Галантин з курки

Як приготувати галантин?
Зрозуміло, приготування галантина вимагає певних зусиль і витрат часу, однак процес не так складний, як може здатися на перший погляд. Галантин з курки повинен виглядати красиво на розрізі, тому може бути приготований з грибами, зі спаржею, з абрикосами і багатьма іншими продуктами, поєднуються за смаком і колірним відтінкам з курячим м'ясом.
Отже, готуємо галантин. Рецепт не дуже простий, проте страва коштує витраченого часу.
Інгредієнти:
Приготування:
Як приготувати галантин з курки? Перший етап - підготовка шкіри курки. Видалимо частина крилець по другому суглобу гострим ножем. Зробимо розріз біля основи ніжок, до кісток прорізаючи шкіру. Повернемо курку грудкою вниз і зробимо надріз на шкірі від шиї до хвоста. Акуратно знімемо шкіру, намагаючись не пошкодити, підрізаючи ножем сполучну тканину між м'ясом і шкірою. Коли дійдемо до крилець і ніжок, проштовхнемо їх всередину, ніби знімаємо тісний одяг. У вас повинен вийти пласт шкіри з чотирма отворами. Підріжемо його, формуючи прямокутник. Вистелем невелике деко харчовою плівкою і викладемо на неї курячу шкіру вниз зовнішньою стороною. Розправимо і помістимо деко з шкірою в морозильну камеру хвилин на 15.
Готуємо начинку
Курячу м'якоть знімемо з кісток, видалимо сухожилля. З кісток із залишками м'яса приготуємо бульйон (у невеликій кількості). Виріжемо філе так, щоб не пошкодити рівні шматки. З іншого м'яса зробимо фарш. Загорніть м'ясо в харчову плівку і помістимо в холодильник до приготування. Злегка підсолимо і поперчити філе. На сковороду з розпеченою олією викладемо грудки і обсмажимо їх з обох боків до золотистого відтінку на середньо-сильному вогні. Знімемо з сковороди і остудимо. Покладемо в ту ж сковороду дрібно посічені цибулю і часник. Обсмажимо до легкої прозорості. Додамо мадеру і перемішаємо. Упарим до половини об'єму рідини і перекладемо масу в миску. Залишилося червоне м'ясо, зрізане з курки (все, що не філе) разом з печінкою і нарізаним кубиками шпигом пропустимо через м'ясорубку. Перекладемо фарш в чашу міксера, додамо вершки, яєчні білки, підсолимо, поперчити, додамо прянощів і цибульно-часникову масу, перемішати все міксером до відносно однорідної текстури. Додамо фісташки, гриби і перемішаємо не збиваючи.
Збираємо галантин
Відріжемо шматок медичної марлі приблизно 40 на 60 див. Викладемо на нього курячу шкіру вниз зовнішньою стороною. У центр викладемо половину фаршу у формі прямокутника (приблизно 10 на 20 см). Зверху викладемо обсмажені курячі грудки і наступний шар -

Рекомендуємо добрі рецепти

Курка в горщику
Хочете здивувати гостей незвичним, надзвичайно смачним блюдом, але фінанси не дозволяють закупитися занадто дорогими продуктами? Це не страшно!

Галантин з курки в мультиварці
Галантин - це блюдо схоже на наше холодець, адже в кінці приготування його обов'язкове заливають тонким шаром желатину. І сьогодні мова піде про

Салат Нісуаз
Салат Нісуаз, як можна зрозуміти з його назви, родом з Ніцци. Втім, сьогодні його можна зустріти в ресторанах всього світу, цей салат дуже

Галантин з індички
Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна

Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова

Галантин з качки
Галантин - традиційна страва французької кухні, яке звичайно готується з білого м'яса, найчастіше птахи. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти