Галантин з курки в мультиварці
Галантин можна віднести до однієї з різновидів заливних страв, адже з перекладу з французької «галантин» означає «желе». Таку назву блюдо отримало неспроста, адже готовий галантин, в класичній версії, на останніх етапах готування заливаємо тонким шаром желатину.
Сьогодні ми навчимося того, як приготувати галантин з курки в мультиварці.
Інгредієнти:
курка - 1 тушка;
сухе біле вино - 80 мл;
свинина (м'якоть) - 400 г;
фісташки - 1 жменя;
чебрець - 1 гілочка;
сіль, перець - за смаком;
вершки - 100 мл;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
желатин.
Приготування
Курку моєму і знімаємо шкіру з тушки. Бажано зробити це одним єдиним пластом (так, для цього знадобиться особлива вправність). Шкіру солимо, перчимо і збризкуємо вином. Зрізаємо м'ясо з кісток. Заливаємо кістки холодною водою і варимо з них бульйон близько 15-2 годин.
Тим часом м'ясо нарізаємо кубиками і пропускаємо через м'ясорубку з шматочками свинини. Фарш приправляємо сіллю і перцем, додаємо фісташки. У мисочці збиваємо з вершками 1 яйце і борошно. Вливаємо вершки до фаршу.
Курячу шкіру кладемо на плівку, а в центрі розміщуємо фарш. Обертаємо шкіру ковбаскою навколо фаршу і туго скачуємо.
Курячий бульйон переливаємо в каструлю (якщо ви готували його не в ній). Включаємо режим «Варка» і кладемо в чашу мультиварки галантин. Щоб пінка не прикипіла до дна чаші, попередньо оберніть ковбаску галантина марлею, або вафельним рушником. Варимо галантин в мультвиарке 40 хвилин, після чого прямо в плівці даємо повністю охолонути.
Желатин розвести, згідно інструкції на упаковці. За допомогою кулінарної кисті змащуємо поверхню галантина желатиновим розчином (само собою, плівку перед цим слід зняти). Процедуру змазування повторюємо в залежності від того, наскільки товстим шаром желатину ви бажаєте покрити ваш галантин.
Сьогодні ми навчимося того, як приготувати галантин з курки в мультиварці.
Галантин з курки з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Курку моєму і знімаємо шкіру з тушки. Бажано зробити це одним єдиним пластом (так, для цього знадобиться особлива вправність). Шкіру солимо, перчимо і збризкуємо вином. Зрізаємо м'ясо з кісток. Заливаємо кістки холодною водою і варимо з них бульйон близько 15-2 годин.
Тим часом м'ясо нарізаємо кубиками і пропускаємо через м'ясорубку з шматочками свинини. Фарш приправляємо сіллю і перцем, додаємо фісташки. У мисочці збиваємо з вершками 1 яйце і борошно. Вливаємо вершки до фаршу.
Курячу шкіру кладемо на плівку, а в центрі розміщуємо фарш. Обертаємо шкіру ковбаскою навколо фаршу і туго скачуємо.
Курячий бульйон переливаємо в каструлю (якщо ви готували його не в ній). Включаємо режим «Варка» і кладемо в чашу мультиварки галантин. Щоб пінка не прикипіла до дна чаші, попередньо оберніть ковбаску галантина марлею, або вафельним рушником. Варимо галантин в мультвиарке 40 хвилин, після чого прямо в плівці даємо повністю охолонути.
Желатин розвести, згідно інструкції на упаковці. За допомогою кулінарної кисті змащуємо поверхню галантина желатиновим розчином (само собою, плівку перед цим слід зняти). Процедуру змазування повторюємо в залежності від того, наскільки товстим шаром желатину ви бажаєте покрити ваш галантин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча шинка
Куряча шинка власного приготування - це ще одне блюдо, що дозволяє ситно і корисно нагодувати свою сім'ю. Домашня шинка готується не просто, але
Галантин з курки
Галантин - страва дуже незвичне для нашого столу, по суті, це желе з курячого м'яса. А ось для французької кухні галантин - традиційне кушание, яке
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Галантин з індички
Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна
Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова
Галантин з качки
Галантин - традиційна страва французької кухні, яке звичайно готується з білого м'яса, найчастіше птахи. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти