Вернуться назад Распечатать

Галантин з качки

Галантин з качки
Галантин - традиційна страва французької кухні, приготовлене з білого м'яса, найчастіше птахи. Сьогодні ми розповімо вам декілька рецептів галантина з качки, який чудово прикрасить ваш стіл.

Галантин з качки з овочами


Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • шпинат - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • хліб - 2 скибочки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • молоко - 05 склянки;

  • аджика - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати галантин з качки. Підготовлену тушку надрізаємо акуратно по спинці, знімаємо разом з крильцями і ніжками шкіру. М'якоть відокремлюємо від кісток і разом з замоченим в молоці хлібом перекручуємо через м'ясорубку.
    Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо, додаємо дрібно нашатковані варені яйця, нарізану кубиками варену моркву, шпинат і перемішуємо. Отриману масу викладаємо на шкіру, краї з'єднайте і зашиваємо, надаючи форму рулету. Фаршировану качку натираємо сіллю, укладаємо на деко спинкою вниз, змащуємо сметаною, перемішаною з аджикою, і обсмажуємо в духовці при 240 градусах до утворення апетитною скоринки.
    Потім зменшуємо вогонь, доводимо птицю до готовності, а потім охолоджуємо. При подачі на стіл, нитки видаляємо, тушку розрізаємо на порції і викладаємо на блюдо. Подаємо галантин з скибками житнього хліба, прикрасивши зеленню петрушки.

    Галантин з качки з фісташками


    Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • курага, чорнослив - за бажанням;

  • фісташки - жменя;

  • вино - 50 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    З качки акуратно знімаємо шкірку, намагаючись не пошкодити її, і кладемо в миску. Потім заливаємо сумішшю води і мускату, приготовленої в пропорції 1:1 на весь той час, поки будемо готувати фарш. М'ясо з птиці перекручуємо через м'ясорубку і підсолюємо за смаком. Фісташки очистити, крупно рубаємо, чорнослив і курагу промиваємо, розрізаємо на четвертинки й додаємо всі сухофрукти в качиний фарш. Приправляємо масу улюбленими приправами і гарненько
    Галантин з качки
    перемішуємо.
    Тепер заповнюємо цією сумішшю замариновану шкіру, рівномірно розподіляючи її всередині. Всі отвори і розриви зашиваємо ниткою, або складаємо туго дерев'яними зубочистками. Качечку підсолюємо, викладаємо в рукав для запікання, кладемо у форму або на широкий деко і відправляємо запікатися на 15 години в духовку при температурі 200 градусів. Готовий галантин охолоджуємо, звільняємо від ниток і зубочисток, нарізаємо на шматочки і подаємо в якості холодної закуски.