зашиваємо ниткою, або складаємо туго дерев'яними зубочистками. Качечку підсолюємо, викладаємо в рукав для запікання, кладемо у форму або на широкий деко і відправляємо запікатися на 15 години в духовку при температурі 200 градусів. Готовий галантин охолоджуємо, звільняємо від ниток і зубочисток, нарізаємо на шматочки і подаємо в якості холодної закуски.