Кіш лорен
Кіш лорен - вельми популярний у Франції (та й в інших країнах) відкритий пиріг. Традиція приготування відбувається Лотарингії. У класичному варіанті кіш лорен готують з беконом, хоча згодом поширилися й інші варіанти начинок. Начинки можуть варіювати від м'ясних, грибних і рибних до легких овочевих, фруктових, або з суміші зелені. Основу цього пирога роблять з пісочного тіста (а іноді - з листкового).
Інгредієнти для тіста:
150 г пшеничного борошна в/с;
50 г натурального вершкового масла;
1 куряче яйце;
1 щіпка солі;
трохи води (скільки візьме тісто).
Для начинки:
100 г бекону або шинки;
250 мл вершків;
2-3 яйця;
25 г вершкового масла;
сіль;
перець чорний мелений.
Приготування:
Перемішати в мисці борошно, яйце, сіль і шматочки м'якого масла. Потроху додаючи обов'язково крижану воду, замісимо тісто. Промесим його до однорідності і залишимо поки в прохолодному місці (не в холодильнику, але не в морозильному відділенні). Бекон наріжемо дрібними кубиками або короткою соломкою і обсмажимо до красивого відтінку. Взобьем вершки, обережно додамо яйця, підсолимо і поперчимо. Розкотимо тісто в нетонкий лист і простелем їм невелику форму (краї тіста повинні бути трохи вище бортів форми). Наколем тісто виделкою в декількох місцях, покриємо пергаментним папером або фольгою і заповнимо вантажем (наприклад, горохом). Будемо випікати основу в розігрітій до 200-220?С духовій шафі протягом 10-15 хвилин. Знімемо папір з вантажем і повернемо форму в духовку ще хвилини на 4. На основу пирога викладемо рівномірно шматочки обсмаженого бекону. Зверху все заллємо збитою вершково-яєчною сумішшю. Ставимо форму в духовку і випікаємо кіш лорен при температурі 180-190?С протягом 30 хвилин. Пиріг повинен вийти рум'яним і апетитним. Добре подавати кіш лорен до столу з зеленим салатом. Інколи готують кіш лорен з цибулею і беконом - так теж виходить смачно. Зрозуміло, цибулю необхідно очистити, дрібно нарізати, протушкувати на олії і змішати з шматочками бекону. Така начинка для кіша теж хороша.
Можна готувати кіш лорен з рибою. Для цього використовують рибу різних видів. Думається, кіш лорен з лососем буде дуже доречний на недільному або святковому столі. Такий вишуканий пиріг, безумовно, сподобається вашим домашнім і гостям.
Інгредієнти для начинки:
300 г філе риби лососевої;
250 г печериць (киш лорен з грибами досить смачний);
пів-лимона;
чайна ложка коньяку;
3 курячих яйця;
стакан натуральних вершків;
перець чорний мелений.
Приготування:
Пісочне тісто готуємо, як зазначено в попередньому рецепті і поміщаємо щоб підійшло на холод. Філе лосося наріжемо дрібними кубиками або короткою соломкою. Також подрібнити промиті і обсушені печериці, збризніть лимонним соком, щоб не потемніли. Спассеруем гриби на олії в сковороді і злегка протушкуйте (можна з подрібненою цибулею). Трохи остудимо і змішаємо з шматочками риби. Змастимо форму вершковим маслом. Розкотимо тісто в не надто тонкий лист і простелем їм форму так, щоб краї виступали за борти. Випечемо корж в духовій шафі як зазначено в попередньому рецепті і викладемо начинку зверху. Взобьем яйця з вершками, дрібкою солі і перцем, додамо ложку коньяку. Рівномірно заллємо кіш цієї заливкою. Випікаємо в розігрітій до середньої температури духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Подаємо на стіл гарячим.
Можна приготувати кіш лорен з куркою або індичкою. У цьому варіанті замість рибного філе ми беремо відварне куряче або індиче філе, можна поєднувати його з цибульно-грибний пассеровкой і відвареної броколі. Замість вершків можна використовувати сметану. Якщо за 5 хвилин до готовності присипати кіш лорен тертим твердим сиром, він буде ще смачніше.
Класичний рецепт
Інгредієнти для тіста:
Приготування:
Перемішати в мисці борошно, яйце, сіль і шматочки м'якого масла. Потроху додаючи обов'язково крижану воду, замісимо тісто. Промесим його до однорідності і залишимо поки в прохолодному місці (не в холодильнику, але не в морозильному відділенні). Бекон наріжемо дрібними кубиками або короткою соломкою і обсмажимо до красивого відтінку. Взобьем вершки, обережно додамо яйця, підсолимо і поперчимо. Розкотимо тісто в нетонкий лист і простелем їм невелику форму (краї тіста повинні бути трохи вище бортів форми). Наколем тісто виделкою в декількох місцях, покриємо пергаментним папером або фольгою і заповнимо вантажем (наприклад, горохом). Будемо випікати основу в розігрітій до 200-220?С духовій шафі протягом 10-15 хвилин. Знімемо папір з вантажем і повернемо форму в духовку ще хвилини на 4. На основу пирога викладемо рівномірно шматочки обсмаженого бекону. Зверху все заллємо збитою вершково-яєчною сумішшю. Ставимо форму в духовку і випікаємо кіш лорен при температурі 180-190?С протягом 30 хвилин. Пиріг повинен вийти рум'яним і апетитним. Добре подавати кіш лорен до столу з зеленим салатом. Інколи готують кіш лорен з цибулею і беконом - так теж виходить смачно. Зрозуміло, цибулю необхідно очистити, дрібно нарізати, протушкувати на олії і змішати з шматочками бекону. Така начинка для кіша теж хороша.
Рибний кіш
Можна готувати кіш лорен з рибою. Для цього використовують рибу різних видів. Думається, кіш лорен з лососем буде дуже доречний на недільному або святковому столі. Такий вишуканий пиріг, безумовно, сподобається вашим домашнім і гостям.
Інгредієнти для начинки:
Приготування:
Пісочне тісто готуємо, як зазначено в попередньому рецепті і поміщаємо щоб підійшло на холод. Філе лосося наріжемо дрібними кубиками або короткою соломкою. Також подрібнити промиті і обсушені печериці, збризніть лимонним соком, щоб не потемніли. Спассеруем гриби на олії в сковороді і злегка протушкуйте (можна з подрібненою цибулею). Трохи остудимо і змішаємо з шматочками риби. Змастимо форму вершковим маслом. Розкотимо тісто в не надто тонкий лист і простелем їм форму так, щоб краї виступали за борти. Випечемо корж в духовій шафі як зазначено в попередньому рецепті і викладемо начинку зверху. Взобьем яйця з вершками, дрібкою солі і перцем, додамо ложку коньяку. Рівномірно заллємо кіш цієї заливкою. Випікаємо в розігрітій до середньої температури духовій шафі протягом 25-30 хвилин. Подаємо на стіл гарячим.
Кіш з м'ясом птиці
Можна приготувати кіш лорен з куркою або індичкою. У цьому варіанті замість рибного філе ми беремо відварне куряче або індиче філе, можна поєднувати його з цибульно-грибний пассеровкой і відвареної броколі. Замість вершків можна використовувати сметану. Якщо за 5 хвилин до готовності присипати кіш лорен тертим твердим сиром, він буде ще смачніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розтягаї з рибою
Розтягаї - традиційне російське блюдо, яке представляє собою пиріг з рибою. Правда, від звичайного пирога розтягаї відрізняються невеликим отвором
Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг прийнято вважати традиційним американським стравою - там його завжди печуть на День подяки. Ми ж можемо порадувати сім'ю таким
Рецепт грушевого пирога
Грушевий пиріг дуже смачний, нескладний і не зовсім звичайний десерт. Погодьтеся, груші - це щось більш оригінальне, ніж звична шарлотка або манник.
Кіш - рецепт
Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти
Кіш з грибами
Кіш - це смачна французька випічка. Він являє собою відкритий пиріг з листкового тіста з начинкою-заливкою. Варіанти начинки можуть бути
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали