Вернуться назад Распечатать

Галантин з курки в мультиварці

Галантин з курки в мультиварці
Галантин можна віднести до однієї з різновидів заливних страв, адже з перекладу з французької «галантин» означає «желе». Таку назву блюдо отримало неспроста, адже готовий галантин, в класичній версії, на останніх етапах готування заливаємо тонким шаром желатину.
Сьогодні ми навчимося того, як приготувати галантин з курки в мультиварці.

Галантин з курки з яловичиною


Інгредієнти:

  • курка - 1 тушка;

  • сухе біле вино - 80 мл;

  • свинина (м'якоть) - 400 г;

  • фісташки - 1 жменя;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершки - 100 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • желатин.


  • Приготування
    Курку моєму і знімаємо шкіру з тушки. Бажано зробити це одним єдиним пластом (так, для цього знадобиться особлива вправність). Шкіру солимо, перчимо і збризкуємо вином. Зрізаємо м'ясо з кісток. Заливаємо кістки холодною водою і варимо з них бульйон близько 15-2 годин.
    Тим часом м'ясо нарізаємо кубиками і пропускаємо через м'ясорубку з шматочками свинини. Фарш приправляємо сіллю і перцем, додаємо фісташки. У мисочці збиваємо з вершками 1 яйце і борошно. Вливаємо вершки до фаршу.
    Курячу шкіру кладемо на плівку, а в центрі розміщуємо фарш. Обертаємо шкіру ковбаскою навколо фаршу і туго скачуємо.
    Курячий бульйон переливаємо в каструлю (якщо ви готували його
    Галантин з курки в мультиварці
    не в ній). Включаємо режим «Варка» і кладемо в чашу мультиварки галантин. Щоб пінка не прикипіла до дна чаші, попередньо оберніть ковбаску галантина марлею, або вафельним рушником. Варимо галантин в мультвиарке 40 хвилин, після чого прямо в плівці даємо повністю охолонути.
    Желатин розвести, згідно інструкції на упаковці. За допомогою кулінарної кисті змащуємо поверхню галантина желатиновим розчином (само собою, плівку перед цим слід зняти). Процедуру змазування повторюємо в залежності від того, наскільки товстим шаром желатину ви бажаєте покрити ваш галантин.