Салат Нісуаз

Як готують салат Нісуаз?
Існує безліч варіантів приготування цієї страви. Думки кулінарних експертів щодо класичної рецептури салату Нісуаз розходяться. Його часто готують з зеленими бобовими (молода стручкова квасоля, горох). До складу салату Нісуаз " можуть входити тунець (дуже смачний варіант) латук, каперси, цибуля, огірок, артишоки, солодкий перець, зварені круто яйця. Іноді в «Нісуаз» кладуть навіть варену картоплю, хоча багато кухарі-професіонали відкидають такий підхід.
Секрет салату - заправка
Заправку для салату, або спеціальний соус «Нісуаз» готувати нескладно: у класичному варіанті в заправку входять олія, оцет, сіль і перець.
Інгредієнти:
Приготування:
Процес простий: треба всього лише змішати оливкову олію з винним або бальзамічним оцтом, додати зовсім трохи перцю і трохи присолити. Часто для додання особливого смаку в соус додають гострий перець різних видів, діжонську гірчицю, пахучі прованські трави, часник, цукор.
Нісуаз з тунцем
Інгредієнти:
Приготування:
Помідори наріжемо довільно, солодкий перець - короткою соломкою, огірки - вздовж, а потім - недовгими смужками. Анчоуси подрібнимо довільно. Маслини разрежем - кожну на 3 частини - кружечками. Порей - теж кружечками, цибулю - короткою соломкою. Шматочки тунця розімніть виделкою. Відваримо перепелині яйця, остудимо і разрежем кожне навпіл. Приготуємо заливку: змішуємо олію з винним оцтом і дижонской гірчицею, додати каперси, нарізану зелень, подрібнений часник. Можна збити все блендером, але бажано, щоб суміш була не зовсім однорідною. Принадність заправки в її неоднорідної консистенції. Викладемо на сервірувальне блюдо листя зеленого салату, а зверху - овочеву суміш. Змішаємо в салатниці всі підготовлені інгредієнти.
Рясно поллємо салат заправкою. Прикрасимо листочками базиліку. Добре подати до салату Нісуаз легке столове вино, біле або краще

«Нісуаз а ля рюс»
Зрозуміло, можна приготувати салат Нісуаз з кількою, замінюючи останню анчоуси, проте слід зауважити, що заміна автентичних інгредієнтів на доступні деяким чином видозмінює страву, а тому такі варіанти вже неможливо вважати класичними або традиційними. Крім того, кілька і анчоус - безумовно різні продукти і, відповідно, володіють різними смаками. Тому варіант салату Нісуаз з кількою отримав додаткове позначення - салат в російському варіанті.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Печінка тріски з рисом»
Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми

Кіш лорен
Кіш лорен - класичний французький пиріг. Завдяки своєму чудовому смаку це блюдо стало відоме у всьому світі, і сьогодні мало хто пам'ятає, що саме

Французький салат з м'ясом
Французький м'ясний салат - досить широке поняття, воно включає в себе кілька рецептів. Незмінними залишаються два компоненти - заправка з оливкового