Галантин можна віднести до однієї з різновидів заливних страв, адже з перекладу з французької «галантин» означає «желе». Таку назву блюдо отримало неспроста, адже готовий галантин, в класичній версії, на останніх етапах готування заливаємо тонким шаром желатину.
Сьогодні ми навчимося того, як приготувати галантин з курки в мультиварці.
Галантин з курки з яловичиною
Інгредієнти: курка - 1 тушка; сухе біле вино - 80 мл; свинина (м'якоть) - 400 г; фісташки - 1 жменя; чебрець - 1 гілочка; сіль, перець - за смаком; вершки - 100 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; желатин. Приготування Курку моєму і знімаємо шкіру з тушки. Бажано зробити це одним єдиним пластом (так, для цього знадобиться особлива вправність). Шкіру солимо, перчимо і збризкуємо вином. Зрізаємо м'ясо з кісток. Заливаємо кістки холодною водою і варимо з них бульйон близько 15-2 годин.
Тим часом м'ясо нарізаємо кубиками і пропускаємо через м'ясорубку з шматочками свинини. Фарш приправляємо сіллю і перцем, додаємо фісташки. У мисочці збиваємо з вершками 1 яйце і борошно. Вливаємо вершки до фаршу.
Курячу шкіру кладемо на плівку, а в центрі розміщуємо фарш. Обертаємо шкіру ковбаскою навколо фаршу і туго скачуємо.
Курячий бульйон переливаємо в каструлю (якщо ви готували його
не в ній). Включаємо режим «Варка» і кладемо в чашу мультиварки галантин. Щоб пінка не прикипіла до дна чаші, попередньо оберніть ковбаску галантина марлею, або вафельним рушником. Варимо галантин в мультвиарке 40 хвилин, після чого прямо в плівці даємо повністю охолонути.
Желатин розвести, згідно інструкції на упаковці. За допомогою кулінарної кисті змащуємо поверхню галантина желатиновим розчином (само собою, плівку перед цим слід зняти). Процедуру змазування повторюємо в залежності від того, наскільки товстим шаром желатину ви бажаєте покрити ваш галантин.