Гарбузовий пиріг
Їстівні сорти гарбузів - це чудові плоди, у яких міститься безліч дуже корисних речовин. З гарбуза можна готувати різні дуже смачні страви, в тому числі і гарбузовий пиріг. Смачний, солодкий гарбузовий пиріг зазвичай дуже подобається і дітям і дорослим. Приготувати смачний гарбузовий пиріг нескладно, достатньо більш або менш точно слідувати рецептом.
Американський пиріг
Американський гарбузовий пиріг звичайно готують на День Подяки.
Інгредієнти:
для тіста:
15 склянки борошна пшеничного;
100-130 г натурального вершкового масла;
жовток 1 курячого яйця;
щіпка солі.
Для начинки:
близько 1 кг м'якоті гарбуза;
2 курячих яйця;
5-6 столових ложок цукру-піску;
1 склянка вершків;
сухі прянощі (мелений червоний гострий перець, кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир, ваніль, шафран);
цукрова пудра або кленовий сироп.
Приготування:
Як приготувати пиріг з гарбузом? Просеем борошно в глибоку миску і трохи підсолимо. Додамо розм'якшене вершкове масло, яєчний жовток і 1-2 ложки холодної води. Ретельно, але недовго вимесим тісто (добре використовувати міксер). Скачаємо тісто в кулю, покладемо в миску, накриємо і помістимо в холодне місце на півгодини. Поки тісто расстаивается, займемося начинкою. Очистимо гарбуз, видалити насіння, м'якоть без шкірки, наріжемо невеликими шматочками. Помістимо шматочки гарбуза в сотейник, додати стільки води, щоб вона закривала шматочки гарбуза, і проваримо до м'якості. Зіллємо воду, розімніть м'якоть до однорідності і перекладемо в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Розкотимо тісто на дошці, злегка присипаної борошном, застелем тестом круглу роз'ємну форму. В кількох місцях наколем тісто і накриємо його промасленим пекарської папером. Ще раз охладим (хвилин 15). Розігріємо духовку до середньої температури і помістимо туди форму з тестом. Випікаємо корж протягом 10 хвилин, потім знімаємо папір і ще 5 хвилин. Трохи убавим температуру в духовій шафі. Викладемо гарбузове пюре в чисту миску і взобьем з яйцями, цукром-піском, вершками і сухими меленими прянощами. Отриману масу рівномірно викладемо на корж і помістимо пиріг в духовку хвилин на 40-60. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою, краще, звичайно, облити його кленовим сиропом. Подаємо до столу, остудити до кімнатної температури.
Пиріг в мультиварці
Можна спекти гарбузовий пиріг в мультиварці.
Інгредієнти:
1 склянка (з гіркою) пшеничного борошна;
100 г цукру;
125 г натурального вершкового масла;
2 столових ложки крижаної води;
1 жовток курячого яйця.
Для начинки:
800 г м'якоті гарбуза;
120 мл натуральних молочних вершків;
100 г цукру-піску;
сухі спеції (імбир, кориця, ваніль та ін. - за смаком).
Приготування:
Замішуємо тісто як в рецепті, наведеному вище. Добре промешиваем і прибираємо на півгодинки в холодне місце. Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками (без шкірки) і відварюємо її на пару в мультиварці протягом 15 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк, а потім розминаємо в пюре. Додаємо інші інгредієнти начинки і злегка збиваємо. Розкачуємо тісто в круглий лист, трохи більшого діаметру, ніж робоча чаша мультиварки. Викладаємо лист тіста в чашу, зверху вливаємо начинку. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» протягом 60 хв. Можна подати такий пиріг зі збитими вершками.
Можна спекти гарбузовий пиріг з яблуками.
Інгредієнти:
350 г м'якоті гарбуза;
стільки ж яблук;
грам 250 пісочного тіста;
2 яйця;
150 мл вершків;
сухі мелені прянощі.
Приготування:
Попередньо розігріємо до середньої температури духова шафа. Гарбуз наріжемо дрібними кубиками, яблука очистимо від насіння і наріжемо тонкими скибочками. Покладемо шматочки гарбуза і яблучні дольки у форму з кришкою і помістимо в духовку хвилин на 40. Приготуємо пісочне тісто (можна використовувати вже готову). Розкотимо тісто в лист і викладемо його в круглу форму для запікання, змащену олією. Помістимо форму з тестом на холод хвилин на 15. Запечені шматочки гарбуза і яблука злегка остудимо і подрібнити у блендері. Додамо вершки, яйця, цукор і спеції і перемішати ретельно. Заллємо отриманою масою форму з тестом і помістимо в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Гарбузово-яблучний пиріг готовий.
Пиріг з сиром
Дуже смачним може вийти і сирно-гарбузовий пиріг. В цьому випадку для начинки ми використовуємо гарбузове пюре і сир в рівних частинах. Сир обов'язково протираємо через сито, інші компоненти начинки і тісто використовуємо такі ж, як у рецептах, які наведені вище.
Американський пиріг
Американський гарбузовий пиріг звичайно готують на День Подяки.
Інгредієнти:
для тіста:
Для начинки:
Приготування:
Як приготувати пиріг з гарбузом? Просеем борошно в глибоку миску і трохи підсолимо. Додамо розм'якшене вершкове масло, яєчний жовток і 1-2 ложки холодної води. Ретельно, але недовго вимесим тісто (добре використовувати міксер). Скачаємо тісто в кулю, покладемо в миску, накриємо і помістимо в холодне місце на півгодини. Поки тісто расстаивается, займемося начинкою. Очистимо гарбуз, видалити насіння, м'якоть без шкірки, наріжемо невеликими шматочками. Помістимо шматочки гарбуза в сотейник, додати стільки води, щоб вона закривала шматочки гарбуза, і проваримо до м'якості. Зіллємо воду, розімніть м'якоть до однорідності і перекладемо в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Печемо пиріг з гарбузом
Розкотимо тісто на дошці, злегка присипаної борошном, застелем тестом круглу роз'ємну форму. В кількох місцях наколем тісто і накриємо його промасленим пекарської папером. Ще раз охладим (хвилин 15). Розігріємо духовку до середньої температури і помістимо туди форму з тестом. Випікаємо корж протягом 10 хвилин, потім знімаємо папір і ще 5 хвилин. Трохи убавим температуру в духовій шафі. Викладемо гарбузове пюре в чисту миску і взобьем з яйцями, цукром-піском, вершками і сухими меленими прянощами. Отриману масу рівномірно викладемо на корж і помістимо пиріг в духовку хвилин на 40-60. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою, краще, звичайно, облити його кленовим сиропом. Подаємо до столу, остудити до кімнатної температури.
Пиріг в мультиварці
Можна спекти гарбузовий пиріг в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування:
Замішуємо тісто як в рецепті, наведеному вище. Добре промешиваем і прибираємо на півгодинки в холодне місце. Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками (без шкірки) і відварюємо її на пару в мультиварці протягом 15 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк, а потім розминаємо в пюре. Додаємо інші інгредієнти начинки і злегка збиваємо. Розкачуємо тісто в круглий лист, трохи більшого діаметру, ніж робоча чаша мультиварки. Викладаємо лист тіста в чашу, зверху вливаємо начинку. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» протягом 60 хв. Можна подати такий пиріг зі збитими вершками.
Пиріг з гарбуза з яблуками
Можна спекти гарбузовий пиріг з яблуками.
Інгредієнти:
Приготування:
Попередньо розігріємо до середньої температури духова шафа. Гарбуз наріжемо дрібними кубиками, яблука очистимо від насіння і наріжемо тонкими скибочками. Покладемо шматочки гарбуза і яблучні дольки у форму з кришкою і помістимо в духовку хвилин на 40. Приготуємо пісочне тісто (можна використовувати вже готову). Розкотимо тісто в лист і викладемо його в круглу форму для запікання, змащену олією. Помістимо форму з тестом на холод хвилин на 15. Запечені шматочки гарбуза і яблука злегка остудимо і подрібнити у блендері. Додамо вершки, яйця, цукор і спеції і перемішати ретельно. Заллємо отриманою масою форму з тестом і помістимо в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Гарбузово-яблучний пиріг готовий.
Пиріг з сиром
Дуже смачним може вийти і сирно-гарбузовий пиріг. В цьому випадку для начинки ми використовуємо гарбузове пюре і сир в рівних частинах. Сир обов'язково протираємо через сито, інші компоненти начинки і тісто використовуємо такі ж, як у рецептах, які наведені вище.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт грушевого пирога
Грушевий пиріг дуже смачний, нескладний і не зовсім звичайний десерт. Погодьтеся, груші - це щось більш оригінальне, ніж звична шарлотка або манник.